Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

БИОЛОГИЧНИЯТ ОБРЪЧ ОКОЛО РУСИЯ И СТРАТЕГИЯТА НА СВЕТОВНИЯ ХАОС

Е-поща Печат PDF

На 30-и миналия месец, по време на среща на руския президент Владимир Путин със Съвета за развитие на гражданското общество и правата на човека, прозвуча нещо много важно, което засяга не само руснаците и цялата източноправославна цивилизация, но и редица страни от всички континенти на света. Владимир Владимирович съобщи, че някой усилено събира биологичен материал от представители на различни етнически групи в Русия. Както можеше да се очаква, не случайно тази тревожна констатация някак убегна от вниманието на западните и бе телеграфно отбелязана от някои наши медии.

За това колко пряко ни засяга същността на този факт, става ясно след като проследим логиката на случващото се, защото показва недвусмислено, че събирането на биологичен материал е част от един друг глобален американски план за ограбване и унищожение на конкретни страни, а ние, по всичко изглежда, не сме извън този списък.

„Знаете ли, че из цялата страна е събиран биологичен материал от различни етнически групи и хора, които живеят в различни географски региони в Руската федерация? Въпросът е защо се прави това? Прави се целенасочено и професионално. Ние сме обект на голям интерес”, - каза Владимир Владимирович пред съвета.

По-късно говорителят на президента Дмитрий Песков съобщи, че руските специални служби имат информация за подобни действия от някои емисари и чужди неправителствени и „благотворителни” организации. „Проблемът със събирането на биологични материали днес е много остър, тъй като декодирането на генома позволява умишлено увреждане, включително с военни цели”, конкретизира от своя страна пред РИА „Новости” и депутатът от “Единна Русия” в Държавната Дума и бивш главен санитарен лекар на РФ Генадий Онишченко. Той обясни, че след Втората световна война събирането на биологични материали (предимно течности) е било забранено. Това е времето, през което светът започна да говори за настъпателни биологични програми, но днес според него този проблем стои с още по-голяма острота. Според депутата този проблем трябва да бъде разискван и решаван на международно ниво, защото засяга много страни, включително и приемането на законови разпоредби, както и засилване на биологичната сигурност на всички нива.

 

В МОМЕНТА ТЕЧЕ РЕАЛНА ПОДМЯНА НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЕВРОПА

Е-поща Печат PDF

Д-р Калоян МЕТОДИЕВ пред Горан ИГИЧ в интервю за сръбското списание „Геополитика“

- Д-р Методиев, от Ваша гледна точка приключил ли е преходът в България и каква е сегашната картина на България? Ние в Сърбия често говорим за моралния и демографския упадък на сръбския народ. Има ли подобни проблеми и в демографията на България?

- Преходът приключи с приемането на страната в Европейския съюз. Тогава започна нов етап в историята й. След евроеуфорията последва едно отрезвяване. Проблемите ни са много общи. Бих поставил демографския на първо място. Без хора не може да има държава. Това е най-ценният ресурс. Който има хората на място, той контролира ситуацията. Такива са реалностите.

За съжаление, в момента сме донор на население за Западна Европа. Като проблеми бих откроил мигрантската заплаха, неравномерното развитие на регионите и разбира се, корупцията сред политическия елит. Това е коктейлът, който създава проблемите в страната.

- Какво е геополитическото положение на Балканите?

- Както винаги, през последните двеста години положението тук е сложно и напрегнато. Мигрантските потоци могат да взривят полуострова. Западна Европа няма да се поколебае да ни отдели като буферна зона между себе си и Азия, за да печели време. Преди година Никола Саркози предложи в Сърбия и България да се изградят лагери за задържане на мигрантите. Представете си, ако стане президент... Това е огромна заплаха.

Босна е бомба със закъснител. Гърция и България са подложени на огромен натиск от Турция, която не спира потоците, а според много анализатори ги насочва към Балканите. Косово трудно функционира като държава. Сърбия, Черна гора и Хърватия се борят помежду си. Новият регионален лидер се казва Румъния.

 

ЗАЩОТО РУСИЯ ГРАНИЧИ С БОГА

Е-поща Печат PDF

• ИЛИ ПРОИЗХОД НА ВИДОВЕТЕ В ПЕРИФЕРИЯТА НА КОНТИНЕНТА

Човекът, когото наричат русофоб, е прозападно ориентиран, англосаксонски патриот, демократ и либерал. В България е десен и антикомунист. Рядко ляв. Важно е да се отбележи, че съзнателно или несъзнателно този човек се преживява като антропологична норма, като образец за глобално разпространение. Разполага с мандат от историята за „нормализация” на света. „Периферията” подлежи на либерално обучение и демократична стандартизация по американски образец. Периферията иска това, но не на всяка цена знае какво иска или може да го изрази. Дълг е да чуем и това, което тя не казва, но би искала да каже. Ние сме тълкувателите. Разнообразието на културите е неравенство на културите. Слабо модернизираните култури съзерцават предразсъдъци и суеверия, наричани „ценности”, и влачат жалко съществувание на лишени от икономически растеж. Нуждаят се от „инвестиции” и просвещение. Америка има месианско предназначение да демократизира света. Русия пречи.

С това леко карикатурно самомнение на „вечно дете” (puer aeternus) в „зряла либерална възраст” този човек е най-често, ако не и задължително – русофоб. Доколкото Русия е нелиберална страна. Вечно нелиберална.

Русофобското клише гласи следното: Русия е евразийски имперски комплекс с вътрешно присъщ деспотизъм и непредвидимо външно поведение. Излъчва заплаха. Ще ни нападне.

***

Чисто психологически русофоб е всеки, който подозира руснаците повече, отколкото е абсолютно необходимо. Тази иронична дефиниция съдържа опасна аналогия с антисемитизма, някои нарекоха русофобите „антисемити на XXI век”.

Руснаците са нещо като евреи с хубава литература.

Врагове на цивилизацията с поетичен дар.

 

РЕВОЛЮЦИЯТА, КОЯТО РАЗТЪРСИ СВЕТА

Е-поща Печат PDF

• Идеята за национален консенсус, за всенародно помирение

В съвременна Русия 7 ноември, Денят на Великата октомврийска социалистическа революция, вече не се чества. Отмяната на официалното празнуване я наложи през 90-те години на 20 в. президентът на Руската федерация Борис Елцин. За да „компенсира” премахването на този всенароден празник от националния календар и да обезкръви почитта към ВОСР, той декретира два нови патриотични празника – на 4 ноември (Ден на руското единство) и 7 ноември (Ден на парада, след който московчани тръгват на бой с Хитлеровата армия-завоевател).

Ако решим да направим паралел с Великата френска революция, ще стигнем до извода, че в Русия през 90-те години на 20 в. (подобно на Франция през 19 в.) беше извършена на две етапа реставрация на буржоазната система. Първата фаза, макар и незавършена, я реализира (до август 1991 г.) председателят на КПСС и президент на СССР Михаил Горбачов чрез пряка смяна на идеологическия знак: първоначалното обещание за обновяване / реформиране на социализма (“социализъм с човешко лице”) той подмени - през втората половина на 80-те - с политика за установяване в Русия на „капитализъм с човешко лице”.

 

ПЪРВИЯТ ЗНАК, ЧЕ ПРОМЯНАТА Е ВЪЗМОЖНА, Е В АЛТЕРНАТИВНИЯ БЮДЖЕТ-2018 НА БСП

Е-поща Печат PDF

На 28 октомври т.г., от 10.00 ч, в зала 1 на НДК, се проведе заседание на 49-ия конгрес на БСП, при следния дневен ред:

1. БСП – алтернатива за България, докл. Корнелия Нинова;

2. Председателството на съвета на ЕС – възможност за България, докл. Сергей Станишев;

3. Бюджет-2018 – икономика, доходи, справедливост, докл. Драгомир Стойнев.

Заседанието бе широко отразено в медиите. За членовете и симпатизантите на ПП „Нова Зора”, както и за читателите на в. „Нова Зора”, се спираме по-специално на т. 3 от дневния ред, подробно разписана в материалите на конгреса, понеже е в тясна връзка с внесения от Министерския съвет на 30.10.2017 г. проект за Бюджет-2018 в деловодството на Народното събрание, като предстои обсъждането му в съответните комисии, преди да влезе за обсъждане и приемане от 44-тото народно събрание.

 


Страница 9 от 204