Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 8 (2012) ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ, КОИТО ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ

ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ, КОИТО ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ

Е-поща Печат PDF

Българите измират - бавно и самотно, това показват данните на Националния статистически институт (НСИ). И вече не само в селата, но и в градовете.
Населението в България неумолимо намалява, но расте броят на домакинствата. Само за последните 10 години те са се увеличили с над 83 хиляди и вече достигат 3 006 376, като една трета от тях са съставени само от един член, и още една трета - двучленните домакинства.

 

Зад тези сухи цифри се крие цялата трагедия на българската нация днес. Защото е ясно за какво става дума. В първия случай - за овдовял възрастен човек, или за млад такъв, чиито родители са успели да му купят панелна гарсониера, но той не смее да създаде семейство, защото едва изкарва пари колкото да се изхрани и да си плати парното. Във втория случай - за двукатна къща или тристаен апартамент, в който са останали сами баба и дядо.
Ето такива са плодовете на демокрацията и пазарната икономика. Те принудиха младежите или да не създават семейства, или да поемат по тъжния път на емиграцията. Не може да ги упрекваме - пак по последни данни на статистика, безработните младежи между 15 и 24 години са 72 900, а коефициентът на младежка безработица достига 28.9 % - съответно 29.8 % при мъжете и 27.5 % при жените.
Кукловодите на новия световен ред може да са доволни - планът “Ран-Ът” се оказа съвършено оръжие: унищожи икономиката, опустоши българското село, мина като смерч през култура, наука и образование, и постигна главното – обрече българите на изчезване. Проклети да са всички, които предадоха народа ни.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата