Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 4 (2012) СОВИТЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО СА

СОВИТЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО СА

Е-поща Печат PDF

Едва ли в последните дни има по-спрягано женско име в медиите от президентшата Юлияна Плевнелиева. Причината е нейното упорито отсъствие от официалните мероприятия и активното й присъствие в интернет. “Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет. Да го прати през девет планини в десета и там да се оправят, завалиите...” Това е написала в социалната мрежа туитър на 18 октомври 2010 г. президентската половинка.
Победата на Йорданка Фандъкова в кметските избори пък е коментирана по следния начин: ”...десетки бездомни кучата, лаещи радостно... празнуват победата на Фандъкова”. А на 12 ноември м.г. Плевнелиева е препоръчала остро критичната публикация на бившия американски посланик Джеймс Пардю “Невиждано политическо изнудване на всички нива” И т.н., и т.,н. Сега “новооткритият” туит на Юлияна Плевнелиева се тиражира усилено във фейсбук, където възпламени страстите и за кратко спечели стотици привърженици.


На пръв поглед като че ли става дума за една съвременна жена, която има свое мнение и държи да си го отстоява. Дори и ако влиза в директна разпра със съпруга си. Но има и някои смущаващи неща. Плевнелиев е вече министър, когато излиза написаното от жена му на 18 октомври 2010 г. за Б. Б. Никакви реакции. Междувременно Росен Плевнелиев си е извоювал образ на най-успешен рейтингов министър. След издигането му за кандидат-президент обаче, Юлияна казва, че не одобрява. И не участва нито в предизборната му кампания, нито в последвалите я церемонии. И сега изведнъж някой “открива” антибойковистката статия отпреди година и кусур, както и другите й опозиционни изказвания и писания.
Дали всъщност не става дума за семейна игра? Г-жа Плевнелиева изгражда по този начин индиректно образа на г-н Плевнелиев като “таен” опозиционер, докато той продължва - до време! - да се прави на послушко. И в един момент да започне собствена политическа игра, подготвена със задна дата от жена му в интернет. Не случайно новината гръмна веднага след като г-н Плевнелиев положи клетва... Както твърди популярният афоризъм, совите не са това, което са. Защото има и други обяснения. И както му е редът, става дума за пари, за изгубени пари от фирмата на г-жа Плевнелиева, свързана с групировката на Иво Прокопиев, която загуби благоволението на Б. Б., поради което госпожата пожела бойкомет да го прати през девет планини в десета. Бре, бре, бре! Какъв съюзник сме си имали!..

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата