Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ЗАЩО Н. ПР. ДЖЕЙМС УОРЛИК ПОСЕТИ МИНИ “МАРИЦА-ИЗТОК”?

Е-поща Печат PDF

• Опознавателна, помирителна или предупредителна беше визитата на дипломата?

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик посети мини “Марица-изток” на 9 април, понеделник, заедно с лидера на КНСБ Пламен Димитров. Негово Превъзходителство разгледа с интерес производствения процес на открития добив от вишката на рудник “Траяново 3”, а по-късно се срещна с миньорите в назначението на участък “Добив”.

 

АДЪТ, НАРЕЧЕН ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Е-поща Печат PDF

Д-р Райчо ВЕЛКОВ, консултант към здравната комисия на парламента и представител на няколко неправителствени организации, пред в. “Нова Зора” в разговор с Еми МАРИЯНСКА

Напоследък непрекъснато сме свидетели на драми, свързани с липсващи в аптечната мрежа животоспасяващи и поддържащи лекарства, което налага близките на много болни да търсят помощ чрез медиите. Болни се оплакват от фалшиви импланти, спортисти са хванати с допинг от хранителни добавки; в гаражи се „джуркат” фалшиви хранителни добавки, лекарства и амфетамини. „Бърза помощ” все не успява да стигне навреме до болните, все по-често има бити лекари, а пред ТЕЛК се вият опашки за категория инвалидност. Бедни хора умират, защото нямат здравни осигуровки и пари за лекар и лекарства. Такава е жестоката картина днес.

Зора

- Д-р Велков, българинът става все по-болен и по-болен... Зачестиха инсултите и инфарктите при младите хора. Вие сте лекар - какво според вас ни разболява?

- Основната причина е стресът. Хората масово са с неизплатени кредити, заради които им отнемат имущество, нямат сигурност в работата, борят се с множество битови проблеми и парични дългове. В резултат на целия този постоянен стрес се увеличават инсултите и инфарктите. Ракът се превърна в пандемия. На второ място сред причините за лошо здраве, след стреса, поставям неправилния начин на хранене и качеството на храната.

 

ХОРА, ЖИВИ ЛИ СМЕ?

Е-поща Печат PDF

Проф. Евгений ГиндевНие, обикновенноите хора –не депутати, нито партократи, нито други тем подобни, не можем изглежда напълно да разберем и да осъзнаем в каква дълбока помийна яма сме попаднали. И живеем или това е само продължение на спомена, че някога сме били живи. Пълна историческа загадка. Може да се каже, дори - загадка на битието. На където и да се обърнем, виждаме само хаос, непредсказуемост и помръкнали хоризонти.

Погледнете какво става по планетата . В САЩ –институциална криза, във Великобритания – Брекзит; във Франция – жълти жилетки; в Испания – сепаратисти за Каталуния; в Германия – Хамлетова дилема за северен поток-2, в Италия – „Северна лига”, в Унгария – Орбан; в Сърбия – Косово; в Гърция – „Северна Македония”; в самата Македония – албанци, като марокански скакалци; в Турция - „приятелят” Таип и опит за еврохалифат. По нататък – Сирия, Ирак, Иран, Афганистан, Китай и Тайван, Северна Корея и несговорчивия Ким Чен Ун. На края – Ислямска държава и уж победената според Тръмп идея за световен халифат.

Отделно: 26 милиардери по света са по-богати от 3,8 милиарда планетарно население.

Всичко в света се е объркало: най-добрия певец-рапър е бял; най-добрия голфист – негър; Германия и Русия не искат да воюват; Украйна изпраща в Ирак помощ на американските войници; Китай развива нова обществано - икономическа формация: развит капитализъм под ръководството на комунистическа партия. (Михаил Задорнов- „km.ru” от 14.11.2017 г.).

 

Но нека продължим. У нас – «Апартамент гейт», данъчни «спестявания», телефонни измамници, изстребители, магистрали, цигани, закриване на болници, гладни пенсионери оставени на доизмиране, малко по-преди набити военни, цензура, поскъпване, нови косвени данъци, джендър паради и педерасти. Обобщено това означва, че в армията няма войници ; в медицината няма лекари и сестри; в образованието няма учители; в транспорта няма шефьори; в полицията няма стражари; в селата няма население; във фермите няма животни; в спорта спортисти няма, има наемници.

За сметка на това в политиката е пълно с подозрителни типове, в телевизионните развлекателни програми – креативни проституиращи, в ток шоутата – необразовани същества, в правителството – „патриоти и радетели за спасение” на Отечеството. А в самото Отечество – цигани, мохамедани, скрити муджахеди, приятели на Турция и „агенти на ДС, КГБ и на Путин” - Да ти имам държавата, би казал кандардисвания за европейските избори българин!

Освен това: България е на 210-то място по раждаемост от общо 224 държави. Спрямо 1989 г- сме загубили 1,9 милиона от своето население ! 16,5 % от българите днес скитат по света (в Западна Европа този процент е между 3-4 % ; в абсолютни числа, те са 1,3 милиона! (данните са публикувани във в. „24 часа” от 5.02.2019 г.)

Светът е полудял! България – загива! Но и това не е всичко. Чували сте и много от вас са гледали филмите за супер шпионина Джеймс Бонд. На запад вече е постъпило предложение да се снима нова версия на тези филми, в които ролята на Бонд да не се изпълнява от бял артист. Най-добре било Бонд да се изиграе от цветнокожа трансджендър лисбийка и мюсюлманка (??!!). Ха сега де! С това занимават останалото на доизживяване народонаселение. А иначе се случват немаловажни неща.

