Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 21 Докладът на Европол или кога пристига вълкът

Докладът на Европол или кога пристига вълкът

Е-поща Печат PDF

• Защо расте носът на Пинокио и защо вехнат герберите

Ако погледнете министъра на вътрешните работи Цв. Цв. в профил, ще забележите промяната: неговият нос видимо се е удължил. Дори децата знаят, че този феномен се наблюдава при системно послъгване.През последните седмици на “Пинокио” не му беше леко. Първо, в началото на май получи доклада на Европол за България. В него по показателя организирана престъпност на страната ни е отредено почетното място - между Албания и Колумбия. А на 15 май в София пристигна и самият директор на полицейската организация г-н Роб Уейнрайт.Герберът, напръскан обилно с дезодорант (срещу нежелателно потене), отиде на срещата с добрия си познат Уейнрайт, пред медиите се изказа бодряшки: „Аз се надявам, че Европол ще разчита на България като на стратегически партньор”.

Стратегията е важно нещо, но само ако по тактиката си за хвалба. Всички виждаме, че на макроикономика го докарваме, но хората не смогват да си плащат  сметките и кредитите. А нещата в МВР май не са за голяма хвалба. Поредната мантра, повтаряна от Цецо и Боко (след тези за НАТО и ЕС) за бързо приемане на България в Шенгенската зона, изглежда, силно притеснява страните от  Евросъюза от т.нар. първа категория. И за да не бъдем голословни, нека надникнем във въпросния доклад на Европол за 2010 г.
Демократичните правила и издигането в култ на правата на човека дават преимущество най-вече на агресивни граждани на ЕС, печелещи бързи пари чрез нарушаване на законите. „Този път сме дошли за правата, друг път ще дойдем за задълженията”, казваха ромски лидери преди 20 години на конференция в НДК, където им обяснявахме, че в глава Втора за правата на гражданите в новата Конституция сме записали и три техни задължения. Така и не дойдоха...
ЕС се разширява и външните му граници, които трябва да се охраняват, стават все по-дълги. Високият жизнен стандарт в ЕС, промените в климата и краят на монархиите в арабския свят ще привличат все повече имигранти от Близкия изток и Африка. През 2010 г. 47 000 души (90 %) от нелегалните имигранти са навлезли в ЕС през Гърция, която има 200-километрова граница по р. Марица с Република Турция.

 

Сега - внимание!
Европол: Ако България влезе в Шенгенската зона за нелегалните имигранти, външната граница на Евросъюза става два пъти по-дълга, т.е. по-лесна за преминаване. Потоците от имигранти ще се пренасочат и през България.
“Пинокио”: Споко! Засега няма увеличаване на имигрантския натиск на българската граница.
Председателят на сдружение “Хелзинкски наблюдател- България” от години се опитва да обясни на българските правителства, че запазване на българско гражданство на 500 000 наши бивши сънародници в Република Турция е решено в нарушение на Конституцията по време на правителството на Иван Костов и през главата на Народното събрание. По това време то беше разрешено от турския Меджлис само за български изселници (познай защо!) и представлява опасност не само за националната сигурност на България, но и за всички страни членки на ЕС и Шенгенската зона. Става излишно имигрантите да плават с лодки към Царево и Созопол, след като ще могат да си купуват български паспорти в Истанбул и да преминават безпрепятствено външната граница на ЕС.

„Пинокио”  може да продължи да отчита нулева миграция през България, но европейските страни ще инкасират част от „мъртвите души” с противозаконно издадени от българското МВР документи за самоличност и фигуриращи в българските избирателни списъци. Това е огромна пробойна във външната граница на ЕС, която той трябва час по-скоро да се запуши, защото ще доведе до криза, по-тежка отколкото тази на о-в Лампедуза.
Сбъдва се лошото предсказание на „Нова Зора”, че една от причините за преждевременното приемане на България в ЕС е да бъде „утайник” на имигрантски вълни, след като страните от Шенген възстановят контрола по националните си граници. А това е неизбежно, защото още сега “всяка четвърта кражба с взлом в Дания се извършва от български, румънски или сръбски незаконни имигранти” - казва датският евродепутат Йенс Роде.

