Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 1 (2012) Дим без огън няма

Дим без огън няма

Е-поща Печат PDF

Прогноза за неизбежната необходимост от сформиране на правителство на националното съгласие още през 2012 г. направи в навечерието на Новата година зам.-председателят на ДПС Лютви Местан. Естествено, с участието на ДПС. Б. Б. характеризира този анонс като просовидение на гладна кокошка.
Дали обаче е така?

Фактите говорят друго. Въпреки лютите закани от 2009 г., нито един корумпиран министър или друг високопоставен функционер от ДПС не само не е осъден, но дори не е съден. На практика ДПС на два пъти даде рамо на Борисов. Първия път - през 2009 г., когато Доган обясняваше, че каквото каже той, това става в държавата. Втория път - през миналата есен, когато говореше за целувки със Сергей Станишев. Първия път това накара българина – макар и със съмнение - и дори отвращение - да пусне бюлетина за ГЕРБ, и по този начин му даде възможност да състави самостоятелен кабинет. Втория път бе осигурена победата на Росен Плевнелиев на президентските избори.
Да си спомним, че веднага след въпросните избори имаше “случайна” среща на Борисов и Местан. И дали казаното сега от Местан не е обсъждано на тази среща?
Правителството на ГЕРБ явно изпуска пусулата. И е готово да си плюе на сурата само и само да намери кой да сподели отговорността за пълната катастрофа, до която доведе страната. Както е казано, дим без огън няма.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар