Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2018 Брой 30 (24 юли 2018) НАШЕТО ИМЕ РАДВА ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА

НАШЕТО ИМЕ РАДВА ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА

Е-поща Печат PDF

Няма да правя отчет за работата ни, но в периода между двата конгреса липсата на ПП „Нова Зора” в първата фронтова линия на коалицията „БСП за България” в парламента е голяма празнота.

Призивът на нашия председател М. Минчев е да вдигнем чела и да работим за национална и социална България. Този призив ние изпълнявахме и първият ни успех стана изчезналата от речника на „държавниците” ни, на майкопродавци и отцеругатели паразитна добавка „атлантизъм”.

Наред с патриотите от гр. Плевен и създателите на обединението „Приятели на Русия” в гр. Русе и при нас в гр. Шумен работи успешно създаденият „Евразийски клуб”.

Особено значима е работата на Шуменската областна организация на ПП “Нова Зора” за културно-историческия комплекс „Двор на кирилицата”, в старата столица Плиска. Създателят му Карен Алексанян и основният дарител на алеята на писателите – учителката  Йорданка Савова, възприеха нашето – на ПП „Нова Зора”Зора, наименование – Крепост на българската духовност.

Между многото венци от институциите при откриването на всеки бюст–паметник, нашето знаме, на ПП „Нова Зора”, и девизът ни “Единство-православие-Отечество” впечатлява и радва все повече хора.

На 6 май 2018 г. открихме бюст–паметник на Христо Ботев.

На 19 май открихме бюст-паметниците на Паисий Хилендарски, Никола Вапцаров, Христо Смирненски и Гео Милев, а на 15 септември предстои откриването на бюст-паметник на Николай Хайтов.

Партийното знаме на ПП „Нова Зора” гр. Шумен носим с гордост на 3 март, на 2 юни и другите национални празници.

Имаме и предложение за решения на конгреса: партия „Нова Зора” да съдейства за по-бързо създаване на „национална лява телевизия” и с подписка между членовете да участва като акционер.

 

14.07.2018 г.

Председател на Общ. ПО гр.Шумен

инж. Румен ЙОРДАНОВ

 

Видео: Румен Йорданов (Шумен) пред Третия редовен конгрес