Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 46 (2013) КЪМ АВТОРИТЕ НА САЙТА „БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ”

КЪМ АВТОРИТЕ НА САЙТА „БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ”

Е-поща Печат PDF

С голямо внимание прочетохме вашия „Списък на основните гулайтери-комисари... които изповядат крайни идеологии като комунизъм, фашизъм и национал-социализъм”. И след като прегледахме всички имена от А до Я констатирахме някои малки празноти.

Пропуснали сте да включите в него един голям брадат „червен боклук”, който е объркал цялата световна история и който вероятно ще продължи да я преобръща и да вреди на вашето „будно” и „интелигентно” движение за сваляне на „омразното” правителство на Пламен Орешарски.

Мотивите за това наше предложение са сериозни и актуални, защото се базират на нов интердисциплинарен статистически метод за оценка, който се прилага за пръв път от учени - изследователи от Indiana University Bloomington - USA, който е създал и специален уеб базиран инструмент, наречен Scholarometer. С него се сравнява творческият принос на 35 000 световни изследователи.

Новият метод се основава на оценката индекс „Н” (например учен с индекс 20 е публикувал най-малко 20 книги и научни статии, и който е най-цитираният сред другите учени в света).

Този индекс се коригира на базата на непрекъснато въртяща се услуга за данни на “Гугъл” - “Наука”, която записва научни публикации в световен мащаб и подрежда учените в зависимост от броя на цитиранията, получени от други изследователи.

По тази технология в класацията на Indiana University Blooming-USA и Google от 5 ноември 2013 г. ученият с най-голямо влияние върху световната история е създателят на Манифест на Комунистическата партия - Карл Маркс.

Второ място е заел Зигмунд Фройд и на трета позиция е физикът Едуард Уитън от Института за напреднали изследвания в университета в Принстън, САЩ.