Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ЛЕТЯЩ СТАРТ С ЛЕТЯЩ ГАФ

Е-поща Печат PDF

Че строителният предприемач Росен Плевнелиев не става за президент, бе ясно и на децата. Но че ще направи с летящ старт летящ гаф - сиреч, още при първата си среща на високо равнище, не го очаквахме. “Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша..., ъ-ъ-ъ Чехословакия”, започна Плевнелиев, посрещайки чешкия си колега Вацлав Клаус в президентството.

 

ВЕЛИКАТА ВОЙНА НА КОНТИНЕНТИТЕ

Е-поща Печат PDF

продължение от бр. 12

Геополитиката и тайните сили на историята

Моделите на „заговор” са изключително разнообразни. В тази област безспорно най-популярна е концепцията за „юдейско-масонския” заговор, разпространена в различни кръгове. По принцип тя заслужава сериозно изучаване и трябва да признаем, че досега няма цялостен и сериозен научен анализ по темата, въпреки стотиците разработки, които или „разобличават” този заговор, или „доказват”, че той не съществува.

 

СЛЕД ВСЯКА СПОРНА ЗОНА - НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА...

Е-поща Печат PDF

Дилетантството в българската външна политика през последните 20 години се увенча с още един „венец”: след Турция и Македония ето че и „приятелска” Румъния предяви  гранични и малцинствени претенции към България. На 20 март 2012 г., в интервю за местната телевизия „Digi 24”, румънският министър на външните работи Кристиан Дяконеску „изненадващо” (за кого ли?) заговори за нерешен граничен спор с България в изключителните икономически зони на двете страни в Черно море и за „проблеми с румънското малцинство” у нас.

 

РУМЪНСКИ ОПИТ

Е-поща Печат PDF

Българинът по стародавна инерция гледа с прeнебрежeние на северните си съседи. За масовата публика те са “мамалигари”. По-образованите пък цитират Бисмарк, че да си румънец, не е народност, а професия. Уви, трябва да гледаме истината в очите. А именно, че Румъния определено ни води - не само в областта на икономиката и жизнения стандарт, но и като общество. За какво иде реч?

 

“БАЛАНСИРАНИЯТ БЮДЖЕТ” Е ВРАГ НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ РАСТЕЖ

Е-поща Печат PDF

Шансовете на милиони хора да осъществят американската си мечта все повече се топят – заедно с топенето на снега и работните места, заедно със спестените бели пари за черни дни, заедно с отнемането на милиони семейни жилища от ненаситните банкери.
Президентът Джон Кенеди някога бе казал, че приливът издига всички лодки. Но днес, във времето на отлива, американците започват да забелязват, че богоизбраните, с високите мачти, са ги изпреварили значително. По време на прилива милиони хора повярваха, че наистина имат шанс да осъществят американската си мечта. Днес тези мечти си отиват с прилива.

 


Страница 334 от 382