Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 20 ДПС копира "Атака"

ДПС копира "Атака"

Е-поща Печат PDF

Стане ли дума за странните действия на българската Темида, първите асоциации са или за корупция на магистратите, или за политически чадъри над обвиняемите. И това го има, но стане ли дума за човек от ДПС, тук вече се оказва директен натиск в стила на мафията. На подобно давление станахме свидетели миналата седмица, когато Софийският районен съд трябваше да започне делото срещу кмета на Кърджали Хасан Азис. Както е известно, става дума за опит за измама в особено големи размери. Делото започна с процедурен фалстарт, естествено, веднага използван от адвокатите. Оказа се, че Азис не е получил копие от обвинителния акт в 7-дневния срок преди заседанието. Според наблюдаващия прокурор Пламен Георгиев подсъдимият умишлено е заблудил съдебните власти, като им е дал неактуални данни за мястото, където живее. Но това вече е друг въпрос. Истинският въпрос е, че още от първия ден заседателната зала бе изпълнена с докарани с автобуси кърджалийци, водени от мюфтията на Кърджали Бейхан Мехмед.

Районът около СРС бе окупиран от коли и автобуси със симпатизанти на Азис още час преди началото на заседанието. Това предизвика струпване на входа на съда, което за повече от час блокира нормалното влизане в сградата. Повечето от присъстващите обясняваха, че са дошли по собствено желание “за морална подкрепа”. Сред тях беше и оскандаленият напоследък отец Петър (Камен) Гарена, в своята младост бивш активист на БНРП.

Самият Хасан Азис обяви пред камерите на БНТ, че на всяко следващо заседание броят на съгражданите, които го придружават, щял да се увеличава. А въпросните съграждани не пропуснаха да се възползват от интереса на медиите, за да “разобличат” разследващите в политическа поръчка. И да припомнят как Азис “превърна Кърджали в европейски град”. Това, разбира се, съдът ще отсъди, но в Европа все пак никой не смее да се държи така нито в храмовете на Темида, нито пред тях. У нас това го правят само “Атака” и ДПС.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата