Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 32 (2014) ПЪТЯТ НА МЕЧТАТА МУ

ПЪТЯТ НА МЕЧТАТА МУ

Е-поща Печат PDF

Бойко Б. най-после определи окончателно основните си противници – Бареков и Костов. Обезвреди останалите, подхвърляйки им залци с упойващи обещания, и сега е изправен пред неподатливите.

Най-простичко и без конспирации видимата ситуация е следната. ГЕРБ си подбираше и създаваше партньорите дълго, цяла година и половина. Започна с инженерния проект АБВ, замислен още по времето на мандата на Първанов. Вклини се в Реформаторския блок, съзирайки слабо място в крехкото обединение. Събра в политически Франкещайн националистическите остатъци. Оформи си банда, спечели съюзник в лицето на мълчаливия пазач на политическите порти ДПС и пусна кучетата РЗС (с Яне Янев), Пеевски (с медиите), МВР и “Протестна мрежа” да му разчистят пътя.

Схемата е много простичка, има я във всеки треторазреден сценарий за мафиотски филм. А Бойко Б. отдавна се изживява като Дон Корлеоне.

Костов, въпреки че не е в активната политика, твърде много дразни Бойко Б. Управленските му виждания са исторически значими за разлика от мятането на основния гербер от един проблясък към друг в рамките на няколко секунди. Бойко съществува само в проблясъка на светкавиците, точно като филмов образ. Костов е сценарист, Бойко – анимационен герой, нарисуван с молив.

Затова, в опит да запази съществуването си и извън илюзията на политическото кино, Бойко Б. се опитва да убие сценариста, защото той все още активно управлява ДСБ (тоест истинските десни), макар и от сянката на сценарната си лаборатория. Има видими доказателства за това – Даниел Вълчев беше изваден от играта – той беше човекът на Костов при Кунева. Костов отговори с думите и оставката на Радан Кънев от вчера. Плевнелиев, ръководен от Бойко Б., прие на официална публична среща Кунева и Лукарски, но се срещна тайно на кафе с Кънев. Така идеята на Бойко Б. да се внесе вътрешно разцепление в РБ получи и видимо доказателство. Резултатът – реформаторите вече не съществуват като единно цяло. Те също станаха анимационни герои.

По-трудно му е на Бойко Б. да се справи с Бареков. Просто няма политическо минало, на което да стъпи, а знаем, че анимационните герои могат да действат само в рамките на вече игран сюжет. Тук има нов, непознат на Бойко Б. сценарий, неконтролиран от него; сценарий, в който той няма роля. Затова срещу непредвидимия противник, който не играе по същите правила, се използват силови, а не прикрити методи. Яне Янев подскача в опит да възроди истерията на флашките си. Бойко Б. пие кафета с Каракачанов, за да го отлепи от новата игра и да го върне в старата. Задействани са МВР, медиите, съдебната система. Истерията на анимационния герой е видима, но неефективна.

Последният му опит да се задържи на екран е свързан с намаляване на броя на статистите. Идеята за намаляване на бройката на депутатите е именно стъпка в тази посока. По-малко депутати, по-голям шанс за президентска република. Ако депутатите в НС станат 180, ГЕРБ има шанс за квалифицирано мнозинство, което му дава практически цялата власт. С помощта на кмалифицираното мнозинство, той ще може да предизвика промяна в Конституцията и да наложи формулата за президентска република, рекламирана усилено от АБВ и Първанов. А президентската република е последният шанс на Бойко Б. да затвърди договора си с продуцентите и да остане в блясъка на прожектора.

Залагам целия състав на служебния кабинет, че през 2016 г. един от кандидатите за президент ще се казва Бойко Борисов. Надявам се, че няма в заслепението си да позволим да бъде пожизнено избран.

Това е мечтата Му.

 

Пресиян АНТОНОВ

afera.bg

08.08.2014 - статус във Фейсбук на Явор Дачков по повод изказване на вицепремиера Екатерина Захариева, че “половин България е заплашена да остане без ток през зимата

Тази мома (Екатерина Захариева-б.р.) подготвя почвата за лобизма на зелените енергии и продължение на кражбите на ЕРП, чийто основен лобист е Плевнелиев - много безскрупулни копелета са тези. Пълен потрес.

Никому неизвестната Захариева в момента командва цялата държава.

Каква е тази кифла и откъде накъде се разполага с толкова власт?

Какво е това измислено правителство от самозванци, халтураджии и обикновени мошеници?

Тази власт е абсолютно нелегитимна - да си печатат фалшивите бюлетини и да се разкарват!

Корпоративни боклуци!

 

Явор ДАЧКОВ

Свидетелства от Мрежата. За жалост - само в една тоналност - антиБ.Б.

• “Гласуването за ГЕРБ е емблематично. Колкото е по висок процентът за тях, толкова по-малко се оказва броят на свестните у нас и по голям броят на “гнилите ябълки”.Това е положението. Щом идол е Бойко, за всички умни хора картинката е ясна. “Бедна,бедна Българио,извинявай!!!”

• Поне 10% от резултатите им са фалшиви.

• Ресторант КАРУЧКАТА-кръчмата на народа

Де факто гроберите стартираха, а над 2 млн. подкрепа 2009, минаха през 1,6 млн. за Роско (това беше и с бюлетини от костинбродската печатница) и се срутиха на 650 К в последните избори, така че единствено висока изборна активност ще ги прати при бай Ставри

• Опазил ни Бог от Бойко Борисов президент!

• Колаж на соросоиден престъпник - такива трябва да се изритват от България като хлебарки.

• Ще е много обидно, ако всички ние - избирателите, се окажем толкова тъпи.

• Борисов е най-големият перстъпник.

• Не анимация, а филм на ужасите...”