Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Нова Зора

ПРЕЗИДЕНТЪТ СМЕСВА СРЕДСТВАТА С ЦЕЛИТЕ

Е-поща Печат PDF

Председателят на БСП Михаил МИКОВ в разговор със Снежана ИВАНОВА в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ на БНР, четвъртък, 19 март 2015 г.

- Г-н Миков, Радан Кънев Ви упрекна, че намалихте ефекта от изказването на президента тази сутрин. Защо?

- На хората трябва да се казва истината. Не да се кади тамян и зад чуждиците да се прави опит те да повярват в необозримото светло бъдеще. Смятам, че такъв подход от страна на политиците е некоректен и непочтен

- Кое точно е некоректното? Какво не Ви харесва в изказването на президента?

- То е изпълнено с противоречия и е невярно. Президентът говори, че сега има политическа стабилност, че икономиката е в основата на всичко, а в същото време се предвижда два пъти по-нисък ръст на БВП. Самият той призна за спад от 1,7 през 2014 г. на 0.7 % за 2015 г. Той каза, че трябва да запазим позициите си по отношение на дълга, ниско съотношение на външен дълг към БВП, а за отрицателно време пусна ратификационния закон за 16-те милиарда дълг. Как да се запази съотношението външен дълг към БВП, като са предвидени за следващата и по-следващата година по 2 милиарда бюджетен дефицит, т.е. чрез вземане на средства от външни дългове и нищоправене за икономическото развитие на страната? И в същото време говори с някакви чуждици.

 

ТОВА Е ИСТИНАТА. ДРУГОТО Е ЛЪЖА!

Е-поща Печат PDF

• ЗА „УМНИТЕ“ ЕЛЕКТРОМЕРИ И ЛЪЖИТЕ НА ВЛАСТТА

На 26 март 2015 г., по програма „Хоризонт“ на БНР, председателят на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев заяви: „ЕРД са длъжни да предоставят информация на потребителите кога потребяват най-много ток...“ и че това задължение произтичало от ЕС-директива; както и че „умните“ електромери също били задължителни, но трябвало да се въвеждат постепенно.

Тези твърдения, меко казано, са заблуждаващи.

Иначе казано – лъжи!

Какво действително казва директивата?

В Становище 12/2001 относно интелигентното отчитане (00671/11/BG WP 183), прието на 4 април 2011 г., Работната група за защита на личните данни по член 29 на Директива 95/46/ЕО (http://ec.europa.eu/justice/policies/privacy/docs/wpdocs/2011/wp183_bg.pdf) предупреждава, че чрез „умните“ електромери „съществува риск от нарушаване неприкосновеността на личния живот на гражданите, защото дават възможност за много по-широко генериране, предаване и анализ на данни, отнасящи се до потребителите, отколкото е възможно с „традиционния” измервателен уред..., дават възможност на доставчиците на енергия да събират подробни данни за потреблението и моделите на потребление, както и да вземат решения относно отделни потребители въз основа на потребителските им профили“.

 

ВОЙНАТА НА ВЛАСТТА СРЕЩУ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ

Е-поща Печат PDF

Историята на България, от времената, които наричаме коварно, подло и неистински “преход”, би могла да се разкаже най-добре като призрачен роман. Някога, някъде, в далечното минало, са сътворени такова голямо количество безумия, престъпления и грешки, че техните призраци днес се завръщат като демони от ада и пируват с останките на това, което някога е било прилично общество с идеята за бъдеще.

Тези дни виновното минало напомни за себе си, когато стана ясно, че БТК, два мултиплекса и два военни завода се продават за едно евро на регистрираната съвсем наскоро фирма LIC33.

Какво реформаторско възмущение се изля!

Ама какви протестърски декларации и статуси се написаха!

Ама как само издивя дясното блогърство!

Лелеее, колко ужасени бяха десните шамани.

 

СВЕТЛИНАТА ИДВА ОТ ИЗТОК

Е-поща Печат PDF

Госпожа Ангела Меркел е „женският Наполеон”, заяви тържествено за пресата министърът на финансите Волфганг Шойбле, няколко часа преди официалното откриване на конференцията на управляващата партия ХДС, на 9 декември м.г., на която германският канцлер бе главният герой. Шойбле обясни, че начина, по който сегашният канцлер управлява страната и при изявите си в ЕС и Европа, напомня на Наполеон Бонапарт, и за да не навреди на демократичната й аура, побърза да уточни: „Тя обаче има по-малко от жаждата за власт, отколкото Наполеон”. Това уточнение,  както го поднесе г-н Шойбле, обаче не беше разбрано от журналистите и тези, които я познават...

Гърците пък оприличават своя премиер Алексис Ципрас на титана от древногръцката митология Прометей. Прометей е човеколюбив, ненавижда тиранията, бори се за правда. Прометей на няколко пъти оспорва волята на Зевс и е жестоко наказан от тираничното божество, затова, че е дал огъня на смъртните хора, отнет им преди това от Зевс, а Прометей им го върнал. За наказание бил прикован на една скала в Кавказ и всеки ден огромен орел идолитал и кълвал черния му дроб, който през нощта обаче отново израствал... Това продължило хиляди години...

Гърците, които са борбен и мъдър народ, сигурно имат основание да сравняват сегашния си премиер с титана. С приетия закон за борба с хуманитарната криза, Ципрас, подобно на Прометей, върна огъня на надеждата, а с действията си изгради пред света и обществото образа на човеколюбив и ненавиждащ тиранията на „Тройния Зевс” (ЕС, ЕЦБ и МВФ). Ципрас намери смелост открито да се опълчи срещу налаганата от Германия погрешна политика на строги икономии и рестриктивни мерки в ЕС, които задушават икономическото развитие на бедните страни от периферията и чиято висока цена плащат обикновените трудови хора. Това бе доказано и от последното изследване на немската фондация „Ханс Бьоклер” - доходите на най-бедните гърци са намалели с 86 %, докато доходите на най-богатите - едва с 16 %. В същото време данъците върху най-бедните са се увеличили с 337 %, а на най-богатите - само 9 %.

 

СВЕТЪТ НЕ СТАВА ПО-СИГУРЕН

Е-поща Печат PDF

• Генерал-полковник Валерий ГЕРАСИМОВ: Военни опасности и военни заплахи за Руската федерация в съвременните условия

Изказване на Началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация пред конференцията по сигурността с участието на дипломатическия корпус, акредитиран в Москва

Когато на 16 април тази година руският президент Владимир Путин отговаряше на многобройните въпроси, зададени му от всички краища на Русия, той цитира думите на император Александър III: „Русия има само двама съюзника: армията и военноморският флот”. Що се отнася до враговете, Путин изтъкна, че не смята нито една държава за враг на Руската федерация; но и че не препоръчва никому да гледа на Русия като на свой враг.Почти по същото време, на поредната конференция по сигурността, началникът на Генералния щаб на Руската федерация генерал-полковник Валерий Герасимов, описа заплахите, които надвисват над Русия и изброи мерките, които тя взема за своята защита. На разбрания и толкова му стига! Неразбраният ще го разбере, но след като се опари. Ето какво каза генерал Герасимов.

Зора

Уважаеми дами и господа!

Не може да не се признае, че през миналата година обстановката в света претърпя значителни изменения, които далеч не носят позитивен характер. Стремително нараства и вече започва да придобива глобален мащаб заплахата от тероризма в регионите на Африка, Близкия изток и Централна Азия.

 


Страница 8 от 288