Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Нова Зора

След атентата на летище „Сарафово”: ОПЕРАЦИЯ „ИЗЛЪЖИ ГОСПОД”?

Е-поща Печат PDF

• Няма пробив в системата за национална сигурност: такава просто не съществува

На 18 юли 2012 г., един все още неидентифициран терорист камикадзе, показа и на България, и на света нещо, което само управляващите гербери отричат. А именно, че България - този „остров на стабилността”, досега е била пощадена от атентати само заради нейната незабележимост от гледната точка на световната политика. Не заради нейната „балансирана” външна политика или „евроатлантическия цивилизационен избор”, увенчан с членство в НАТО и Европейския съюз.

 

С РАЗУМ И БОЛКА

Е-поща Печат PDF

ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ  НА БЪЛГАРИЯ

Вероятно този въпрос е стоял в центъра на вниманието на българите през всичките 14 века, когато я е имало или когато е трябвало наново да се появи възродена и вдъхновена нашата държава. Така е с всички страни по света – големи и малки, силни и слаби, хилядолетни и новородени. Държавите са като хората, всичко важно с тях или около тях става, когато са живи, когато съществуват. След това, както се пее в една новомакедонска песен, „ке останат спомени”, а спомените са съвсем друга история. Затова винаги националната сигурност на страната ни е била на първо място сред всички останали приоритети. Забравим ли тази азбучна истина, която за нас би трябвало да бъде по-важна и от Божиите заповеди, няма какво да правим на грешната земя.

 

БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И ГЛОБАЛНАТА ТОЛЕРАНТНОСТ

Е-поща Печат PDF

Днес светът е изправен пред принципно, радикално, гигантско метаисторическо разпадане. По своята сила и размах то многократно превъзхожда такива революционни промени, каквито се случиха през 1917 и 1990 г., тъй като и двата случая бяха известни идеите, в чиито рамки ставаха измененията. Сега няма нито език за описание на явлението, нито съвременни алтернативни идеи. За последен път подобна ситуация се случи в Европа по време на религиозните войни и Реформацията през 16-17 век, когато след близо 1000 години християнско общество започна жестоко разпадане на всички сфери от живота на човека. Това беше крайно тежък и кървав период и нека да се надяваме, че подобно нещо няма да се повтори.

 

ЕНИЧАРИТЕ НА ГЕНОЦИДА

Е-поща Печат PDF

Доста хора успяват да съчетаят полезното с приятното. Т. нар. български държавен глава успява да съчетава приятното с вредното. Освен че изгледа за сметка на данъкоплатеца олимпийските игри, той направи и всичко по силите си да навреди на страната ни максимално.

В английската столица Плевнелиев отвори нещо като битпазарска сергия, от която се провикваше към предприемачите от лондонското Сити: насам, народе, на евтинията, продаваме за жълти стотинки, каквото ви душа сака – кеф ви Българския енергиен холдинг, кеф ви печалбите на пристанище Варна или на летище София!

 

ГАЗОВРАТ...

Е-поща Печат PDF

„Да докарат тука потока, да си направим едно хъбче и който иска, да си взема от тука газ, както от Турция”, размечта се премиерът Бойко Борисов след визитата си при Юнкер в Брюксел, последвала оповестения от руския президент Владимир Путин отказ от проекта „Южен поток”.

Това е то цялото „шменти-капели”, с което Борисов „реши” проблема с газопровода, по който през българска територия към Европа щяха да преминават годишно по 63 милиарда кубометра природен газ, а България щеше хем да има алтернативни на тези през Украйна газови доставки, хем щеше да получава и по 400 милиона евро транзитни такси на година.

Огъвайки се пред натиска на САЩ и Брюксел, българските управляващи обезсмислиха проекта и от „Южен поток” той стана „Турски поток”. България пропусна уникална възможност да стане незаобиколим фактор в енергийната политика на ЕС и като най-важното звено от газопровода да договори за себе си най-изгодни условия. Вместо това, след време ще получаваме от Турция същия руски или азербайджански газ, но по цени, които Турция ще определи.

 


Страница 5 от 288