Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 42 (2014) БЛАГОДАТНИЯТ МУ ЧЕТВЪРТЪК

БЛАГОДАТНИЯТ МУ ЧЕТВЪРТЪК

Е-поща Печат PDF

„- А сега, постарайте се да се отпуснете и да си спомните как започна всичко това.

- Ами в началото сътворих Небето и Земята...“

(Максим Малявин, из „Записки на психиатъра“)

 

В четвъртък вечерта (16 октомври) демиургът от Банкя отпусна лицеви мускули, отми като със светена вода против уроки лошото си настроение и се усмихна за пръв път от дълго време насам. Даже и мерак за белот с верни авери му дойде. И как иначе да е?

Краят на седмицата увенча делото по спасяването на Отечеството, постигнат бе прелом в преговорите на новата Кръгла маса. Не нищо, а нещо ново се случи откъм Патриотичния фронт, съпредседателите му Краси и Валери лично и на крака дойдоха да му се помолят и предложат услугите си чрез светата троица Румяна-Цецка-Менда. В живота си той никога не се бе и надявал на толкова мил комплимент. Точно от тях. Та нали месеци наред те, разкъсвайки ризи пред избиратели и зяпнали с усти зрители по „най-българската телевизия“ се кълняха: Ние не одобряваме политиката на Бойко Борисов, ние не предвиждаме абсолютно никакви предизборни коалиции, даже и следизборни с ГЕРБ“! Громяха тайния му достлук с потурнашката партия, килии за националните предатели Костов и Кунева градяха. Но сега е друго вече, само за няколки дни от патриоти, тайно и полека, пораснаха до пейтриъти, за „Белене“ и дума не дават да се издума, на неговия акъл са вече. Пък „Южен поток“ – никога, я колко шистов газ има в Добруджа. Енергийна зависимост от москалите ли? Никога повече! По янки от него станаха.

Час по-късно след взаимоизгодната културна дискусия между гражданите за най-европейското ни развитие и пейтриътите, и от Реформаторския катун взеха завоя и свалиха рязко котировките на акциите си. А как само ден преди това неофитът-депутат Москов с добре култивирани условни рефлекси на огладняло куче от физиологично-властовата Лаборатория, но не на Павлов, а на Иван Йорданович Костов, и с молния в очите обясняваше пред засукани репортерки, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ поради принципни различия и прочее органични несъвместимости. Никога! Нищо, че заедно ЕНП-ействат в Брюксел и на едни и същи идоли се кланят.

Мнооого важно!, помисли си в този благодатен четвътък неприетата преди години за студент-чекист в Първи факултет репресирана харизма. И тъй като вече изобщо не е важно – ще ме подкрепят.

Като безцензурниците на Дудука. И като 300-те дни рахат, обещан му от екзакт Местанът.

Търговията потръгна, предлагането им най-сетне надхвърли търсенето Му.

Пък и народонаселението ще го разбере скоро. По фактурите с нормализираните с 10 % нагоре цени на тока, по 1,6 млрд. пари за въоръжване и прочее прелести.