На 4.02.2019 г. Съвета за сигурност към МС на Република България призна Хуан Гуайдо за временен президент на Веницуела Пресцедент, ще рече човек. Да, ама не. Диктовка е! След нея току виж някой във Вашингтон или в Брюксел си хареса младо цигане от Столипиново и го признае за временен министър-председател на България!

Нищо в тази географска територия, на която до преди тридесетина години Светът с респект произнасяше името България! Фалшива държава, фалшив народ, фалшиви политици – всичко е фалшиво. Записал съм си от форума на „blitz.bg” от 12.05.2018 г., следното: циганизираното, чалганизираното, силиконозираното население си заслужава всичко ! Ако за благоденствието на една страна съдим по средния БВП на глава от населението и приемем средния показател на ЕС за 100 единици, ще видим , че най-богата страна е Люксенбург с 271 единици! Последна е България с 46 единици (6 пъти по-бедна от Люксембург). Преди нас са: Румъния с 49 единици и Латвия с 58 единици! Ето, това сме ние, българите и коментара завършва с определението – нещастни балкански роми.

Каквито сме ние, такива са ни и управниците !

На този фон изцепките на Соломон Паси, бивш външен министър на Република България при управлението на Симеон Борисов не изглежда изключение. В последните дни той се прослави с две предложения, към които се придържа от дълги години : Първото е: в България трябвя да има военни бази на НАТО. Втората му идея е: в България трябва да се настани ядрено оръжие. И ако първото му предложение народът все пак преглътна, втората налудничева идея на Соломон поставя въпроса за България и нейното съществуване. Нещата се усложняват, тъй като и ние, пък и Европа имаме опит от рисковете свързани с атомната опасност след катастрофата в Чернобил.

Нямам спомен дали Соломон Паси е служил войник, но дори и с най-скромна обща култура всеки човек има представа от атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки. Там хвърлените от САЩ атомни бомби имаха мощност от 15 000 тона, изразена в тротилов еквивалент. Всеки може да си представи какво значи падане на атомна бомба над България и дори над Балканския полуостров. Дори с три пъти по-малък тротилов еквивалент,да не говорим за три пъти по-голям!

Интересното в случая не е само изцепката на С.Паси. Жител на света, агент за влияние или на чужди интереси- той говори, това което са му поръчали. По-важно от изцепката е резултатът от тестването на обществото. Той показа пълното безразличие с което обществеността посрещна предложението на Соломон Паси. Мълчат партии и обществени организации! Мълчат, все едно нищо не се е случило. Мълчи БСП. Мълчи ГЕРБ. Мълчат „патриотите”. Мълчат разните там „политически академии”, словохотливи социални антрополози. Мълчи т.нар. българска „интелигенция”. Мълчи „дълбочинния” народ. България мълчи!...

Хора, живи ли сме или вече сме готови живи да ни погребват!

За бази с атаомно оръжие става дума!

За България, която я готвят за театър на въоръжените действия, иде реч.

Живи ли сте? Или вече ви е все едно?!


 

 

„ТЕРОРИЗМЪТ – НАЧИН НА УПОТРЕБА“

Е-поща Печат PDF

На 27 април 2016 г. в гр. София, в „Радисън блу, гранд хотел „София”, се проведе международна научно-практическа конференция на тема „Тероризмът – начин на употреба“, организирана от Национална асоциация за международни отношения и Национален съюз безопасност и охрана.

В конференцията взеха участие експерти, свързани с националната сигурност, представители на научните и академичните среди, политолози, неправителствени организации, журналисти, общественици, политици и др. Конференцията откри Чавдар Минчев – изпълнителен директор на Националната асоциация за международни отношения. Встъпителни изказвания направиха Галина Хизриева, старши научен сътрудник в секция „Демография, миграция и етнорелигиозни проблеми“ към Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ); Евгений Бирюков, старши научен сътрудник в секция „Близък изток“ към РИСИ; д-р Тихомир Стойчев, преподавател в департамент „Национална и международна сигурност“ към Нов български университет, София, и ген. майор (о.р.) проф. д-р Валери Лазаров, преподавател в катедра „Международно право и международни отношения” към Югозападния университет, Благоевград. Изказвания направиха ген. майор (о.з.) Тодор Бояджиев; г-н М. Абуаси, директор на Центъра за близкоизточни изследвания в София; ген. майор (о.р.) Румен Миланов; Румен Пенков и акад. Асен Богданов.

 

ДЪЛБОКОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА БАЛКАНСКА КРИЗА И БЪЛГАРСКИЯТ МОДЕЛ

Е-поща Печат PDF

На 16 май председателят на Държавния съвет (Върховния административен съд) на Гърция Панайотис Пикраменос бе назначен за министър-председател на служебното правителство, което трябва да управлява до 17 юни, деня на предсрочните парламентарни избори. Девет дни продължиха преговорите за сформиране на коалиционно правителство (след редовните избори на 6 май), но не доведоха до изясняване на ситуацията. Сега вече, в рамките на десетина дни, Гърция трябва да получи 18 милиарда евро от Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) - за рекапитализация на гръцките банки, това съобщава гръцкият сайт Ин нюз.

 


Страница 265 от 378