Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 20 „Нашето” момиче и „нашето” момче или когато безумието се превръща в масов навик

„Нашето” момиче и „нашето” момче или когато безумието се превръща в масов навик

Е-поща Печат PDF

Все повече у мислещите българи се наслагва убеждението, че нещо не е наред в милата ни Родина. Тези дни нашият премиер ни се похвали, че ще ни дари с метро, което „пътува и в двете посоки”. Няма как да не се замислиш по какъв начин става връщането обратно от посоката, в която си пътувал с подземната железница. Вероятно Бойко Борисов е достигнал до непознаваеми за средния българин мисловни дълбочини.

В същото време млада студентка, която работи във фризьорски салон, за да си плаща семестрите в НБУ, твърди, че „само бат’Бойко ше ни управи”. Девойката се опитва да прави и вътрешнополитически анализи, но явно това не й се удава лесно. Тя живее в една паралелна реалност, която все я изненадва неприятно периодично. Девойката въобще не се замисля как ще се върне обратно у дома с „метрото” на Бойко Борисов, който й предлага да бъде „управена” само с „еднопосочен билет”.Периодично се публикуват най-различни социологически изследвания за рейтинга на политици и други публични личности. Няма как да не прави огромно впечатление следният парадокс. Най-мразен от българския народ е министър Симеон Данков. Финансовият бос на България го свързват с почти всички провали в секторните политики на страната ни. Финансовият министър на България изпълнява конкретна програма на Световната банка за Източна Европа и бившите републики на СССР. Българите се запознаха още преди две години с неговите „приключения” в Грузия, където Симеон Дянков е унищожил местната академия на науките, образованието и т.н. В множество сайтове в интернет излезе и въпросната програма на Световната банка, по която „работи” нашият финансов министър. Става въпрос за методично унищожаване на българския народ. В духовен и в материален план. Съвсем наскоро се оказа, че годишно умират около 100 000 български пенсионери. За по-младите положението не е по-вдъхновяващо! Всички знаем, че за това носи вина ужасяващото състояние на здравеопазването ни и замразените заплати и мизерни пенсии, които са директно издевателство за нашите по-възрастни съграждани.

 

Става въпрос за цитираната по-горе програма на Световната банка. В дъното на тази трагедия стои Симеон Дянков, който периодично ни маха с ръка и се усмихва, като ни обещава, че за пореден път излизаме от финансово-икономическата криза. И докато финансовият министър ни баламосва за пореден път, ето че годината вече изтекла и още 100 000 човека се оказали с постоянно местожителство... в гробищните паркове на страната.

Ако Симеон Дянков е на дъното на множество рейтинги, то Кристалина Георгиева е безспорен лидер и обикновенно оглавява класациите. Тя също, без да й мигне окото, бравурно подхвърля, че България съвсем спокойно може да достигне в близко бъдеще средноевропейските заплати. Е, не като нейната, която е към 15 000 евро на месец, но все пак далеч по-висока от днешните възнаграждения на средностатистическия българин. А той, горкият, въздиша и харесва „нашето момиче” Кристалина, дето ни представя успешно в ЕС. Въпросът ми е само един: кое е общото между валидирания с висок рейтинг български еврокомисар и сегашния ни финансов министър? Според мен това, което ги обединява, е Световната банка. Ако Кристалина Георгиева стане премиер на България, тя ще изпълнява същата програма, която изпълнява и днес финансовият министър Симеон Дянков. Накратко, отново ще имаме годишно около 100 000 пенсионери, преселили се завинаги в един по-добър свят. Ще се запази и трагичното ни здравеопазване. Социалните придобивки ще се смаляват.

Образователната система ще вегетира. Това, че нашата еврокомисарка изглежда „екологично” и ни обсипва с приятни приказки, ще подобри ли сегашната трагична ситуация?! Според мен – не. А според вас?

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата