Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПАК РАЗГРАДЕН ДВОР ОТКЪМ ТУРЦИЯ

Е-поща Печат PDF

Една от лютите закани на Бойко Борисов навремето, беше че не само ще съсипе ДПС, но и че ще тури ред в отношенията ни с Турция. Поне за второто за малко и ние да му повярваме. Започна да се държи бабаитски с Ердоган на международни срещи и обяви, че ще възстанови оградата по турската граница. Е, поне това можеше да направи. И заради шапа, и заради нелегалните емигранти.
Да, ама не. След като глътна вече общо 570 000 лева - за проекта и Бог знае какво още, оградата няма да я има.

 

ТЕЗИ ВОЙНИ НЕ СА МОИ

Е-поща Печат PDF

Няколко дни, след като написах статията си, в Афанистан бе ликвидиран терорист, който под маската на афганистански войник бил обучаван от български военни. От една страна, добре, че терористът е ликвидиран. От друга обаче, дали това няма да предизвика ответна реакция на талибанската съпротива срещу нашите войници с поредни български жертви?А защо не и срещу България под форма на някакъв терористичен акт? Наивен ли е този въпрос? Според мен той прави размислите в статията ми още по-актуални.
След настъпването на демокрацията големият писател-сценарист Христо Ганев написа в своя статия, че всъщност се е провела третата световна война, защото светът се е преразпределил. Не зная дали тази теза е изцяло приемлива, но все пак по-важното е, че човешка кръв не се проля. След въпросните събития голяма четвърта война не е имало, но десетки малки войни като раэгарящи пламъците си огнища постоянно съществуват в света.

 

ПРЕЗИДЕНТЪТ СМЕСВА СРЕДСТВАТА С ЦЕЛИТЕ

Е-поща Печат PDF

Председателят на БСП Михаил МИКОВ в разговор със Снежана ИВАНОВА в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ на БНР, четвъртък, 19 март 2015 г.

- Г-н Миков, Радан Кънев Ви упрекна, че намалихте ефекта от изказването на президента тази сутрин. Защо?

- На хората трябва да се казва истината. Не да се кади тамян и зад чуждиците да се прави опит те да повярват в необозримото светло бъдеще. Смятам, че такъв подход от страна на политиците е некоректен и непочтен

- Кое точно е некоректното? Какво не Ви харесва в изказването на президента?

- То е изпълнено с противоречия и е невярно. Президентът говори, че сега има политическа стабилност, че икономиката е в основата на всичко, а в същото време се предвижда два пъти по-нисък ръст на БВП. Самият той призна за спад от 1,7 през 2014 г. на 0.7 % за 2015 г. Той каза, че трябва да запазим позициите си по отношение на дълга, ниско съотношение на външен дълг към БВП, а за отрицателно време пусна ратификационния закон за 16-те милиарда дълг. Как да се запази съотношението външен дълг към БВП, като са предвидени за следващата и по-следващата година по 2 милиарда бюджетен дефицит, т.е. чрез вземане на средства от външни дългове и нищоправене за икономическото развитие на страната? И в същото време говори с някакви чуждици.

 

ПАТРОНЪТ ОТДАВНА Е В ЦЕВТА

Е-поща Печат PDF

• Министър Цветанов, дайте знак и ще натиснем спусъка!

Миналата седмица вътрешният министър Цветанов огласи, че организираната престъпност в България “заработва” 3,5 милиарда годишно. И уточни: „Склонен съм да приема да стреляш по някого, който ти е влязъл в къщата, а не да чакаш крадецът пръв да извади оръжие и после да се защитаваш”.
Всъщност г-н министърът възпроизвежда смисъла на чл. 12 на Наказателния кодекс, предвиждащ гражданите да противодействат, когато са предмет на престъпно посегателство.

 

ТАЗИ АГОНИЯ ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ

Е-поща Печат PDF

• На България й е нужна друга политика

• Протестът на лекарите е справедлив

• Годеж с АБВ няма да има

Михаил МИКОВ, председател на НС на БСП, в предаването “Лице в лице”, в разговор с Цветанка РИЗОВА

- Гост днес е Михаил Миков, лидер на БСП. Видяхте, че излязоха лекарите на протест, основно общопрактикуващи, но доколкото разбирам, и някои други. Да, така, и други лекари са излезли. Вие подкрепяте ли този протест?

- Протестът е справедлив. Ние подкрепяме министъра да си „събере чуковете“, нали си спомняте? И като не си ги събере той, Борисов с него ще си „събира чуковете“.

- Защо?

- Как защо? Виждате, че в здравеопазването това, което върви в последната година, е кошмар за пациентите най-вече. То не бяха турски ваксини, то не бяха хиляди разправии, истории и протести. Ето сега справедливият протест на тези хора, който в крайна сметка удря върху пациентите. Вие знаете ли, че вече е предвидил Москов да се избират в болниците и санитари, и сестри, за да може още някой допълнителен лев от пациентите, които са си платили иначе здравната вноска, да се изкара по този начин.

 


Страница 259 от 339