Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 31 Една прекрасна идея...

Една прекрасна идея...

Е-поща Печат PDF

Как да направим лошите работи още по-лоши? Не се безпокой, народе! Социалният министър Тотю Младенов не само мисли, но и действа най-всеотдайно по въпроса. Сега пък напъва да глобява хората, спипани да работят на черно, с по 1000 лева на калпак. И не само напъва, но е спечелил и за това си антинародно дело както синдикатите, така и самозваните “работодатели”, които си пият казионното кафе в т.нар. тристранка. Нещо повече: министър Тотю вече е приготвил поредната кръпка към Кодекса на труда.
Наистина прекрасна идея!

Както е известно, в страната ни има 1,9 млн. души, които от гледна точка на закона са безработни (нямат трудови договори, не правят пенсионни, здравни и т.н. вноски), но явно преживяват някак си с постоянна, почасова или спорадична работа на черно. Е, ако се одерат всички те със съответната хилядарка, потрива хищни ръчици министър Тотю, ето ви още 1,9 млрд. лв. за прахосване от правителството на ГЕРБ! Дума да няма - добре измислено! И само едно нещо ни съмнява и в тая родна идилия. Доколкото ни е известно, в нормалния свят за стрижбата и дрането на електората се грижи най-вече съответният финансов министър. Той стриже, той коли, той беси. И никой не може да отрече, че в това отношение родният американец Дянков е абсолютен световен шампион. В такъв случай обаче какво търси на неговото кожодерско поприще социалният му колега Тотю? Къде е тръгнал да глоби и псува народа си, както го е рекъл класикът?
Защото, напомняме изрично това, министър Тотю получава от народа заплатата си за малко по-различни занимания - като например да полага всички усилия за разкриването на работни места за двата милиона безработни. А също така за възстановяване поне на елементарните социални завоевания на народа, ликвидирани не без неговото престъпно съучастничество.
Както и да е – всичко това е само лошата новина. Защото и добрата е налице. Единствената хубава черта на скудоумниците от ГЕРБ е тази, че сеейки навсякъде хаос, те са докарали държавната машина до почти пълен блокаж. Затова каквото и да се опитат да направят, все го докарват до поредния славен провал. Това ще се случи и с обсъдените по-горе глоби и псувни на Тотя.
На бодлива крава Бог рога не дава! Особено пък когато тая крава се е оказала абсолютно... теле.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата