Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 11 (2014) НОВАТА ВЛАСТ В УКРАЙНА ПРИСТЪПВА КЪМ РАЗРАБОТВАНЕ НА ПЛАН ЗА ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД

НОВАТА ВЛАСТ В УКРАЙНА ПРИСТЪПВА КЪМ РАЗРАБОТВАНЕ НА ПЛАН ЗА ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД

Е-поща Печат PDF

 

В последните дни председателят на „самостоятелното” украинско правителство А. Яценюк произнася като заклинание фразата „В хазната няма пари. Ние сме съгласни да получим финансова помощ от Запада на всяка цена”. Заяви, че в следващите 2 години Украйна трябва да получи финансиране от 35 млрд. долара, независимо от цената, която ще трябва да заплати за това.

Значи така: На всяка цена” и „При всякакви условия”.

Опитвайки се да предразположи западните кредитори в лицето на МВФ, САЩ и ЕС, Министерският съвет на Украйна вече направи някои публични изявления, с които предупреждава гражданите. Обявено е, че пенсиите ще бъдат намалени точно с 50 %. Те и до този момент бяха два пъти по-ниски, отколкото в Русия, но сега ще станат 4 пъти по-малки. А за да не се бунтува народът, новото правителство е поканило професионални наемници от частни военни компании. Първата „интернационална” бригада от 300 професионални наемници вече се намира в Киев.

Очакват се и други подкрепления.

В най-близките планове на Киев влизат преговори с МВФ. Украинският министър на финансите Александър Шлапак заяви, че Киев разчита да получи от фонда 15 млрд. долара. Но Русия можеше без каквито и да е предварителни условия за няколко дни да вземе решение за предоставяне на съседната страна заем от 15 млрд. долара, като закупи украински ценни книжа. И даже преди Нова година да преведе 3 млрд. от тези средства.

„Вашингтонски консенсус” в Украйна

С МВФ Киев води постоянни преговори за получаване на кредит от 2010 г., но процесът така и не беше финализиран. Като лош остатък от тези преговори е останал списъкът на условията, които Украйна ще трябва да изпълни, за да й се отпусне кредита. При всяка нова среща на страните от фонда е добавяно по нещо ново като условие.

Наистина неоценима помощ в този „творчески” процес на чиновниците от МВФ е оказвал министърът на икономиката Виктор Пинзеник, който е и автор на първата версия на списъка от условия. Свидетелство за това е разсекретената преписка на украинския министър на финансите с Държавния департамент на САЩ.

Веригата е следната: Министерство на икономиката (В. Пинзеник)-американският посланик в Украйна-Държавният департамент и други ведомства (на първо място финансови служби)-МВФ-правителството на Украйна.

Така че конспиролозите, които твърдят, че всички заговори се плетат в МВФ, трябва да се изчервят. Оказва се, че заговорите срещу Украйна се замислят във ведомства, чиито прозорци гледат към Майдана.

Добре известно е какъв документ, одобрен от всички гореизброени инстанции, е съчинил въпросният гражданин Пинзеник. За него хиляди пъти са писали и говорили най-различни медии.

Това са адаптирани към украинските условия правила на т.нар. Вашингтонски консенсус. Правилата са универсални. Те се адресират към всички клиенти на МВФ.

Правилата се свеждат до изпълнение на следното:

- страната, получаваща кредит, да се отвори напълно за световния пазар на капитали и стоки, т.е. за транснационалните компании (ТНК) и транснационалните банки (ТНБ)

- страната да приватизира абсолютно всичко (естествено, за да може да бъде изкупено от същите ТНК и ТНБ, а населението да премине в режим на полугладно съществуване).

А ако населението е твърде много - да се въведе контрол на раждаемостта и по такъв начин да се регулира неговата големина.

Май понамирисва на канибализъм!

Такава е цената на „интеграцията” в световната цивилизация

А когато страната не приема тези условия, тогава с ръководителите й се провеждат възпитателни мероприятия, които завършват или с подписване на договора (с предоставяне на паричен бонус за ръководителя), или с неговото убийство. Технологията на работата на международните финансови институти вкл. на МВФ с „туземците” е описана добре в книгата на Джон Перкинс „Изповед на един икономически убиец”.

Но да се върнем към Украйна. Когато Яценюк е заявил, че е за получаване на финансова помощ „на всяка цена”, той явно е имал предвид същия този документ, разработен от неговия колега Пинзенюк.

Забележителна оперативност! Още не са вдигнати барикадите на Майдана, а новоизпеченият министър на финансите подписва документ, който има дългото и непонятно заглавие „Предложение на Министерство на финансите по План за подготовката за реализация на Програма за действие на Министерския съвет на Украйна (от 4.03.2014)”. Ако се съди по първия лист на този документ, Министерството на финансите е получило първоначалната версия на документа от същото това Министерство на икономиката, и само впоследствие е прибавило своята „творческа лепта.”

Естествено, този документ от 46 страници, не е за широк кръг читатели, а и не всеки може до го осмисли. Но документът стана достъпен на повече хора, благодарение на това, че „Комерсант-Украйна” го публикува в интернет, а оперативни блогъри направиха своевременно превод на отделни фрагменти от него.

Ето конспект на документа на Министерство на финансите на Украйна:

- Премахване на допълнителното заплащане на медицинските работници от системата на Бърза помощ

- Премахване на надбавките за обем и качество на изпълнена работа на медицинските работници в органите на здравеопазването, първична медицинска помощ...

- Въвеждане на заплащане за услуги от битово естество като престой на граждани за стационарно лечение

- Отмяна на медицинските и стоматологични услуги с намаление, както и отпускане на лекарства с намаление или безплатно за определени категории граждани при амбулаторно лечение

- Намаляване изплащането на пенсиите на работещи пенсионери с 50 %, но не по-ниско от минималната пенсия

- Приемане минимална норма за осигуряване на едно домакинство с твърдо гориво – 3,1 тона/година

- Преминаване на Центъра за олимпийска подготовка на спортисти на самоиздръжка

- Съкращаване на разходите за финансиране на спортни мероприятия на младежки и детски организации

- Преразглеждане на размера на паричните награди за украински спортисти и треньори, спечелили международни награди

- Промяна на еднократната премия за украински жени, на които е присъдено званието „Майка-героиня”...

- Премахване на финансовите облекчения за издателите на книги

- Приватизация на държавните и регионални средства за масова информация

- Отмяна на решението на президента на Украйна за увеличаване на премията за млади учени

- Отмяна на решението за създаване на държавен небанков финансово-кредитен „Фонд за поддържане на дребния иновационен бизнес”

- Ограничаване на броя на проектите за колективи от млади учени, финансирани от Министерския съвет на Украйна

- Увеличаване на заплащането в детските ясли и градини

- Въвеждане на 20 % държавна такса от стойността на билета в киносалоните

- Поетапно намаляване на финансовата издръжка на театрите

- Отмяна на допълнителното заплащане за работниците в сферата на националната култура и т.н.

В интернет има вече множество коментари на обикновени граждани, запознали се с горния документ.

Народът е в пълен шок

Ето какви „ценности” цивилизованият Запад предлага на Украйна. Този документ е по-правилно да се нарече „Предложение на Министерството на финансите по План за подготовката за реализация на Програма за провеждане на тотален геноцид в Украйна”.

Мисля, че след този студен душ няма нужда да се обяснява на украинския народ с какво се отличава финансовата помощ на Русия от кредитната примка на западните заеми.

Превод Румен ВОДЕНИЧАРОВ

Украинският златен резерв се изнася в САЩ?

 

Служители на летище „Бориспол“ в Киев твърдят, че мистериозен самолет без обозначения е кацнал на летището и е бил натоварен с украинско злато от резерва на страната. Информацията се появи в някои украински и руски агенции и в социалните мрежи и не е потвърдена официално, а в статията се цитират думите на служители на летище „Бориспол“. Според тях необозначен транспортен самолет кацнал на летището, а малко преди това пристигнали четири микробуса “Фолксваген” без номера, от които слезли петнадесетина въоръжени мъже с маски и униформи. Служителите се обърнали към администрацията на летището, за да ги уведомят за случващото се, но получили отговор да „не си пъхат носа в чужди работи“.

Според служителите, мъжете натоварили на мистериозния самолет около 40 сандъка с изключителна бързина, след което самолетът излетял.

След краха на златно-доларовия стандарт през 1971-1972 г. централните банки на водещите държави постоянно правеха тайни операции с жълтия метал, чийто смисъл в общи линии беше насочен към изваждането на златото от подземията и трезорите на банките. Всъщност какво става там, никой не знае, какви количества реално (физическо) или „книжно“ злато се продават и на кого – също.

Дали златото по времето на Буш-старши беше фалшифицирано с волфрам, не бе доказано категорично, но когато най-големият кредитор на САЩ – Китай, получи злато от САЩ, което се оказа преработено отново, се заговори и за подобни манипулации.

Появиха се солидни данни, че бившият ръководител на МВФ Доминик Строс Кан е бил свален и съден не заради проститутката, която го съдеше, а защото е имал данни, че златният резерв във Форт Нокс на САЩ е фалшифициран.

Сега, с оглед огромната задлъжнялост на САЩ и тежкото им икономическо състояние, държави като Германия официално си поискаха златото, което се съхранява в САЩ, и предприеха стъпки да си го получат, въпреки че САЩ правят всичко възможно, за да забавят или предотвратят процедурата. В началото на февруари 2014 г. Германия обяви, че ще изтегли 300 тона от всичкото злато, което се съхранява в САЩ, като изтеглянето ще бъде постепенно – до 2020 г. В края на миналата година Германската централна банка бе поискала своето злато, но тогава САЩ отказаха да го върнат.

https://alterinformation.wordpress.com