Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 10 (2014) НОВИЯТ DRANG NACH OSTEN

НОВИЯТ DRANG NACH OSTEN

Е-поща Печат PDF

Декларация на ЦПС на ПП “Нова Зора”

Централният политически съвет на ПП „Нова Зора” е упълномощен да заяви, че възникването и утвърждаването в Европа на власт на най-реакционните сили на нацизма е дълбоко обезпокоителен факт. И че това е поредният опит да бъде зачертан най-важният резултат от Втората световна война – отхвърлянето и заклеймяването на човеконенавистническата нацистка идеология и практика и утвърждаването на свободното право на народите за самоопределение.

ЦПС на ПП “Нова Зора” изразява своята тревога и от факта, че този принцип, изтъкван и застъпван като необходимо и незаобиколимо условие за демократичност и свобода, и налаган, понякога дори със сила, от т. нар. международна общност, бе демонстративно пренебрегнат пред очите на целия свят от най-видни представители на САЩ и ЕС при оценяването на февруарските събития в Киев, довели Украйна до ръба на гражданската война.

Демократичната фразеология и риторика, могъщата пропагандна кампания с използването само на черно-бели краски и клишета, вселенският плач Йеремиев за мизерията и тежката икономическа криза, до която е доведена Украйна, за все повече хора в света са само жалък опит да бъдат легализирани резултатите от метежните вълнения в Киев и те да бъдат представени за демократичен избор. Днес всеки човек, вярващ в принципите на демокрацията, в свободната воля на хората, изразена в демократични и честни избори, си задава въпроса: защо и от кога завземането със сила на власт, избрана с международно признати демократични и честни избори, стана демократичен акт?

Този въпрос неочаквано получи своя отговор от бившия зам.-министър на финансите на САЩ при президента Рейгън – Пол Крейг Робъртс. „Русия е под атака – писа той, - и ако руснаците не разбират това, ще се превърнат в история”... „Самият Вашингтон е виновен за кризата в Украйна”... „Вероятният изход от тази дръзка стратегическа заплаха, с която Вашингтон предизвиква Русия, е ядрената война”, „...Виктория Нюланд, разбира ли тя риска от избухването на ядрена война заради намесата на Вашингтон във вътрешните работи на Украйна и Русия? Знаят ли президентът Обама и Конгресът на САЩ, че има такъв помощник на държавния секретар, който сега провокира Армагедон?”

Написаното от Пол Крейг Робъртс раздира непрогледната завеса на хоризонта, за да открие пред очите на света не само близкото зарево на апокалипсиса, но и възкресителите, и вдъхновителите на най-опасните призраци на историята.

ЦПС на ПП “Нова Зора”, обърнат с лице към жестоката истина, посочва на членовете и симпатизантите на партията, както и на всички честни хора в България, опасната игра с огъня на великата демокрация САЩ и “на марионетките от ЕС”, както нарича европейската бюрокрация изтъкнатият американски финансист, публицист и държавник.

В стремежа си да задушат Руската федерация и да сатанизират президента Путин, те не се гнусят да се възползват от услугите на украинските неонацисти и на техните бойни формирования. Така за първи път след Втората световна война, в ситуация на световна криза, САЩ и ЕС реанимират за нов живот чудовището на нацизма. И няма съмнение, че неговият нов поход ще бъде насочен пак срещу славянския свят, срещу народа на Източна и Южна Украйна, срещу народите и пространствата на Русия заради техните суровини и богатства, заради това, че са последна пречка в мечтания от Вашингтон еднополюсен свят под американски диктат.

ЦПС на ПП „Нова Зора” е убеден, че славянска и православна България, която обстоятелствата поставят между воденичните камъни на новата епоха на евроатлантически безпредел и натиск, трябва да устои в най-острата и значима криза след Втората световна война. Тогава ние устояхме на истеричните изстъпления на Адолф Хитлер, нима новите силни мира сего са по-луди от него?

ЦПС на ПП „Нова Зора” констатира, че бюрокрацията на ЕС, на който България е член, и която днес уви, изразява волунтаристичните виждания на десните сили в Европа, изпада във все по-голяма зависимост от задокеанския хегемон.

ЦПС на ПП „Нова Зора” е срещу това нетърпимо положение. На предстоящите избори за европейски парламент ние вярваме и ще работим така, че срещу безгръбначието и безхаберието на днешните европейски чиновници, подкрепящи силите на десния екстремизъм и фашизъм, народите от Европа да съумеят да противопоставят единния ляв фронт на своите патриоти и на хората с лява политическа култура.

Ние заявяваме:

“Не” на фашизма!

“Не” на нацизма и войната!

“Не” на новия поход на Изток!

ПП „Нова Зора” призовава висшите държавни органи на Р България да се разграничават категорично от нелегитимната власт в Киев, както и от всякакви прояви на дирижирана русофобия, налагана от днешните временни сюзерени.

Като взема предвид всички исторически, етнически и геостратегически мотиви на протичащата в Украйна криза, ЦПС на ПП “Нова Зора” категорично заявява, че не вижда никакви евроатлантически основания за намеса в украинските събития от страна на Вашингтон и Брюксел. Ние заставаме зад правото на Русия да бъде най-заинтересованата страна като непосредствен съсед на Украйна, неразделима част от нейното жизнено и историческо пространство.

ЦПС на ПП “Нова Зора” предупреждава, че позицията да бъде поддръжник на запаления геополитически огън, е опасна за България и може да доведе до поредна национална катастрофа.

До приключването на кризата Р България трябва да спазва самоограниченията, произтичащи от един обясним неутралитет и да демонстрира разбираща позиция към нашата Освободителка Русия, делото на която само преди дни почетохме с нашия национален празник.

 

ЦПС на ПП „Нова Зора”

Председател Минчо Минчев

 

София, 8 март 2014 г.