Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 20 Генерал Провал коли и скубе златни кокошки

Генерал Провал коли и скубе златни кокошки

Е-поща Печат PDF

Както е известно, основната задача на Генерал Провал е във властта на българската държава да не остане нито една кокошка, която да й снася златни яйца. Последният пример в това магистрално направление е преотстъпването на чужденци за срок от 30 години на златодобива в Крумовград. Доказаните до момента златни запаси само в един от шестте участъка на концесията се изчисляват на повече от 1,5 млрд. долара. Но колко са за нашия премиер милиард или два щатски долара? Затова и крумовградската концесия е само началото. В течение на последните три седмици стана ясно например, че Генерал Провал вече е нарочил за “приватизация” и следните златни кокошки:
• тленните останки на славния “Булгартабак” – допреди двайсет години един от най-големите производители на тютюневи изделия в света, както и вносител на отчисления за най-.различни полезни дейности в бюджета
• държавният дял от 35 % във вече приватизираните военни заводи “Арсенал” в Казанлък, производители на стрелково и артилерийско въоръжение, боеприпаси и пиротехника, ловни оръжия и патрони, универсални фрезови, пробивни и агрегатни машини, твърдосплавни инструменти и др.
• остатъчните държавни пакети на военните заводи “Терем”, навремето също голяма гордост на родната индустрия
• златната мина, наречена “Пътно строителство”
• товарните превози на издъхващото БДЖ
• Агенцията за дипломатически имоти (бившата БОДК), която управлява над 100 хил. кв. м тлъсти имоти, за които точат лиги всевъзможни хищни бозайници.
Специално място заслужава заявената колкото цинична, толкова и престъпна разпродажба на 33-процентните държавни дялове в одиозните електроразпределителни дружества ЧЕЗ и ЕВН (в случая с Е.ОН екзекуцията на златната кокошка е вече приведена в изпълнение).

Ако си мислите обаче, че с това “приватизациите” на Генерал Провал са вече на изчерпване, грешите. Ето, неговият “земеделски министър” Мирослав Найденов вече напъва да подари на поредните частници, за предпочитане също чужбински, дори Държавната агенция за борба с градушките. По този начин, потрива ръце Найденов, ведомството му щяло да икономиса цели 10 млн. лв. от бюджета си.
Междувременно, докато Генерал Провал коли и скубе златни кокошки, България продължава да е щедра носачка, чиято единствена грижа е да снася златните си яйца в задгранични полози. Като пример за подражание тук ще дадем подготвяната благотворителна акция в полза на американските милиардери, които ще ни снабдят само срещу 1 млрд. долара с военни самолети втора ръка, с които ще плашим гаргите заедно с румънците. Боже, пази Румъния, понеже нас, българите, вече и Ти не можеш опази!..

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата