Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 37 (2014) ЗАПАДЪТ САМ ПОДГОТВЯ ПАЛАЧИТЕ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ

ЗАПАДЪТ САМ ПОДГОТВЯ ПАЛАЧИТЕ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ

Е-поща Печат PDF

„Органите на Обединеното кралство вече знаят самоличността на кръвожадния палач, който шокира света, обезглавявайки пред джихадистката тв-камера американският журналист Джеймс Фоли” - писа английският вестник „Дейли Мейл” .

Според твърденията на вестника службите за сигурност и разузнавателните служби MИ 5 и MИ 6, използвайки сложен “арсенал” от средства за идентификация, с които разполагат, са стигнали до самоличността на т.нар. джихадист Джон, които всъщност показват, че той е от Лондон, на 23 години е и се нарича... Абдел .

Въпреки че властите официално не са обявили името на извършителя, почти цялата жадна за сензации преса твърди, че това е 23-годишният Абдел Бари, бивш рап музикант от Лондон, който миналата година е отпътувал до Сирия, за да вземе участие в джихада на ислямската държава - халифат (известна като ISIS или IS, ИДИЛ).

Позовавайки се на “старши офицер от разузнаването“, участвал в разследванията, американският “Фокс нюс” твърди, че 23-годишният лондончанин всъщност е главният заподозрян в обезглавяването на Фоли, а британският “Индипендънт” се позовава на мнението на експерт в звуковия инженеринг, който намира “силни прилики” между неговите гласови акценти във видеото на джихадистите и вокалите на песните на Лондон рапър “L Jinny” или “Лирикът Джин”, какъвто е рапърският сценичен псевдоним на 23-годишния главен заподозрян.

Само допреди няколко месеца обаче, Бари е живял в къща на стойност около 1,2 милиона евро в богатия квартал Вали Уест Лондон (Vale West London), с майка си и петима братя и сестри. Като амбициозен музикант, който се е провалил предишните години в областта на сериозната музика,той започва да прави име в сферата на хип-хоп музиката в Лондон. Някои от песните му се въртят в класациите по радиото и дори звучат от ефира на Би Би Си.

Що се отнася до съдържанието на текста към музиката на Бари, обикновено то се върти около теми като наркотици, насилие и живот в общински жилища. В един момент обаче преклонението пред Аллах надделява над преклонението пред марихуаната и градското насилие.

Трансформацията на рапъра Абдел Бари, който прославяше марихуаната, в кръвожаден джихадист, който убива в името на Аллах, стана главна тема в американските и британските медии. В гонитбата на сензация и в стремежа си да разкрият причините за тази трансформация електронните медии на Запад акцентират единствено върху някои факти от близкото минало в семейството на Бари.Като доказателство за това те разкриват, че баща му Адел Абдул Бари, е родом от Египет и е бил един от най-близките сътрудници на Осама бин Ладен.През1998 г. участвал в две бомбени нападения в посолствата на САЩ в Танзания и Кения.Тези му провинения в миналото донесли сблъсък с британските власти, които в крайна сметка го арестуват на основа на издадена заповед за арест в САЩ през 2012 г. като терорист. “В деня, в който полицията дойде и взе баща ми, се заклех ,че бих могъл да убия един или двама полицаи“, казва 23-годишния рапър в една от последните песни.

Постоянно се експонира и една по-стара снимка в неговия туитър акаунт, на която той позира, държейки отрязана човешка глава. Текстът под снимката е ужасяващ и гласи: ”Релаксирай с моя приятел, или поне това, което е останало от него”. Снимката на Бари е направена в гр. Рака, град, в северната част на Сирия, крепост на ИДИЛ (ISIS).

Анализът на фактите и причините обаче стига само дотук.Никъде не се говори, че например рапърът е усвоил ислямския начин на проливане на кръв и рязане на глави на „неверницив джихадистки лагер за обучение под ръководството на американски инструктори. ”Борците за демокрация”, които обучиха САЩ и натовските им партньори в лагерите в Сирия, Турция и другите марионетни държави, за да сложат край на Асад, вече се превъплъщават в млади кръвожадни врагове на САЩ, както стана и с другите “добри деца” на Вашингтон от “Ал Каида”.

На късопаметните политици и журналисти е редно да напомним, че именно главатарят на тази терористична организация, която също е американско творение, Осама бин Ладен, и който Обама заповяда да убият зрелищно пред тв-камери , бе приятел и близък бизнес партньор на бившия американски президент Джордж Буш-баща. Казано по-точно, дилетантската политика на САЩ по отношение на мюсюлманския свят е в основата на кървавата вендета на джихадистите. Чрез унищожаване режимите на Мубарак в Египет и Кадафи в Либия САЩ всъщност унищожиха “вълнолома”, който разбиваше ислямския тероризъм.

Поуки от това обаче американските ястреби, които дърпат конците на своите президенти, не са извлекли. Толерирането, подкрепата и въоръжаването на днешните джихадисти продължава и е дело на същите политически инженери.

От началото на 2013 г., освен обучението и подготовката, САЩ и западните спецслужби от страните членки на НАТО са организирали покупки и доставки на оръжия за екстремистите от действащата сега в Ирак “Ислямска държава”, срещу които САЩ нанасят въздушни удари. Именно САЩ не криеха, че са играли основната роля в оказването на военна помощ за ислямските екстремисти, които са били техен съюзник във войната срещу сирийския президент Башар Асад и благодарение на тази помощ постигнаха военно превъзходство не само в Сирия, но и в Близкия изток. Те създадоха най-богатата терористична организация - Ислямската държава в Ирак и Сирия (ISIS), която по последни данни разполага с общо 2 000 000 000 щ.д. за “свещената война”.

Българските продажни и безродни политици също даваха „скромен принос” в подготовката и въоръжаването на джихадистите. Като се започне от семинарите, конференциите и инструктажите за джихадистите, които правителството на Б. Борисов организираше на територията на България, и се стигне до прякото участие в тяхното въоръжаване.

Според информация на агенция РИА „Новости”, потвърдена от военно-дипломатически източник: “Западните спецслужби са отговаряли за подбора на „проверени” доставчици на въоръжения от страните в Източна Европа, организацията на парични трансфери, транзита и доставка в Близкия изток на смъртоносни „хуманитарни” товари. От началото на 2013 г. закупуването на военна техника и въоръжения се извършвало в България, Хърватия, Румъния и Украйна”, разкрива източникът. В информацията се уточнява също, че специално от България са били доставяни бронетранспортьори, стрелково оръжие, гранатомети, патрони и пълнители към тях. Фактически пикът на покупките и доставките на за джихадистите е бил през 2013 г., когато у нас на власт бяха правителствата на ГЕРБ и служебното на Марин Райков.

Опасната игра с ислямистките главорези продължава и днес.

Обезпокоително е и друго – на тяхна страна се бият и много наемници от Европа и Азия. По данни от западните медии над 2000 млади авантюристи са напуснали “Стария континент”, за да се присъединят към редиците на ISIS, и повечето от тях са от Великобритания. От Босна са 300 души, а от съседна Турция - 20 000!

Колко са от България, засега не знаем, но със сигурност едва ли са малко. Присъствието в редиците на радикалните ислямисти в Сирия на стотици доброволци от Европа и други западни страни, където някои от тях ще се завърнат обучени и закалени, буди голямо безпокойство. В България обаче тревога няма. Те не били заплаха за България, според късогледите управляващи. Главна заплаха била освободителката ни от ислямските поробители Русия, както пише в набързо скълъпения пасквил от служебния военен министър Шаламанов, озаглавен “Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана”. В него директно бе обявено, че Русия е главната заплаха за страната ни. Боже, опази!

Няма съмнение обаче, че у нас вече официално пребивават опасни персони със статут на „бежанци”, а други, които са извън границата, очакват команда, за да пристигнат. Въпрос на време е да покажат и какво могат...

Въпросът е след като на официално равнище се отрекохме от Русия и я обявихме за свой враг, и ако недай боже, един злокобен сценарий се реализира, дали ще можем да се уповаваме на прословутата „евроатлантическа солидарност”?!