Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Нова Зора

ГОСПОДИ, МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД ДА ВЪЗКРЪСНЕ!

Е-поща Печат PDF

Възкресение Христово - един от най-ароматните и цветни християнски празници, отново прекрачи прага ни.

“Христос воскресе из мертвих, смертию смерт поправ и сущим во гробех живот даровав...”!

 

ПАТРОНЪТ ОТДАВНА Е В ЦЕВТА

Е-поща Печат PDF

• Министър Цветанов, дайте знак и ще натиснем спусъка!

Миналата седмица вътрешният министър Цветанов огласи, че организираната престъпност в България “заработва” 3,5 милиарда годишно. И уточни: „Склонен съм да приема да стреляш по някого, който ти е влязъл в къщата, а не да чакаш крадецът пръв да извади оръжие и после да се защитаваш”.
Всъщност г-н министърът възпроизвежда смисъла на чл. 12 на Наказателния кодекс, предвиждащ гражданите да противодействат, когато са предмет на престъпно посегателство.

 

ЗАЩО “НОВИЯТ ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР” НЕ ПОЛУЧИ ОТГОВОР ПО ДОСТОЙНСТВО?

Е-поща Печат PDF

• Сюжетни и смислови промени в отношението на БСП към Русия в периода на прехода

I.

Тези дни съзнателно се върнах към сборника с документи “Програмно развитие на БСП” (С., 2008 г.), за да проследя как еволюира отношението на социалистическата партия към провежданата външна политика на Р България през годините на прехода. И по-специално към проблематиката “Изток и Запад”, “Север и Юг”, към взаимоотношенията между България и Русия.
Първото, което прави впечатление, е, че в документите на различни конгреси и партийни форуми се държи на многоаспектността във външната политика на страната, като изпъкват определени акценти в хода на променящото се време.

 

ИСТИНАТА, ГЛУПАЦИ!

Е-поща Печат PDF

След като две десетилетия поживяха в условията на плуралистична демокрация и свободна пазарна икономика, българите сякаш преоткриха самоиронията като средство да направят по-поносимо мизерното си съществуване. Така се роди едно почти философско обобщение, поразяващо със своята точност и безнадеждност: „Онова, което ни разправяха за комунизма не се сбъдна, но разказваното за капитализма се потвърди изцяло”.
Закъсняло прозрение, до което може би нямаше да се стигне, ако не бяхме повярвали на лъжата, че Маркс е опроверган от практиката. И че с рухването на комунизма настъпва епоха на истинска свобода и неограничени възможности за всеки.

 

БЪЛГАРСКАТА КРИЗА ЩЕ НАДЖИВЕЕ И ЕС

Е-поща Печат PDF

„Европа се намира в критична ситуация, тъй като фокусът върху мерките за бюджетни икономии тласка континента към самоубийство. Никога не е имало успешна програма за бюджетни икономии в която и да е голяма страна. Бюджетните икономии ще доведат до висока безработица, която ще се окаже политически неприемлива и ще задълбочи дефицитите допълнително.”

 


Страница 2 от 366