Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2015 Брой 14 (2015) ПП “НОВА ЗОРА” Е ЗА ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

ПП “НОВА ЗОРА” Е ЗА ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

Е-поща Печат PDF

• ЗА НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ, ЗА ПЪЛНА СМЯНА НА ПОЛИИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ И ЗА НОВА ПОЛИТИКА

ПП “Нова Зора” е идеен генератор за създаването на Единен национален фронт, за концентрация на националната енергия, възправена срещу всички предизвикателства днес. Това заяви на пресконференция в Стара Загора Минчо Минчев, главен редактор на националния седмичник “Нова Зора” и председател на ПП “Нова Зора”, на 25 март т. г. Пресконференцията се проведе в клуба на БТА, а участие в нея взеха Ива Вацева, член на Централното изпълнително бюро на ПП “Нова Зора”, и Атанас Стойчев, член на Централния политически съвет.

“За създаването на фронта като политически организъм имаме конгресно решение още от 2006 г. и заради него влязохме в състава на “Коалиция за България”, а впоследствие и в коалиция “БСП Лява България”, тъй като тази формула и формат се доближават най-много до нашите идеи. Продължаваме да смятаме, че най-големият резерв за нашата кауза са хората на социалната кауза, онези хора, които са дълбоко подготвени политически, на които са им ясни проблемите, но които изпитват недоверие към лъкатушенията в политиката. Виждам всеки честен български патриот в такъв фронт”, подчерта Минчо Минчев, и сподели още, че особени надежди ПП “Нова Зора” възлага на конгреса на БСП на 5 април, т.г. ПП “Нова Зора” има следната препоръка към социалистите - да вземат решение не просто да се участва в местните избори наесен, а да се борят за провеждането на извънредни парламентарни избори в края на октомври. “Това, че ни мътят главите с разни референдуми, инициативи на “сламения човек”, наречен президент на България, само ще ни натика в улица без изход. Такова е настроението на нашите структури, такова е решението на нашия Централен политически съвет”, обясни Минчо Минчев.

Пред медиите в Стара Загора председателят на ПП “Нова Зора” обрисува доста мрачна картина на съвременната действителност. “Умира българското село, което означава, че страната ни се приближава към един латиноамерикански модел от 50-те години на миналия век с всички онези негови “прелести” като латифундизъм, безимотни селяни, спонтанни бунтове и т.н. Това е ужасна перспектива, но не можем да отречем, че България се деиндустриализира, нацията се топи заради демографския колапс, всички завоевания на здравеопазването, които бяха достояние на народа, днес са само далечна мечта - никой не може да потърси медицинска помощ, без да бръкне все по-дълбоко в... празния си джоб. Ние сме победена страна без суверенитет и с всички произтичащи от това последствия”, предупреди председателят  на ПП “Нова Зора”.

Тази политическа класа, която днес е на власт, има характеристиките на колониална администрация. България е без надеждни съюзници и без верни приятели, изгубихме и последните опори и гаранти за нашата държавност и това стана пред очите на всички ни. С “Южен поток” окончателно ни отделиха от Русия, а сега у нас се подготвят американски военни бази, над които България, забележете, няма суверенитет”, заключи Минчо Минчев. Според него 16-те милиарда заем, който Народното събрание утвърди, не са нищо друго освен пари за издръжката на контингентите, които ще бъдат разположени на наша територия. “България става прифронтова държава и това го признава дори държавният секретар на САЩ г-н Кери, и никой не бива да си затваря очите пред този факт. С привидни гаранции за нашата национална сигурност ние ставаме отявлен противник на Русия, с която през вековете имаме изключително дълбоки исторически връзки”.

Преди това, на 24 март в Стара Загора председателят на ПП „Нова Зора“ взе участие в инициирания от Общинския съвет на БСП “Дискусионен клуб за политика, икономика и култура” на тема „Геополитиката и съвременна Русия“. Основен лектор по темата бе докторът по философия и преподавател по геополитика Валентин Вацев. В дискусията със свои становища по темата, проведена пред близо 200 души, участие взеха още Енчо Енев, Антон Бюйлеков, Атанас Стойчев, Красимир Христов, Иван Митров, Станислав Коев и др.