Тревогите на Европейския съюз обаче не спират дотук. Един балон, когато продължително се раздува, обикновено се пука. Така се спука балонът с ипотечните кредити в САЩ и сега пати цял свят. Стана ясно, че човешката природа не може да се промени и че човешката алчност при либералната икономика няма граници. Според Европол разширяването на ЕС открива пътя на организираната престъпност през националните граници за следните престъпления.

1) Трайно установяване на балканския път на наркотиците. И сега 80 % от афганистанския хероин, разпространяван в ЕС, преминава първо през България, а после се преразпределя в „демократично” Косово, Македония и Босна и Херцеговина. Според нашия автор инж. Иван Ценов печалбите от хероина след отстраняване на талибаните достигат около 400 млрд. долара годишно. Правете сметка колко пъти държавният дълг на България пресича страната ...в тировете на Турция. Ц. Цветанов го хвалят за заловени 2 т хероин, но транзит минават поне 202!.. От друга страна, пристанище Варна вече служи като транзитен пункт за морски превози на кокаин от Латинска Америка, вместо Испания и Португалия, където са затегнали контрола. Трафикантите разбират от диверсификация на доставките. В пристанището, според Европол, не само се складира, но и се преработва получената стока! “Пинокио” с гордост  призна, че в съвместна акция с французите са заловени 23 т суровина , достатъчна за получаване на 8 т кокаин. Но не закъсня да прати бъдещите  избиратели на ГЕРБ за „зелен хайвер”, като им внуши, че Европол е построил тази част от доклада си на базата на информацията, която всъщност неговото министерство е предоставило. Докладът не носел оценъчен, а прогностичен характер. След което носът му пак заплашително се удължи. Кой ли тогава е снесъл информацията на Европол за Одеса и Констанца? И защо г-н Уейнрайт му пожела на прощаване „да изостри вниманието си” към доклада на Европол?
От трета страна, Европол твърди, че България вече измества Турция като център за производство на синтетична дрога. Амфетамините и ЛСД пътуват в обратно направление от България през Турция към Близкия изток. Българските химици, останали без работа  и престиж, са доста талантливи, а и синтезът на тези наркотици не е особено сложен. Отново диверсификация.
Всичко това е причина 28-мият доклад на Държавния департамент на САЩ от 4.03.2011 г. за Международната стратегия за контрол на наркотиците за 2010 г. да заключава с прискърбие, че „българските митници са отслабили борбата с наркотрафика!”

2) Производство на фалшиви банкноти. България е № 1 във  фалшифициране на банкноти и по-специално на евробанкноти. Тази констатация на Европол накара Цецо и Боко да се усмихват гордо. Качеството (особено на 500-евровия купюр) е много високо, но дистрибуцията, както се казва, „им ги лоша”. Там високоинтелектуалното занимание  понякога се заменя със стрелба. Ето защо разпространението се поема от турски, албански, литовски и румънски групи.
Европол: Приемането на България и Румъния в Шенгенската зона ще доведе до увеличаване на производството и разпространението на фалшиви банкноти „евро” в тези държави. Налице са мощни синдикати, занимаващи се с престъпна дейност, които променят своите методи и става все по-трудно на полицията да се бори с тях.
“Пинокио”: Европол е впечатлен от решимостта на правителството и успешните действия „в тази посока” (това е паразитната фраза на вътрешния министър). Нашите усилия са оценени високо като послание, че ще превърнат България и Европа в по-безопасно място за гражданите им.

3) Трафик на хора. Европол констатира многократно увеличаване на трафика на хора по време на кризата. Стара Европа вече е пропищяла от ромски групи за дребни престъпления, извършвани най-често от малолетни, които не могат да носят наказателна отговорност; български проститутки, които нарушават „равнонесието” в древния занаят. Например в Дортмунд (Германия), след спечелване на футболното първенство от отбора на “Борусия”, в празнуването са се включили и 500 български проститутки от Столипиново. Бюргерите се видели принудени да забранят  платения секс в града.
Европол: Ако България и Румъния бъдат приети в Шенгенската зона, ще се увеличи трафикът на хора от организирани ромски групи, които ще бъдат изключително мобилни поради начина си на живот.
“Пинокио”: Борбата с организираната престъпност ще продължи, защото правителството на ГЕРБ за първи път има политическа воля да я доведе докрай.
Ако се добавят констатациите по отношение на интернет- измамите, кражбите на луксозни возила, подправяне на документи и др. престъпления, става ясно, че Европол наред с протоколните похвали всъщност показва жълт картон на Цецо и Боко. Нещо като футболен съдия, който вдига картона и в същото време се усмихва на стария си познат грубиян от “Първа хирургия”. Картонът на Европол е вдигнат високо, за да го забележат тези, на които предстои през юни да гласуват по Доклада на португалския депутат Карлуш Коелю за присъединяване на Румъния и България.

Европа е на мнение, че ГЕРБ се бори с организираната престъпност само със силови методи, зрелищни задържания и арести. Но не след дълго повечето обвинения отпадат. Вече 2 години ГЕРБ само говори, но не съумява да осигури законов ред и защита на гражданите от измами, банков произвол, кражби на инфраструктурата, убийства на беззащитни деца и стари хора, ужасяващите методи на монополите в различни сфери. Клишето “ние ги хващаме, те ги пускат”, вече не минава, НПО “Европейска асоциация на съдиите” изрази мнението, че обвиненията на вътрешния министър Цветанов към съдебната система застрашават върховенството на закона.
Има ли изход за държавата с ликвидирана имунна система? – се питат българите.

Естествено, че съществува изход, но засега само на теория, тъй като програмата на ПП “Нова Зора” не е възприета като програма на един Единен национален фронт. А тя предвижда следните мерки:
- държавен съд за правителствата на прехода, които допуснаха разграбването на 150 млрд. лева общонародна собственост;
- обществото трябва да бъде подготвено, че борбата с организираната престъпност и корупцията не може да бъде спечелена само с демократични процедури и безкрайни съдебни дела. Как се стигна до  присъда от 18 години затвор за тройно убийство? Как се стигна до условни присъди и даже до връщане на конфискуваната машина през 2003 г. на същите фалшификатори на евробанкноти, заради които сега пристигна самият директор на Европол?
- нулева толерантност към нарушителите на закона. Престъпниците трябва да разберат, че този, който плюе на задълженията си по Конституция, не може да разчита на човешки права. Приказки от рода “По-добре да се остави дребният престъпник да избяга, отколкото полицаят да стреля за задържането му” очевидно трябва да бъдат изоставени;
- временно въвеждане на смъртното наказание за жестоки убийства, наркотрафик, тероризъм и гавра с малолетни;
- отнемане на свидетелството за правоуправление и мобилния телефон на рецидивисти и членове на престъпни групи. Забрана за отсядане в големите градове на рецидивистите;
- промяна в Наказателния кодекс. Затвор за “купуване на избиратели”. Изравняване на наказанията за кражба на частна, държавна и кооперативна собственост.

Българското общество е болно. 200 000 българи биха напуснали Родината си веднага, без да уточняват причината.След 20 години либерална демокрация голяма част от народа вече е напълно обезверена и не предприема нищо  друго, освен да чака поредния “спасител”. Ако той бъде такъв като Боко – тежко му и горко на българския народ! Ако Боко пък реши това да бъде Цецо, не ни остава нищо друго, освен да викаме с последни сили “Помощ!” като онова овчарче от приказката, защото този път вълкът ще е дошъл наистина.


 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата