Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ГЪРЦИЯ ЗАКРИВА ПРАЗНИ КАЗАРМЕНИ РАЙОНИ, НИЕ - АРМИЯТА И ДЪРЖАВАТА

Е-поща Печат PDF

В гръцкия парламент тече дебат за закриване на поделения с намален състав в казармени райони, намиращи се във вътрешността на страната и по границата с България, съобщението идва от електронното издание на в. „Вима”, в началото на 2012 г. Аргументът е, че тяхната издръжка при сегашната криза излиза много скъпо на страната. Повечето казармени райони на поделенията са почти празни и се охраняват от войници на националната гвардия срещу 5 евро на час на всеки от охранителите. Като се има предвид, че такива казарми-призраци са около 260, сумата е приблизително 1 млн. евро на месец - само за охрана.

 

ПО КЛАСАЦИЯТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ

Е-поща Печат PDF

България си остава олигархично общество, в което властта и парите са се сраснали като сиамски близнаци... За това свидетелства класацията на българското издание на “Форбс” за т.нар. най-влиятелни българи. Никаква изненада всъщност няма във факта, че тази класация се оглавява от министър-председателя Бойко Борисов.

 

ВЕЛИКАТА ВОЙНА НА КОНТИНЕНТИТЕ

Е-поща Печат PDF

продължение от бр. 12

Геополитиката и тайните сили на историята

Моделите на „заговор” са изключително разнообразни. В тази област безспорно най-популярна е концепцията за „юдейско-масонския” заговор, разпространена в различни кръгове. По принцип тя заслужава сериозно изучаване и трябва да признаем, че досега няма цялостен и сериозен научен анализ по темата, въпреки стотиците разработки, които или „разобличават” този заговор, или „доказват”, че той не съществува.

 

ЛЕТЯЩ СТАРТ С ЛЕТЯЩ ГАФ

Е-поща Печат PDF

Че строителният предприемач Росен Плевнелиев не става за президент, бе ясно и на децата. Но че ще направи с летящ старт летящ гаф - сиреч, още при първата си среща на високо равнище, не го очаквахме. “Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша..., ъ-ъ-ъ Чехословакия”, започна Плевнелиев, посрещайки чешкия си колега Вацлав Клаус в президентството.

 

РУМЪНСКИ ОПИТ

Е-поща Печат PDF

Българинът по стародавна инерция гледа с прeнебрежeние на северните си съседи. За масовата публика те са “мамалигари”. По-образованите пък цитират Бисмарк, че да си румънец, не е народност, а професия. Уви, трябва да гледаме истината в очите. А именно, че Румъния определено ни води - не само в областта на икономиката и жизнения стандарт, но и като общество. За какво иде реч?

 


Страница 239 от 270