Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 15 (2013) КОНТРОЛЪТ НАД ОБЩЕСТВОТО

КОНТРОЛЪТ НАД ОБЩЕСТВОТО

Е-поща Печат PDF

ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ БР.  14

ОПИТЪТ НА ГЛАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ЗА ИМПЕРСКА БЕЗОПАСНОСТ НА ТРЕТИЯ РАЙХ

Статията на А. Рудаков представлява стенограма на доклада му и последвалия разговор в Института за динамичен консерватизъм (ИДК), обществена организация, учредена през април 2009 г.

Като благодарим на преводача Йордан Йорданов, ние същевременно уведомяваме читателите, че на неговия сайт биха могли да прочетат и други интересни материали и им препоръчваме да следят и занапред сътрудничеството на “Нова Зора” и сайта jj-bg.info

Днес в Москва броят на разследващите многократно превишава реалните потребности. Структурата е такава, че всички вървят един подир друг, а много малко притежават опит. Освен това няма единна база данни; пострадалите пишат заявления по места, но няма единна система. Извършено е престъпление, отиваш, подаваш заявление, и то трябва да влезе незабавно в единна система, а не да го скрият с цел да покажат разкриваемост. Корупция при единна система не може да има, защото оня там, на мястото на подаване, не знае дали и друг не се е заинтересовал другаде поради сходство или поради някакви връзки през други престъпници. Пък и работата по територия повишава и уязвимостта на семействата на сътрудниците.

Има два момента на разкриване на престъпление: когато разработваме обекта на престъплението и от него стигаме до престъпника, и когато от престъпника стигаме до престъплението. Те могат да вървят насрещно, един срещу друг. В Германия е било точно така. Седи си първичният източник на информация и вижда нещо подозрително. Веднага набира телефона и казва: хер еди кой си току-що разтовари цял багажник със стоки. А всички знаем, че същият хер е безработен. И кълбото вече започва да се разплита.

Шесто управление на РСХА

е външното разузнаване.Суперинструментът на геополитиката. Ще покажа неговото значение чрез наш, руски пример. Какво е разузнаване и защо сега имаме провали във външната политика на Русия? Защото нямаме субект, който правилно да съпровожда нашата външна политика. Всички работят разединени, едни са в Ясенево, а други на Смоленския площад и само понякога си звънят. А трябва тясно да си взаимодействат. Разузнаването не трябва само да дава всеки ден сводки на министъра на външните работи, а да предвижда ходове и да дава предложения. Ето, тръгна Медведев за Норвегия, а никой не му подготви визитата. А имаме немалко териториални спорове с Норвегия: Шпицберген, остров Медвежий, който по договора от 1945 г. трябваше да стане наш. Норвегия не е просто шелф и риба. Не е и само страна, способна да контролира Северния морски път. Тя е и скрит субект на Третия райх. Това е! Третият райх. Само че под друг флаг.

Под земите на Норвегия има цяла страна, която немците са строили от 1938 до 1945 г. Непристъпна крепост с изходи на тези бази, където са били подводниците - Киркенес, Лиинахамари и т.н. Норвегия ни отне тази част от геополитическия инструмент, който по право принадлежеше на Съветския съюз, а днес на Руската федерация. А без този инструмент за какви добиви и контрол над полезните изкопаеми на Арктика да говорим? Те утре ще ни кажат: момчета, вие, у нас на Шпицберген добивахте въглища, а днес - довиждане! Тук ще стоят натовски кораби. А вие не сте от НАТО. И нашите атомни подводници ще си останат в базите, защото натовците си имат система за разузнаване по дъното на океана и когато подводница излезе, те вече го знаят. Още отсега ние имаме сериозни проблеми със съдовете ни в този район.

Искам да кажа, че

разузнаването е интелектуален и геополитически инструмент

Инструмент за скрито проникване в глобалните финансови потоци и в чуждата политика. Всичко зависи от интелекта на началника на разузнаването, а не от самата структура. При нас, при Фрадков, беше пълна стагнация. А немците какъв човек са имали - Валтер Шеленберг, уникална личност. Пробивен, изградил е уникална система на взаимоотношения сред разузнавачите. Замаскирал службата за собствена безопасност така, че даже сътрудниците му не знаели кой е началник на службата за собствена безопасност в това управление. Никой не е владеел напълно структурата. Класика.

