Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 19 Хората вече жънат плодовете на “здравната реформа” “Здравната реформа” пък жъне тях

Хората вече жънат плодовете на “здравната реформа” “Здравната реформа” пък жъне тях

Е-поща Печат PDF

Хроника на геноцида

Не беше толкова отдавна, когато всичко в медицинската помощ у нас беше надолу с главата. Хората влизаха болни в лечебните заведения и излизаха от тях излекувани.
Благодарение на здравната реформа на ипонеца Бойко обаче сега вече всичко е нормално – пациентите както си влизат болни, така и си излизат още по-болни. А някои и с краката напред.
По признание на Здравната каса болниците масово изписват пациентите си неизлекувани и те са принудени да търсят помощ в поне още едно лечебно заведение. Това се случва на всеки втори пациент. Тъкмо на този факт се дължи и огромният – според Касата - брой на хоспитализираните болни у нас.

 

Междувременно пациентските организации получават все повече сигнали, че хората напускат лечебните заведения недоизлекувани. Касата се оправдава, че в по-малките общински болници липсват достатъчно подготвени специалисти и що-годе прилична апаратура.

“Повечето доктори лекуват, докато им стигат средствата по клиничната пътека. След това или изписват пациента, или го пренасочват по друга пътека, докато успеят да го закрепят”, обяснява Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация. Според него през последните години това обикаляне от болница на болница се е превърнало в широка практика и повечето от отчаяните пациенти дори не смятат за нужно да пускат жалби.
Както виждате, всичко в страната Ипония е нормално – болните боледуват, дойде ли им редът – умират, и даже жалби срещу медицинското обслужване не пускат.
Е, какво по-сигурно доказателство за това, че като всичко останало и здравната ни реформа процъфтява?!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата