Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 5 (2012) ПОДСКАЗВАЩА СИМВОЛИКА?!

ПОДСКАЗВАЩА СИМВОЛИКА?!

Е-поща Печат PDF

В България големите национални медии педантично филтрират предлаганата вътрешна или външна информация. Няма начин да се появи нещо, което да противоречи на официалните позиции на сегашното правителство, освен ако материалът не е препечатан от глобалните англосаксонски издания. Парадоксалното е, че даже френски, германски или други европейски медии изключително рядко „пробиват” и достигат до широкото българско обществено мнение.

 

 

Не са много тези, които са чували името на Александр Глебович Рар, експерт в Съвета по външна политика (Германия). За голям ужас на българските борци за „истина” в БПЦ, той е на всичкото отгоре и православен. Та какво каза Александр Глебович през декември м. г.? Според него „Целият (европейски) континент ще бъде неузнаваем. Вече след една година, в края на 2012 година, ще живеем в друга Европа. Тя няма да прилича на Европа от последните 20 години. Не знам на какво ще прилича, но... Европа преминава през най-тежката си криза за последните 60 години. Аз мисля, че еврозоната в такъв вид повече няма да съществува”. Александр Рар е един от най-големите познавачи на Руската федерация и ЕС.

Често около нас стават случки, които за съжаление не сме в състояние да ситуираме в дадена поредица от събития. Има и неща, с които сме свикнали в своето ежедневие и никога не се замисляме за техния произход. Например как са се появили арабските цифри? Кой ги е измислил? В Уикипедията се твърди, че познатите нам арабски цифри са видоизменени индийски цифри. Не така мислят обаче тези, които са се занимавали с модерното направление в радиотехниката- „разпознаване на образи”. Технология, която се ползва масово днес, включително в насочващата електроника и програмното обезпечаване на крилатите ракети или безпилотните самолети. Инженерите, които са навътре с материята, наречена „разпознаване на образи”, са установили следния интересен факт. Ако се направят обемно от метална тел десет определени букви от гръцката азбука и се осветят по подходящ начин, тяхната сянка, която пада върху бял екран, дава перфектно и точно... познатите нам до болка арабски цифри!
През 2010 г. в. „Нова Зора” публикува една относително неизвестна постановка за обясняване на случващото се около нас чрез глобалното задкулисие по света. Става въпрос за ситуирани в сянка властови финансови центрове, които са заявили интереси във всяка една точка на земното кълбо. Глобалните събития могат да се представят и като битка между банковите групи на Рокфелер, Ротшилд и Ватикана. Тези, които имат представа от матрично програмиране (1) знаят, че паралелите и сплитането на събития от миналото, плановете за бъдещето и събитията от бъдещето представляват едно-единно цяло, притежаващо общи признаци, свойства и образи при своето проявление. В ежедневния поток от събития или моменти има и такива, които наричаме „тригерни”. (2) Последните имат функцията да пренасочват случващото се в определена посока, водеща към крайната цел. Обикновено „тригерните моменти” са нещо като „събитие-айсберг”, което насочва и синхронизира мислите на множество хора. От началото на годината в интернет доста сайтове (предимно на английски) публикуваха факти около потъването на круизния лайнер
„Коста Конкордия”
Получи се една невероятна феерия от събития, водещи от миналото към бъдещето, на образно ниво и всичко това смесено с митология, символика и елементи на заговор. Цитираните в тази статия факти скрупульозно бяха събрани и предоставени в световната мрежа от Sister Mercy.