И още една персона е имало там, за която искам да кажа няколко думи. Това е Хайнц Йост, началник на разузнаването преди Шеленберг. Този човек също влизал в кръга от разузнавачи на СССР под личното управление на Сталин. Йост бил завербуван от Коминтерна. Завършил е разузнавателна школа и по каналите на Коминтерна е бил внедрен в Германия. И получавал доста пари от нас, но откраднал сума, която трябвало да раздаде на агентите. И го хванали, снели му генералските пагони и го пратили на Източния фронт. Там пък го пленили нашите. После, в 1955 г., нашите го връщат в Германия и го дават на нашия резидент за връзка, но в 1962 г. Йост изчезва. По-скоро май е започнал да сътрудничи и на тия, и на ония. И са го изпратили „на заслужена почивка”.

Още една персона заслужава внимание - Хайнц Фелфе. Истинското му име е Рудолф Филипович. Родил се е тук, на Арбат. После го пратили в Германия, където навлязъл след време в глобалните финансови потоци. Той водел всичките операции на Третия райх с фалшиви пари, ценни книги и др. Бил е гениален. Аз друг като него не знам. Работил в ГФР до 1962 г., след това го арестували. През 1969 г. Фелфе е разменен срещу 18 агенти на спецслужбите на ГФР и САЩ. Мой приятел го е извел в ГДР в багажника на колата си. Вече у нас става преподавател в един от московските вузове. А ходел със скъсано сако и без пари; звание “Герой на Съветския съюз” така и не му дадоха. Звание Герой на Русия - също. Погребаха го на 23 юли 2008 г. само най-близките му роднини. Аз затворих капака на ковчега. Без почести, без възглавничка с ордени и без изстрели. Отиде си тихо, както и дойде.

Но да обърна внимание на още една интересна структура в състава на шесто управление на РСХА. Фирмата се е наричала

„Цепелин”

Това е била най-мощната разузнавателна структура, която продължила да работи и след войната. Изобщо в Германия по времето на Втората световна война имало няколко големи разузнавателни програми. Това са „Сатурн”, която водел „Абверът”, „Хемфурт”, за която е писал Лекарев. Ако помните, той разказваше, че англичаните са използвали младежите, за да разбият Ирландската републиканска армия ИРА. Та ето, шесто управление на РСХА още тогава плътно е работело с ИРА. Всичките имоти, които са имали в Ирландия, са били частично записани на името на Скорцени и частично на негови приятели. И ако днес на пръв поглед терористичната дейност в Ирландия вече не е изгодна, то това не значи, че те са се отказали от въоръжената борба. Тях просто са ги замразили. Изменила се е геополитическата ситуация. Появили са се нови субекти, от които може да се „дерат кожи”. Появи се Испания, после се разпадна СССР и ние отворихме клапаните. Правилно казва Лекарев, че съвременните спецслужби на Запада вече не се занимават с разузнаването като такова. Сиреч само със събиране на информация. Сега те се занимават само с пари.

Кажете, някой прави ли анализ на ситуацията, при която 250 от най-богатите хора на Русия живеят в Лондон? Какво правят те там, според вас?

А навремето беше създадена специална програма, по която те да се установят в Лондон заедно със семействата си. Самите те на никого не са нужни, естествено е, че са интересни само техните капитали. Т.е. те са под контрол. По-лесно се събират компромати за тях, а и някои от роднините им вече са в затвора. Няма да се взираме в подробностите...

Получава се така, че един малък остров извън Русия, без полезни изкопаеми, без нищо, освен 250 семейства, а за сметка на позициите си управлява финансовите потоци на Русия. Защо да воюват с нас? Най-важното е, че са намерили ключа за управление на финансовите потоци.

Но да се върнем на фирмата „Цепелин”. Официално в нейната дейност са влизали мероприятия за дестабилизация на СССР чрез диверсии, саботаж и терор. Обаче това е само легендата за прикритие. Интерес за „Цепелин” са представлявали най-вече ценностите и събирането на информация за съответните обекти, например антикварите, за да може после грамотно да им се пребъркат джобовете.  „Цепелин” е внедрявал свои хора във водещите музеи на света - като експерти и оценители. Те пък правели картотека на интересните ценности и след това квалифицирано ги подменяли с копия. С една дума, тяхната задача е била кражба на ценности и те това са си правели.

Освен това в шесто управление е имало и програма с име „Верволф”. Тя се осъществявала в Източна Прусия в навечерието на падането на Кьонигсберг (днешен Калининград). Тази програма е имала за цел да обере ценностите на гражданите, живеещи на вече загубените от немците територии. Верволфците са просъществували чак до 1956 г. Едва тогава са успели да ги изчистят.

Още един интересен факт за дейността на шесто управление. Това е отдел „S”. Той се е намирал в замъка Фридентал. Този отдел се занимавал с всички подривни и диверсионни операции на Третия райх по цял свят. Шеф на отдел „Ес” бил Ото Скорцени. У нас такава система е съществувала в осакатен вариант под форма на групите „Алфа” и „Вимпел”. Но имаме и две спецподразделения. „Вимпел” се подчинявал на разузнаването (управление „С”, което идва от силово прикритие). А отдел „Ес” на шесто на РСХА е бил мощна система, в която е влизал и 800-тният полк „Бранденбург”. В този полк имало бойци-плувци, роти, които работели в Африка, Латинска Америка. В Еквадор например имало дивизия на СС. За нея до ден-днешен не се знае какво е правила там. Какво са охранявали? Разбира се, пари.

Седмо управление на РСХА е научно-техническото и аналитично управление, в него работели учени-офицери. Управлението имало свой сериозен библиотечен фонд. Шеф на това управление бил докторът на науките, професор Франц Зигс. Блестящ ерудит, преподавател в два университета. След войната, докъм 1960 г., той оглавявал резидентурата в Палестина и Ирак. Никога ли не сте се замисляли защо в „Хизбула” се поздравяват по подобен на нацистите начин? След победата на СССР над Третия райх над 7000 офицери на СС са отишли само в Сирия и Ирак, с подправени документи. Там приели исляма, мнозина станали мюфтии. За да стане тъкмо така, им помогнал великият мюфтия на Палестина, който тясно сътрудничел с Третия райх още от 1932 г. След това като с вълшебна пръчка започнали да се строят Арабските емирати. И нефтът тук няма никакво значение, нефт тогава е имало да речем и в Азърбайджан. Но това е информация за размисъл.

И така, 7-мо управление се е занимавало с научно-изследователска дейност. То например оперативно е съпровождало „Аненербе” - Института за наследството на предците, който е провеждал изследвания в областта на философията, история, филология, култура, генетика, генно инженерство, медицина. Рак са лекували още през 1944 г., при това с белтъчини. Метод, който нашата медицина едва сега започва да използва. Специална група е изучавала замъците. Само в Полша от 500 замъка са изнесени всички ценни библиотеки, картини, артефакти. А са изучавали и замъците на Чехия, Моравия, Литва, Латвия.

Ето това исках да разкажа за Главното управление за имперска безопасност на Третия райх.

Готов съм да отговарям на вашите въпроси

В. Е. Хомяков. Уточнете, моля Ви, следното. 20 години е съществувал бизнес-проект „Третият райх”. Съществувала е служба за неговото обезпечение под формата на РСХА. След това са закрили проекта. А натрупаните пари са изнесени. Къде и защо? За какво?

А. Б. Рудаков. Ще започна с въпроса къде. Вие видяхте ли как в Исландия изригна вулкан? Какво предшестваше избухването? Икономически крах. Но те не разбраха и на тях им разляха бензина...

Моята прогноза е следната: тях така или иначе ще ги клати нещо дотогава, докато те не се ометат оттам. Става дума за достъп до някои хранилища. Исландия е била една от основните бази на подводниците на Третия райх. Няма сега да обсъждам защо именно Исландия.

