Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 41 (2012) ОТГОВОРЪТ ГО ЗНАЯТ САМО ИСЛЯМИСТИТЕ

ОТГОВОРЪТ ГО ЗНАЯТ САМО ИСЛЯМИСТИТЕ

Е-поща Печат PDF

Главно мюфтийството на мюсюлманското изповедание в Република България организира „Седмица на джамиите” от 1 до 7 октомври. Това иначе достойно за приветствие само по себе си „мероприятие” обаче е поредният опит да се прикрие новото победоносно шествие на исляма по българските земи, започнало преди повече от две десетилетия и което достигна и столицата ни.

Както съобщи неотдавна пред в. “Преса” главният столичен архитект Петър Диков, до края на отиващата си 2012 г. ще започне строителството на Висш ислямски институт в София.

 

Срещу строителството на втора джамия в столицата отдавна се обявяват много от жителите й. Навярно за да успокои страстите, зам.-главният мюфтия Мурат Пингов заяви, че мюфтийството вече е набрало преподаватели и че всички са български граждани. Но това, че преподавателите ще са български граждани, или че този институт ще е в столицата, изобщо не означава, че няма как да се прокарат чужди идеи. Точно обратното - ще е още по-лесно, тъй като никой няма да се съмнява и да проверява... Още повече че, както признава самият Пингов, въпросните преподаватели са завършили теология, предимно в... Турция! Интересно те с какво ще са по-различни от тези, които са завършили в Саудитска Арабия например?! Ако се разчита единствено и само на външно обучение, то няма друго да ни докара, освен масов фундаментализъм! Стигна се и до положението да се натрапва религиозна принадлежност и разделение във висшето образование!

Иначе идеята за ислямски център в “Малинова долина” не е нова. От години Главно мюфтийство твърди, че мюсюлманите в София са твърде много за единствената джамия в града - “Баня Башъ”. Затова друг зам.-главен мюфтия - Ведат Ахмед, заяви, че „Получим ли визата, започваме да търсим финансиране”.

Тук обаче възниква въпросът: „Откъде ще дойдат очакваните спонсори?” Финансиране от Българската православна църква едва ли ще дойде. Значи пак остават ислямските държави! А нали помним, че който плаща, той поръчва музиката.

Софиянци обаче съвсем не са единствените, на които им предстои да се зарадват на нова „културна придобивка” с ислямски характер. На 3 октомври 2012 г. в общинската администрация на гр. Гоце Делчев бе внесен проект за изграждане на втора джамия в града. А преди дни на пресконференция в Благоевград районният мюфтия Айдън Мохамед обяви, че строителството на новия мюсюлмански храм в гр. Гоце Делчев ще започне до края на годината, като в момента се подготвят строителните книжа.

Но има ли гр. Гоце Делчев нужда от втора джамия? Вече няколко месеца този казус се дискутира в града. Същевременно местни жители направиха петиция в интернет против строежа на втора джамия. До този момент над 250 души са се подписали онлайн срещу проекта за строеж на втора джамия в общинския център. От своя страна, кметът Владимир Москов даде нарочна пресконференция, на която обяви, че втора джамия в града няма да се строи, а „анонимките”, изпратени на журналисти и граждани, били с невярно съдържание. „Трябва да се знае, че не кметът извършва промяна на предназначението на имоти. Това решение се взима от специална комисия, наречена Експертен съвет, и след гласуване в Общинския съвет”, каза тогава Москов.

Темата е твърде деликатна за ГЕРБ, защото част от 13-те подсъдими на процеса срещу радикални представители на исляма в Пазарджик са и семейство Горилски, които са общински координатори на партията в гр. Гоце Делчев. Затова местни представители на формацията настояват за провеждане на общински референдум. Решението на цялото общество ще бъде най-справедливо, смятат те.

Но не само поради горната конфузна ситуация, допитването до гражданите, като модно средство за решаване на даден проблем, в случая със строежа на втора джамия в гр. Гоце Делчев, няма да проработи. Причината е, че градът отдавна е обект на попълзновения от радикалните ислямисти в региона, за които, след превръщането на Якоруда в техен опорен пункт, от години е гноясващ трън в петата им. Болезненото усещане от това се увеличава и поради факта, че гр. Гоце Делчев се намира в подстъпите към Западните Родопи, над които те отдавна са установили тотален контрол!

В играта се намеси и ДПС, което открито се застъпи за радикалния ислям в страната. В парламента депутатите на Доган осъдиха делото в Пазарджик като опит за прокарване на ислямофобия. Разбира се, за всеки трезвомислещ българин в „позицията” на движението няма нищо чудно. За върхушката на ДПС след средата на 90-те години на 20 век отдавна е ясно, че е над закона. И което е по-лошото, че няма сила в българското общество и политически живот, която може да промени това убийствено за държавата и нацията положение... Всъщност веднага след 1989 г. самозабравилите се „активисти” на току-що появилото се ДПС получиха корав отпор от структурите на ВМРО, но днес тях отдавна ги няма и те могат да правят, каквото си искат! Днес е почти забравено особеното достижение на червено-черната организация да създаде веднага след възстановяването й свои дружества в Западните Родопи, които са населени предимно с българи-мюсюлмани. Тяхната задача бе да се противопоставят на бясната политика на турцизация на тези наши сънародници и да отбият пристъпите на вече прииждащите ислямисти. За кратко време общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча, Доспат, Борино, Белица и Якоруда бяха покрити с 52 структури на ВМРО, чиито членове показаха на хората на Доган, че бесът им ще бъде спрян! В тази тяхна дейност те получаваха пълната подкрепа и на другите местни организации на ВМРО от Благоевградска, Кюстендилска, Пазарджишка, Пловдивска и Софийска области. Общо, над 5 хиляди души.

В крайна сметка, на „Стамболийски” 34 разбраха, че ескалацията на конфронтацията в Западните Родопи неизбежно ще доведе до масов сблъсък, който бе нежелателен и за двете страни. Така се стигна и до първата политическа среща на ВМРО с ДПС на 13 септември 1993 г., която, може да се каже, че спря избухването на гражданска война в Родопите, а и в цяла България. За голямо съжаление, само 5 години по-късно, следвайки свои конюнктурни интереси, тогавашното ръководство на ВМРО загърби дружествата си в Западните Родопи и дефакто принесе региона в дар на ДПС!

Крайният резултат бе, че Доган се сдоби с безконтролна власт в един от най-китните краища на България, а усетили неговата „толерантност”, в него постепенно намериха мястото си и радикалните ислямисти...  Доказателство за това са и публикуваните в интернет скандални кадри, които показват проведено на 23 август мюсюлманско шествие. В него, облечени като талибани, цигани крещят клетви за вярност към Аллах. И всичко това не се случва в някоя арабска страна, а в българския град Пазарджик. Е, как на фона на ставащото да не си спомним за отправеното ни още през 2007 г. от в. “Файненшъл таймс” предупреждение, че България е най-ислямизираната страна в Европа? Както и че с мюсюлманското си население от около 1 милион души, което представлява една седма от цялото население, България заема челното място в страните от Европа по процент на мюсюлмани?!

Въпросът следователно е не дали, а кога мюсюлманското цунами ще залее България? Отговорът го знаят само ислямистите!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар