Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2018 Брой 30 (24 юли 2018) ИЗБИВАТ ЖИВОТНИТЕ В СТРАНДЖА ЗАРАДИ ЧУЖД КОЛОНИЗАТОР, ЗЕМЯТА ЩЕ БЪДЕ ИЗКУПЕНА НА БЕЗЦЕНИЦА

ИЗБИВАТ ЖИВОТНИТЕ В СТРАНДЖА ЗАРАДИ ЧУЖД КОЛОНИЗАТОР, ЗЕМЯТА ЩЕ БЪДЕ ИЗКУПЕНА НА БЕЗЦЕНИЦА

Е-поща Печат PDF

Може би това, което предстои да прочетат, няма да се хареса на много хора. Но нека някой пробва да каже и покаже, че не е вярно, и кое не е така. И ако не е така, то как е?

Избиването на дребните преживни - овце и кози в Странджанско, няма никакви ветеринарно-медицински основания. Аз съм ветеринарен лекар, твърдя го и съм в състояние да го докажа във всеки съд.

Чумата по дребните преживни животни беше непозната, неизвестна, и несъществуваща в България от десетилетия. По-точно: от средата на 50-те години на 20 век. Защото тогава съществуващата ветеринарна служба и организация на ветеринарното дело профилактираха, изключваха и не допускаха появата не само на тази тропическа болест, а и на 80 % от заболяванията, които изучавахме в курса по обща и частна епизоотология. Така се нарича учебникът по заразни болести.

Чумата по дребните животни е тропическа болест. Тя е най-разпространена в Западна Африка, известна и като Френска Африка от годините на френския колониализъм.

При заразяване животните не се избиват. Серумират се с хипер-имунен серум. Животните, които са в контакт, или са в региона, но нямат признаци на заразяване, се ваксинират. Обезопасителният пояс на ваксинацията е от 60-100 км за България. И няма избиване. Защото избиването на животните при тази болест не решава нито един ветеринарен въпрос. По времето на люто ненавистния за демократи и управленци социализъм заводът в Пещера произвеждаше т. нар. хипер-имунен серум. Българската ветеринарна медицина бе стройно организирана: професори, лекари, фелдшери работеха отговорно и професионално. Научните институти, фармацевтиката ги обезпечаваха с нови знания, открития и лекарствени средства. Осведомяваха ги за постижения във ветеринарното дело и животновъдството. Така те се превърнаха в изключително информирани специалисти и животновъди.

Избиването на животните в Странджа, което покърти цяла България, сега, и избиването на кравите преди няколко години по повод на т. нар. нодуларен дерматит, няма ветеринарно-медицински основания. То няма и хуманно-медицински основания. Няма, разбира се, и икономически основания, ако не броим унищожаването на поминъка и компенсацията на собствениците за “икономика”. Не, това не е икономика. Това си е откровена анти-икономика и вредителство. Следователно, създалата се ситуация не е въпрос от здравен характер, не е хуманитарен въпрос. Не е и икономическо решение. решението е чисто политическо и поради това налага главния въпрос - кой има интерес?

Нямат интерес животните.

Нямат интерес стопаните.

Нямат интерес дори и ветеринарите, въпреки, че те са машата, която вади от огъня горещите кестени.

Няма интерес и държавата, каквото и да е останало от нея. Нямат интерес дори и външноуправляваните ни “управляващи”. Те са наясно, че това за тях е само главоболия и проблеми, при това с достатъчно “видими резултати” за населението и народа. И нищо добро не могат да очакват от неговата реакция.

Единственият, който има интерес, е този, който иска българската земя да бъде  обезлюдена, за да бъде “изкупена” на безценица, или просто взета и заселена. С други думи, интерес има, потенциален или вече действащ завоевател, колонизатор, и подобните на тях. Другите, които имат косвен интерес, са търговците на продукти от животински произход. Техният бизнес от това само ще се подобри. И те като правило са именно мултинационални или офшорно-регистрирани компании.

Виновни ли са Румен Порожанов, ГЕРБ, и Дамян Илиев като шеф на БАБХ? Да, те безусловно са виновни. Това е вината на палача, изпълняващ заповедта на краля да отсече главата на брат, роднина, сънародник... И те го правят. Какъв интерес имат, за да го правят? Това е въпрос, отговорът на който принадлежи на съответните държавни служби и на бъдещия народен съд.

Дали получават някакво нездраво удоволствие от това, което вършат, и дали страдат от угризения, са въпроси без значение, защото крайният резултат е чудовищен за хората в България.

Може ли тази беда да бъде решена и предотвратена в бъдеще? Може, но при условие достатъчно наличие на народ, който иска това да стане, който е наясно с личния си, и с националния интерес, и е готов на действия в тяхна защита. Решението е въпрос на политическа воля и стремеж да се организира този народ.

Един Добрин Петков, едни фейсбук-активисти зад клавиатурата или на улицата не са достатъчни. Тук трябва народ.  Не население, народ трябва, който има самосъзнание на суверен.

Иначе баба Дора ще плаче. Такива като нея с изгорени души и изсъхнали от плач очи са десетки хиляди, а за тези 30 години бяха стотици хиляди, да не кажа милиони, но ние си кютахме. Оказахме се като мухльовци, глупаци, и наивници. Излъгаха ни като туземци с мъниста. Впримчиха ни в най-старата игра на англосаксонските колонизатори.

Може сега сърцето ви да се къса, но това ще продължава. Ще се усилва, и ще става все по-зле и по-страшно. Защото “население” няма право да живее в рая на Земята, извоюван от предците на този народ. От народа с главна буква. Историята не разрешава такива бонуси.

Правото да живееш на родна земя е привилегия, чест и титла, която се защитава, отвоюва и брани. Всяко поколение е отговорно за родната земя. Тази земя е бранена не само от завоевателите “от близо и далеч”, както се пее в безсмъртния марш на нашите предци. Спомнете си неговият завет: “Деца на родний край, пазете си земите!” Все още не е късно.

 

16 юли 2018