След като обстановката в Исландия се поуспокои, ще им пуснат земетресение. И така, докато всички - кой в Дания, кой в Норвегия, кой в Швеция, се ометат (и се получи достъп до базите. Бел. прев.)

Такъв пример е и Гърция. Защо и тя се клати и Меркел казва, че иска да им купи определени острови срещу дълга им? Аз даже и зная и точно кой остров искат да купят. Засега гърците отказват. А когато се съгласят и немците си вземат въпросния остров, всичко ще свърши.

С една дума, има стратегически места, където Третият райх си е извозвал награбеното. А днес се планира създаването на нов „Трети райх”.

Ще подчертая, че наследството на Третия райх е огромно. При това не само финансово. Атомното оръжие е било създадено още преди войната. През 1941 г. Защо не са го използвали, днес няма да говоря.

Лазерното оръжие е било създадено, биологическото оръжие го е имало, плазмените системи. Тесла (Никола Тесла, физик. - Бел. ред.) е работел за немците до 1936 г. И Маркони е работил за тях. А един полски евреин създал торпедо в 1944 г., това е прототип на днешния ни „Шквал”. Знаете ли защо? Ами той разбрал, че немците могат да го използват и бързичко, с чертежите, избягал в СССР. Където се и родил този наш „Шквал”.

Някои ще кажат, че точно ние - победителите на нацизма, няма защо да се занимаваме с неговото наследство. Аз също в семейството си имам и ранени, и загинали в онази война. Но аз през цялото време повтарям, че ние сме длъжни да вземем от тях най-рационалното, няма защо да изобретяваме отново велосипеда. Само в днешна съветска Арктика те са създали над 24 бази. И на север, в Нова земя., и в делтата на р. Лена, и т.н. На Антарктида са имали три действащи бази. Вече падна секретността и аз мога да ви покажа снимки. Лодките си стоят, всичко е готово, и всичко си работи.

Помните ли войната между Англия и Аржентина за Фолклендските острови? Ами Фолклендите са основната база за бъдещото разделяне на Антарктида.

Тази лекция подготвих повече за младите, за да разширя вашите познания. Реалностите се сменят бързо и затова днес задачата е да се трупат не пари, а знания. Според моята прогноза само след година-две няма да има никакви политици. Никакви партии. Играта е изиграна. Тя свърши. Ценни са само знанията.

Който притежава знания, той и ще бъде поканен. Парите може да се загубят, да се пропият, проиграят. Но знанията ще си останат.

А. И. Фурсов. Във Вашата презентация се появи снимка на замъка Грюйер. Кажете нещо за него.

А. Б. Рудаков. Ето я снимката, тя е правена от автомобил, в движение, през телеобектив. Но човекът, който я направил, не успял да стигне до дома си още, а като се прибрал, всичко било преобърнато. Вече търсели снимката. Защо е сниман замъкът и защо са търсели така упорито снимката? Ами в този замък се събират финансистите от цял свят и там определят политиката си.

Дотам стига и метрото на Берлин. Стига се и до всички градове на Швейцария. 19 входа и 19 изхода. Главен управител на замъка до 1959 г. е бил оня Хайнц Фелфе. Днес замъкът се охранява от цяла дивизия. Чия е - швейцарска ли, немска ли, аз не знам.

Реплика. Казвате, че терористичните актове в Русия се поръчват от Великобритания. Защо им е? И втори въпрос: казвате, че финансовата политика се решава в този замък. Днес всички медии пишат и говорят само за някаква криза. Какво следва?

А. Б. Рудаков. Никаква криза няма. Това е специална информационно-психологическа операция.

Слухът за кризата се пуска, за да не се плащат заплати на хората.

Ония, дето пускат за кризата, искат да им се работи без пари. „Ние бихме ти дали и повече, но нали виждаш - криза. Затова... духай супата”.

 

Само ще напомня, че за времето на уж кризата, от 2008 г. насам, олигарсите са си удвоили капиталите. И това са парите, които не са изплатили на нас. А политическият елит прикрива този спектакъл.