Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2016 Брой 37 (2016) Джулиан АСАНЖ: ЕДИН ВОТ ЗА ХИЛАРИ КЛИНТЪН Е ВОТ ЗА БЕЗКРАЙНА И ГЛУПАВА ВОЙНА

Джулиан АСАНЖ: ЕДИН ВОТ ЗА ХИЛАРИ КЛИНТЪН Е ВОТ ЗА БЕЗКРАЙНА И ГЛУПАВА ВОЙНА

Е-поща Печат PDF

Известният разобличител (whistleblower) Джулиан Асанж заявява: някога Хилари не просто гласува за войната на САЩ срещу Ирак, впоследствие тя създаде своя собствен Ирак. Либия е нейният Ирак и ако стане президент, тя ще създаде и други такива. Имам многогодишен опит с Хилари Клинтън и съм чел хиляди нейни каблограми. На нея й липсва способността за правилна преценка и тя ще тласне САЩ към безкрайни и глупави войни, които ще разпространяват тероризъм по света. Съчетана с нейните несполучливи политически решения, нейната личност пряко допринесе за възхода на „Ислямска държава“. Генерали от Пентагона се противпоставяха на разрушаването на либийската държава. Те усещаха, че Хилари не разполага с безопасен следвоенен план. Хилари Клинтън тръгна към война през главите им. Либия беше разрушена и се превърна в убежище на „Ислямска държава“. Оръжието на либийската армия беше ограбено и стотици тонове оръжие бяха прехвърлени на джихадистите в Сирия. Войната на Хилари засили тероризма, изби десетки хиляди невинни хора от цивилното население и върна правата на жените в Близкия изток със столетия назад. Без да си е излякла никаква поука от либийската катастрофа, Хилари се зае да направи същото в Сирия. Хилари пое върху себе си „честта“ да разруши либийската държава. Когато научи, че либийският президент е убит, което беше нейна заслуга, тя погледна безумно и с тържествуващо злорадство: “Дойдохме, видяхме, той умря“.

Обхваната от възбудата на убийството, тя имитира глупаво не друг, а Юлий Цезар. Проблемът на Хилари не е просто това, че тя е ястреб, стремящ се към война. Тя е ястреб, който не притежава вярна преценка, освен това изпада в неприлична еуфория, когато се убиват хора. Не бива да я пускат близо до оръжеен матазин, да не говорим близо до армия. И със сигурност тя не трябва да става президент на САЩ.

(“A vote today for Hillary Clinton is a vote for endless, stupid war”, by Julian Assange USA Politics now, September 27, 2016)