Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2016 Брой 27 (2016) ЩЕ ДОЖИВЕЯТ ЛИ САЩ ДО 2025 ГОДИН

ЩЕ ДОЖИВЕЯТ ЛИ САЩ ДО 2025 ГОДИН

Е-поща Печат PDF

Патрик Бюкенън и неговите предсказания в книгата „Смъртта на Запада“ и „Самоубийството на свръхдържавата: Ще доживеят ли САЩ до 2025 година”

Патрик Бюкенън е представител на консервативните републиканци в САЩ, които се определят като палеоконс, за разлика от неоконс. Те са радетели за запазване на многолюдното християнско семейство и ценности, запазване на границите на националните държави, както и на управляема имиграция на евтината работна сила от Третия свят като единствен вариант за предотвратяване краха на европейската цивилизация. Американците като интегрална част от европейската цивилизация трябва да останат европейци по характер и съдържание, това е веруюто на Бюкенън.

В книгата си „Смъртта на Запада“ Бюкенън показва с факти и статистически данни, че Западът, ако продължава с политиката на неоконсерваторите (неоконс) е обречен. При това под Запад той разбира САЩ и всички християнски държави, независимо дали са католически, протестантски или православни, включително Русия. Демографската криза е толкова дълбока, твърди Бюкенън, че засяга всички развити държави и вече е премината червената линия за връщане назад.

Пат Бюкенън не е просто журналист или политик. Той е бил главен съветник на президентите Никсън, Форд и Рейгън, и три пъти кандидат за президент на САЩ. В момента е активен колумнист и поддръжник на американския републикански кандидат Доналд Тръмп. Бюкенън твърди, че след изтичане на мандата на президента Рейгън американската външна политика е станала лишена от смисъл. „Логиката беше заменена с глупост и арогантност, което доведе до бедствие след бедствие. Резултатът от 15 години водене на войни от Буш и Обама в Близкия изток са граждански войни, религиозен фанатизъм, хиляди убити американци, трилиони загубени долари и създаден вакуум, в който се намести ИДИЛ”.

Днес на европейските народи се внушава, че е справедливо, като възмездие за миналите им грехове, да отворят границите си и да разделят покрив с потомците на тези, които техните деди са угнетявяли, какъвто и да е техният брой. Ще бъде ли в състояние Западът да отхвърли призивите на „културните марксисти”- пита Пат Бюкенън. И веднага отговаря: „Когато социалистическият режим на Оланд разреши със закон еднополовите бракове, милиони французи излязоха на протестен марш. На коя от двете страни е Америка?“ „Ние вече не сме в състояние да определяме с консенсус какво е добро и какво е зло. За няколко десетилетия Америка ще изчезне завинаги. На нейното място ще остане страна, която нашите родители не биха познали“.

Анализите на Бюкенън са достатъчни за мислещия читател да прецени, че неговият избор може да промени не само отношенията на САЩ с ЕС и Руската федерация в положителна посока, но и да посочи една нова алтернатива за света – назад към бъдещето.