Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Нова Зора

НАЙ-СВЕТЛИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК

Е-поща Печат PDF

Детството и юношеството на много български поколения е свързано със спомените за този светъл празник. Той притежаваше някаква чудодействена сила да обединява всички българи в едно настроение, в един устрем.

 

ДА ИЗЛЪЖЕШ ЛЪЖЕЦА ИЛИ САГА ЗА ПОЛЕТИЯ ПОЛИВАЧ

Е-поща Печат PDF

Изразът „полетият поливач”, много популярен във Франция, се употребява, когато някой „излъжи-господ” стане жертва на собствените си интриги и лъжи. У нас в България просто казваме: „С Бойковите камъни, по Бойковата глава!”.

Когато преди година опозицията алармира, че строителите на АМ „Тракия” слагат сгурия в настилката, управляващите в лицето на премиера Борисов и тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев отхвърлиха обвиненията като клевета.

 

НОВОТО ИЗДАНИЕ НА МИТОЛОГЕМАТА “БЪЛГАРИЯ – 16-АТА РЕПУБЛИКА НА СССР” #1

Е-поща Печат PDF

На 20 май т.г. президентът Росен Плевнелиев взе участие във форум на НАТО, състоял се в Чикаго. Там той се срещна и с представители на българската общност, пред които направи важни геополитически изказвания. Основното в тях, както и в други негови изявления в САЩ, е, че той е противник на Русия, която според него може да ни служи единствено за “взаимно изгодно сътрудничество” в икономиката, но не и за други “задачи”.

 

ДО ЧИКАГО И НАЗАД

Е-поща Печат PDF

 

Петнадесетина американски полицаи арестуват четирима младежи,
протестиращи срещу срещата на НАТО (Чикаго, 20 май 2012 г.)

В паметта на българите американският град Чикаго заема особено място. Може би причината е великолепният пътепис на Алеко Константинов, който всеки от нас помни още от училищната скамейка, или пък големият брой наши емигранти, които живеят в този мегаполис. Затова конференцията на върха на НАТО, която се проведе на 20 и 21 май в Чикаго, привлече вниманието на много хора. Наред с другото, на подобно мероприятие за първи път присъства и сегашният български президент. Важно беше да видим как той ще се представи пред неговите колеги, какво внимание ще му отдели президентът Обама, а и доколко интересите на нашата страна ще бъдат защитени в компанията на държавите от сегашния ни военнополитически съюз.

 

НАЙ-ЕДРОМАЩАБНИЯТ ОБИР НА БЪЛГАРИЯ

Е-поща Печат PDF

Задачата е много лесна, дори за малки деца... Запитайте някое първолаче, което вече познава числата, кое число е по-голямо – един милион или един милиард. Няма да сбърка. А ако е по-отракано, ще допълни – “1 милиард съдържа 1000 милиона!” Кратко и ясно. Да, де. Но много наши държавници, когато разпродават държавните предприятия, не могат или не искат да решат тази най-най-проста задача и продават кон за кокошка. Препрочитам няколко пъти едно интервю от юни 2007 г. и една статия от февруари 2012 г. (в. “Дума” от 11.02.2012 г., б.а) на наши видни специалисти, и не мога да проумея на какво се дължи проявеното безгрижие на държавните ни мъже към страната ни и към участта на народа.

 


Страница 3 от 288