Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2015 Брой 22 (2015) ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН И НАВРЕМЕНЕН ТРУД

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН И НАВРЕМЕНЕН ТРУД

Е-поща Печат PDF

С интерес прочетох деветата поредна книга на о.р. полк. Веселин Божков, озаглавена „Епохата на Кемал Ататюрк и трагедията на България” (430 страници).

Авторът е юрист, роден е в Лудогорието. Бил е прокурор в Силистра, по-късно е назначен в органите на ДС и в продължение на 27 години е на ръководна длъжност в нашето контраразузнаване против Турция. Той познава отлично цялостната подривна и шпионска дейност на Турция против България.

Основни източници за написването на книгата са разсекретените документи на българското военно контраразузнаване, ДС и полицията за периода от Освободителната война досега. Документацията е обилна, достоверна и по категоричен начин доказва, че от Освобождението до наши дни всички турски правителства водят тотална разузнавателна и подривна дейност против България с цел Родината ни отново да бъде потурчена или на част от нейната територия да бъде създадена Турска република по подобие на тази в Кипър.

Авторът подробно разглежда ролята на Ататюрк като голям турски държавник, който е определил и каква да бъде турската политика по отношение на България. Подчертани са големите заслуги на Ататюрк като забележителен революционер, който с помощта на Русия и СССР изгони интервентите от Турция, ликвидира Султаната и Халифата и създаде съвременната турска република. Наравно с това авторът документално доказва, че Ататюрк е бил сериозен геополитически враг на нашата държава.

Неговата дейност и решения като военен разузнавач и командир, както и като политик и държавен глава, са оставили сериозни негативни следи в развитието на българо-турските отношения.

Изложените в книгата факти и документи показват, че всички български правителства след Освобождението до 1989 г. (с изключение на правителството на Васил Радославов) са водили активна контраразузнавателна работа против турското разузнаване на наша територия. Разкрили са и са ликвидирали стотици турски шпионски нелегални организации и пропагандни центрове, арестували са и осъдили хиляди турски шпиони, запазили са териториалната цялост на България.

През последните 25 години обаче, в резултат на уродливо управление на безродници и национални предатели, никой не контролира изключително активната разузнавателна и подривна дейност против България. Турските разузнавачи в България вече се чувстват като у дома си... Тях никой не ги безпокои, те си имат и своя партия - антиконституционна и антибългарска, в Българския парламент. От създаването му през 1985 г. до наши дни ДПС си остава една по същество шпионска организация, която с помощта на всички български правителства след “промените” от 1989 г. успя да изпълни поставените от турското правителство и от МИТ задачи. И се питам, защо ни е ДАНС, щом не контролира подривната дейност на Турция срещу България и защо за 25 години няма арестуван нито един турски шпионин?!

Посочените в книгата факти и документи показват, че съвременният неоосманизъм под ръководството на Реджеп Ердоган и с активното участие на ДПС и другите мюсюлмански партии и организации в България, както и с помощта на престъпни управници у нас, успяха да превърнат Родопите, Лудогорието и други райони с компактно мюсюлманско население и с българо-мохамедани, в турски автономни области и етно-религиозни анклави. В тези райони обстановката вече е такава, че винаги, когато Турция реши, ДПС може да провокира събития, които ще й позволят да се намеси и да обяви турска република.

Но да не забравяме, че турските държавници не са послушковци и шушумиги като нашите сега, и тях никой не може да ги спре да вършат онова, което е в интерес на държавата Турция. Като нищо българският достъп до Черно море може да бъде прекъснат и ние с нищо не можем да се противопоставим. Неслучайно, по искане на Турция и САЩ, нашата армия и органи за сигурност бяха ликвидирани.

Крайно време е нашите така наречени политици да осъзнаят заплахите от предателската си политика и да се поучат от турските политици на патриотизъм и водене на последователна национално отговорна политика. Навярно разглежданата книга може да им бъде в полза, но те едва ли четат. Защото и без да четат, знаят как да грабят и да предателстват.

Бих желал да отбележа, че с този труд Веселин Божков тревожно бие камбаната и предупреждава, че над България е надвиснала сериозна опасност територията й да бъде разпокъсана и по нейните земи отново да вилнее ятаган.

За да не допусне това, българският народ трябва на първо място да измете от политическата сцена безродната продажна върхушка, която управлява страната ни през последните 25 години и е на път да ликвидира прекрасното ни Отечество.