На 13-и, петък, на високосната 2012 година, в Средиземно море претърпя корабокрушение круизният лайнер „Коста Конкордия” (Costa Concordia, от итал. „Бряг на съгласието”. Петък, 13-и, от много време в западната култура се приема за нещастен ден. Следите в исторически план водят към 13 октомври 1307 г., когато френският крал Филип IV Красивия по решение / съгласие на Папа римски Климент V разгромява рицарския орден на тамплиерите). Бедните рицари на Христа и Храма на Соломон! Въпросните рицари въобще не са били бедни, а са разполагали с огромен финансов ресурс. Те са конкурирали краля и Римската католическа църква. С помощта на средновековната атрибутика като мъчения и екзекуции Орденът на тамплиерите е бил унищожен. Естествено, част от тамплиерите бягат в Англия, която става една от основните бази на Финансовия интернационал и предтеча на съвременните масони.
Веднага след корабокрушението не закъсняха и грубите дезинформации като тази, че „Коста Конкордия” е потопен от торпедо, пуснато от иранска подводница. Имаше и вариант, че корабът е получил пробойна от „подводна мраморна статуя на Христос, осветена от римския папа Йоан-Павел Втори”. Обърнато бе внимание и на факта, че при пускането на вода на „Коста Конкордия” бутилката с шампанско не се е счупила в неговия корпус. А това, както знаем, е зла поличба.
Интересното е, че още в самото начало медиите нарекоха катастрофата на „Коста Конкордия” втори „Титаник”. До този момент аналитичната мисъл в Европа и САЩ сравняваха световната и европейска икономика с потъващ кораб. Познайте кой? „Титаник”, естествено! Авторитетното английско списание “Икономист”, в статия от 29 октомври 2011 г., която предсказва крах на еврозоната, публикува и карикатура. На нея лидерите на водещите европейски страни напускат потъващ кораб и се качват на спасителна лодка. Самият „Бряг на съгласието” в официалния сайт на туроператора е представен като „истински плаващ храм на наслажденията, който ще порази вашето въображение”. От 14-те палуби 12 са носели имената на основните държави на ЕС, от горе на долу: Холандия, Швеция, Белгия, Гърция, Италия, Великобритания, Ирландия, Португалия, Франция, Германия, Испания, Австрия. Ако сте забелязали, на знамето на ЕС има само 12 звезди. 13-ата палуба - „дяволска дузина”, липсва, 14-ата надстройка носи името на католическа Полша. Названията на ресторантите, концертната зала, казиното и др., до едно са европейски. На борда паричната единица е било само евро. Очевидно „Брегът на съгласието” е символ на днешния Евросъюз.
Да се върнем малко назад в историята. Британският „Титаник” е бил построен по поръчка на йезуитите. Собственик, чрез компанията White Star Line, е бил магнатът Джей Пи Морган. Самият „Титаник” потъва на 14-и април 1912 г. Точно в този период Ротшилдите, Рокфелерите и Джей Пи Морган се договарят да завземат управлението на кредитно-финансовата ситема чрез създаването на частен Федерален резерв (ФРС - Федерална резервна система). Срещу тях са стоели също много силни хора като Джон Джейкъб Астор, Изидор Щраус и Бенджамин Гугенхайм. На „Титаник” са потънали 57 милионери, а сред имената са и тези на последните трима. Все пак Джей Пи Морган е пряк потомък на морския пират Хенри Морган. Идеята за създаване на ФРС се заражда през 1910 г., когато представители на семействата на Ротшилд, Рокфелер и Морган се срещат на остров Джекил, щата Джорджия. Още малко „детайли”. Рокфелерите и Морганите са имали съвместна дейност, като Морганите били „длъжници” на Ротшилдите. Самите Ротшилди са били банкери на Ордена на йезуитите и около тях е имало множество членове на „Обществото на Исус” Този орден е бил забранен в края на 18-и век в редица европейски страни. Бил е преследван от Ватикана, но това не му пречело да прониква в банковите системи и да търси пари. Редовите членове на йезуитите са изпълнявали безпрекословно всички заповеди на висшестоящите свещеници.

Капитанът на „Титаник” Едуард Джей Смит е бил член на ордена

В навечерието на събитията през 1912 г., в пристанището Саутхемптън, на борда на „Титаник” се качва йезуитският свещеник Франсис Браун. Той дава някакви наставления на капитана и се отказва от предложения му от един от пътуващите милионери безплатен околосветски круиз. Слиза в пристанището Куинстаун. Същата вечер „Титаник” навлиза във водите на Северния Атлантик. Любопитно е да се знае, че Смит е бил най-опитният капитан на своето време. Той обаче дава пълен напред във води, където по това време има много айсберги. Смит оставя без внимание осем телеграми, които му разпореждат да намали скоростта, игнорира предупрежденията на неговите офицери. Нарушава всички правила на безопасност и спуска полупразни спасителни лодки във водата след катастрофата. Наличните спасителни лодки на кораба са могли да поемат едва половината от пасажерите. Очевидно някой е искал да има много жертви! Католиците от Ирландия, Италия и Франция е трябвало да дадат най-много жертви и по този начин да се заметат следите на Ордена на йезуитите. В исторически план подобна формула не се ползва за първи път, а и след това също не излиза от употреба. Невероятно звучи и фактът, че екипажът на „Титаник” не е имал бинокли, защото те са били заключени в метална каса. Ключът бил в помощник-капитана Блеър, но той бил изгонен преди отплуването от Смит и на негово място е бил взет офицер от „Олимпик”. Но това не е всичко! През 1985 г. професор Роберт Балард, с помощта на батискаф, оглежда корпуса на „Титаник” и открива 10-метрова пробойна, но и 6 дупки с широчина на длан и огънати навътре краища. Всички дупки са по дължината на металните шевове на корпуса. Има и още неясни факти около катастрофата през 1912 г. Има документирано присъствие на кораб-призрак в района на потъването на „Титаник”. Тайнственият плавателен съд е документиран както от „Титаник”, така и от официално намиращия се в района на корабокрушението кораб „Калифорниен”. Корабът-призрак „изчаква” потъването на пасажерския лайнер и след това изчезва в мъглата.
В Уикипедия може да намерите интересни данни. В същата 1912 г., когато „Титаник” потъва, е издадена книгата „Безполезност, или гибелта на „Титан” - от писателя Морган Робъртсън. В произведението се описва потъването на пасажерския лайнер „Титан” по пътя от Ню Йорк към Великобритания. Причината е сблъсък в мъглата с айсберг. Още по-любопитно е, че книгата била издадена през 1912 година, но е написана през... 1898 година.

Някой е чакал подходящия момент!?

Сега да се върнем към случая с „Коста Конкордия”, или както я представят в медиите „Конкордия”. Да започнем със следното: думата „Конкордия” фигурира върху герба на семейство Ротшилд. Формално „Коста Конкордия” принадлежи на компанията Costa Cruises, която е дъщерна на американската (по други данни англо-американска) Carnival Corporation & Plc. Холдингът, който притежава „Коста Конкордия”, е собственик и на Cunard (Line), която от средата на 19-и век е била конкурент, а през 1934 г. се е обединила с White Star Line, в миналото собственик на „Титаник”. По-късно е преименувана на Cunard White Star Line Ltd.
Накратко, собственикът на „Титаник” и „Коста Конкордия” е един и същ.
Изключително любопитно е да се проследят мистичните съвпадения в географските названия, свързани с катастрофата на „Коста Конкордия”, водещи към дълбоката древност и притежаващи не по-малка дълбочина на символизма. Събитието се случва по крайбрежието на Италия, историческа правоприемница на Римската империя. Регулярният маршут на „Коста Конкордия” е бил пристанището Чивитавекия (Civitavecchia) - пристанището Савона (Savona) и обратно. Чивитавекия на италиански означава „древен град” и звуково е аналог на civit vecchia (цивилизация-старица), подразбира се старицата-Европа. Градът Савона е исторически съперник на Генуа, средновековен търговско-финансов център. Съвсем наблизо е и градът Асизи, известен по името на основателя на Ордена на францисканците свети Франциск от Асизи. В края на октомври 2011 г. папа Римски Бенедикт XVI извършва тук икуменическа молитва, на която присъстват и представители на Руската православна църква. Целта е „да се служи на делото на мира и веротърпимостта”. След 75 дни „символът на мира и съгласието в Европа” едва не потъва с 4000 пасажера и екипаж.
Конкордия (Concordia) се е наричала у римляните богинята на хармонията, мира, съгласието и съпружеската хармония. Неин аналог при древните гърци е била Хармония (Harmonia). Пасажерският лайнер претърпява корабокрушение до остров Джилио (Giglio), което на италиански означава „лилия”.
На латински тази дума означава „козле”. Лилията е символ на кралската власт при европейската аристокрация (Меровингите), а от друга страна, на Приората на Сион. Козлето е символ на Сатаната (смесица от жена и козел). Районът, в който аварира „Коста Конкордия”, се нарича Арджентарио, т. е. „течно сребро” (живак). Това понятие е свързано с богинята на Луната Диана. В миналото на остров Джилио се намирал храмът на Диана. В култа на илюминатите Диана „по добра стара традиция” се принася в жертва. Между другото Ротшилдите също имат за свой символ лилията.
Операторът на „Коста Конкордия” е корпорацията Carnival Corporation & Plc (корпорация Карнавал), която има своето символично „двойно дъно”. Маските на карнавалните мистерии се свързват с масонството, но и с процедурата за слагане и снемане на посмъртни маски. „Мъжкият еквивалент” на името Карна от гръцки е Харон, Хорон, Хирон (най-вероятно от тук идва и руската дума „хоронить” - погребвам). Sister Mercy твърди, че „Карнавалната корпорация” на ниво древни символи е

„Погребалната корпорация” на Ротшилд

Невероятна е историята и с пасажерите на лайнера. По данни на италианските медии на 23 януари за изчезнали се считат около 20 човека (от тях 4-ма от екипажа). Пострадали са 14 германци, 6 италианци, 4 французи, 2 американци и по един унгарец, индиец и перуанец. Загинали 15 души. На „Коста Конкордия” е имало 111 руски туристи. Няма нито един пострадал руснак. По разказа на фотографа Сергей Алфимов в разгара на събитията румънска молдованка полиглот, Домника Кемортан, дава указания всички да се върнат по каютите си. Германците се подчиняват на указанията. Руснаците теглят една майна на капитана на кораба Скетино. Наричат го „скотина” и сами организират спасителна акция. Като общо - 14 загинали германци и нито един руснак. От 35-те британски туристи също няма нито един пострадал. Невероятно, но е факт, че по време на трагедията на „Коста Конкордия” на борда на кораба звучи лайтмотив от песента от филма „Титаник” на Дейвид Камерън. Доста зловещ акорд на „задкулисен хумор”!
Тези дни кандидатът за президент на САЩ Рон Пол предупреди, че МВФ се готви да въведе нова световна парична единица. Това трябва да го обяви участницата в конференцията на Билдербергската група (2009) Кристин Лагард, шеф на МВФ, след като от този пост бе разкаран с инсцениран сексуален скандал Доминик Строс-Кан.
Тези, които в гибелта на принцеса Даяна виждат само една обикновенна пътна катастрофа поради неблогоприятно стечение на обстоятелствата, няма да разберат и вникнат в съвпадащата символика, свързана с окултните ритуали от времената на древна Месопотамия. Няма да вникнат и в изложените до този момент факти и съвпадения.
Очевидно е, че корабокрушението на „Коста Конкордия” не е случайно и е дълбоко символично. Планирано е от супер професионалисти, които са високо просветени.
В същия петък, 13-и януари, международната агенция “Стандарт енд Пуърс” (Standart & Poor’s), намираща се в Ню Йорк, от раз свали с 1-2 степени рейтингите на 9 от 17-те страни от еврозоната - валутен съюз, ползващ еврото. Франция и Австрия загубиха най-високия рейтинг, Италия, Испания и Португалия паднаха с две стъпала надолу. Великобритания си запази най-високия рейтинг.
Във форума Above Top Secret се твърди, че чрез ясно организирана и управляема глобална криза империята Морган-Рокфелер води финансова война срещу Европа с цел нейното унищожаване и завладяване.
Какъв извод може да се направи? Наследниците на тамплиерите и генуезците, днешните англосаксонски илюминати и световното финансово задкулисие на високо символично ниво дадоха сигнал: Проектът Голяма Европа, със своя огромен бюрократичен апарат в Брюксел, и валута евро, под стратегическото „зад кадър” управление на староевропейската, предимно романо-германска родова аристокрация, т. нар. роял-ригл, под духовното и концептуално захранване на Ватикана, ще претърпи крах. Дали лансираната идея за създаване на Евразийски съюз от Русия няма на символично ниво да повтори съдбата на спасилите се руски туристи от потъналия „Коста Конкордия”, символизиращ Евросъюза?

1. Матрично програмиране е парадигма, която обобщава някои операции така, че те могат да се прилагат към масиви от значения, а не към определени значения
2. Тригерено събитие се нарича събитие, което стартира определен конфликт

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата