Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 13 (2014) Леонид РЕШЕТНИКОВ: БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ ТРЯБВА ДА ВОДИМ ОБЩА БОРБА СРЕЩУ АГРЕСИВНАТА АНГЛОСАКСОНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Леонид РЕШЕТНИКОВ: БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ ТРЯБВА ДА ВОДИМ ОБЩА БОРБА СРЕЩУ АГРЕСИВНАТА АНГЛОСАКСОНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Е-поща Печат PDF

- Г-н Решетников, как ще коментирате българската позиция по отношение на кризата в Украйна и референдума в Крим?

- Първо, искам да приветствам и да кажа много топли думи за партия „Атака” и г-н Волен Сидеров, които поддържаха руснаците в този много важен исторически момент, а именно възсъединяване на Крим с майка Русия. Тук, в Русия, разбрахме, че партия „Атака” е единствената истинска партия на български патриоти, които разбират, че България и Русия трябва да бъдат винаги заедно в борбата за нашия нов свят, свят на нашата славянска православна цивилизация. Всичко, което стана в Украйна, е насочено срещу Русия. Направено е с цел отслабване на икономическите и международните позиции на Русия в света.

- Защо водят такава политика Съединените американски щати и Европа?

- Защото винаги разглеждат Русия като алтернатива на англосаксонската цивилизация. За тях Русия е потенциален цивилизационен съперник, а не само икономическа или военна сила. За тях най-важното е Русия да бъде отслабена, дори по-добре да бъде разделена на 10-15 държави. Това беше направено през 1991 г., когато се разпадна Съветският съюз. И сега задачата е Русия да се разпадне. Затова в Украйна на власт дойдоха антируски, антиправославни сили. Става дума за това на историческите руски земи да има американски бази, НАТО. Няма никакво съмнение, че се подготвя влизане на Украйна в този блок, който обкръжава Русия от всички страни, за да изчезне Черноморският флот и да изгубим възможност за транспортиране на енергийните ни ресурси в Европа. Затова в Киев за първи път се обединиха прозападни демократи и профашистки сили. Това е феномен. Това показва до каква степен Вашингтон и Брюксел ненавиждат Русия.

На Русия не й остава нищо друго, освен да реагира така, както реагира нашият президент Путин. Той обяви, че руснаците в Украйна се подлагат на голяма опасност и Русия има всички права да защитава своите национални интереси в този регион и на съотечествениците ни там. Украйна като държава се появи за кратко време в 1918 г. След това се превърна в Съветска украинска социалистическа република. И Ленин, и други негови съмишленици включват в Украйна чисто руски територии.

- С каква цел правят това?

- Първото желание на болшевиките е да отслабят руския народ, защото той беше гръбнакът на цялата Руска православна империя, и за да отделят едната част на територията й, я дават на Украйна, дават Харков и Донецк, защото те бяха промишлени центрове, каквито Украйна нямаше. И за да оцелее съветска Украйна, да продължава да се развива, трябваше да има промишленост. Така включват изкуствено руската земя в състава на съветска Украйна. Така че 50-60 % от Украйна се състои от бившите руски земи, населени с руснаци. Затова независимата от 1991 г. държава не може да съществува нормално, защото е създадена изкуствено от различни части от Съветския съюз и от Руската империя. Затова идеята за унитарна украинска държава среща голяма съпротива от населението на източните и югоизточните райони, разбира се, и на Крим.

- Как ще коментирате резултатите от референдума в Крим?

- Крим се върна в Русия, като 97 % от населението се изказа на абсолютно свободните избори „за” връщане в състава на Русия. Но в Харков, Донецк, Луганск, Одеса продължава съпротивата на руското население срещу асимилационната политика на Киев. Перспективата за сегашната Украйна е много неясна, защото източните райони са силно свързани икономически с Русия. Американците са готови да пожертват украинската военна промишленост, само и само да ударят руската. Но в такъв случай стотици хиляди работници ще останат без работа.

- В момента много се коментира двойният стандарт на САЩ.

- Често критикуваме щатите за двойния стандарт, но всъщност при тях има само един – изгода за САЩ. Те не показват никакво уважение към международното право. За САЩ е изгодно Украйна да бъде под контрола на Щатите и да вкарат Украйна в НАТО. Затова признават нелегитимното правителство, което дойде на власт с пуч, и не се безпокоят от откровените фашисти в неговия състав. Единственото, което ги интересува, е Русия да бъде изхвърлена от южните райони, да изгуби Кавказ, Краснодар, Ростов.

Русия няма да предаде своите интереси. И по въпроса за Сирия дадохме твърд отговор, сега по въпроса с Крим - също. Ако трябва да защитим нашите хора в Украйна, ще го направим.

Призоваваме нашите славянски братя – българи, сърби, гърци, грузинци и други православни братя, да се обединяваме в борбата за нашата православна идея за един чист, справедлив свят, без чужди стандарти и опити да се унищожат всички морални и нравствени принципи у хората.

- Какво се случва с ценностите в Европа?

- В Европа се унищожават всички наши и ваши традиционни ценности – семейство, вяра, история. Предлагат се съвсем други „ценности” като хомосексуални бракове, леки наркотици и други неща. В някои наши вестници преди 2-3 месеца е имало статия със заглавие „България вече я няма“. В този смисъл, че България била изгубила своята национална идентичност. Но ние смятаме, че българският дух и патриотизъм не само е жив, а се възражда след 20 години унищожаване. Сигурни сме, че в България, в резултат на дейността на партия „Атака” се разширява кръгът на хората, които разбират, че спасяването на България, на Русия и на всички наши славянски, православни земи е връщането на нашите ценности. Това е твърдата позиция в борбата с тази вълна на разлагащата се западна цивилизация.

- Какво мислите за заплахите от санкции към Русия от страна на САЩ и ЕС?

- Американците ни заплашват със санкциите и техните марионетки също, но ние не се страхуваме. Русия през своята история е издържала такива трудности, които не би могла да издържи никоя държава в света. Една канцлерка ни заплашва със санкции и ни чете лекции. Страна, която унищожи 27 милиона наши хора няма никакво право въобще да говори с нас за санкции, нито за морал.

В заключение искам да кажа, че руският народ в Крим празнуваше няколко дни със сълзи на очи и с думите: „Крим се върна у дома“. Не вярвайте на това, което пишат световните и повечето български медии. Дори на Запад много хора не искат да се предадат на античовешката вълна, която идва от САЩ.

Българите и руснаците имат общ цивилизационен ход, ние сме от един корен- православието. Смятам, че България и Русия трябва да възстановят братството и не се страхувам от тази дума. Ние сме братя и ние трябва да водим обща политика в борбата срещу англосаксонската, агресивна цивилизация.

България е ключът на Русия към Балканите и винаги е била. Без България и добрите ни отношения с нея не можем да развиваме нашата икономика в този регион на Европа. Без България ние не можем да поддържаме и развиваме отношения със Сърбия и Гърция. А България без Русия действително можеше да стане обикновена европейска държава без свое лице и без свой характер.

Желая на българския народ и привържениците на “Атака” да отстояват твърдо своята българска вяра и традиция и да продължават да се бият с тези, които искат да превърнат България в антируски плацдарм на Балканите.

 

Интервю на Теодора Куцарова