Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 14 (2012) ДА ПОДКРЕПИМ БЕЛЕНЕ

ДА ПОДКРЕПИМ БЕЛЕНЕ

Е-поща Печат PDF

Жителите на гр. Белене се вдигнаха на протест. Най-напред въстана общинският съвет на Белене. Той изпрати писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, до министър-председателя Бойко Борисов, до президента Росен Плевнелиев и до енергийния министър Делян Добрев срещу решението на Министерския съвет и на Народното събрание да се прекрати строителството на АЕЦ „Белене”. Жителите гр. Белене подкрепиха своите общинари – те се събраха на общоградски митинг срещу решението да се прекрати строежът на централата.
Протестът на жителите на Белене има своите много сериозни основания. Освен че ще има крупно значение за икономиката на цялата страна, АЕЦ „Белене” ще е с решаващо значение за икономиката на целия регион около Белене. АЕЦ “Белене” ще открие работни места за хиляди български граждани, които водят полугладно съществуване.
Днес, когато страната тъне в небивала икономическа криза, просто е престъпление да се откажем от строителството на един обект, който ще позволи да намалим последиците от задушаващата ни икономическа криза. Кризата може да бъде преодоляна единствено и само чрез нови инвестиции, чрез създаването на нови производствени мощности, на нови работни места, а правителството не само че не създава предпоставки за развитието на нашето производство, но и преднамерено го ограничава. Това повече не бива да се търпи. „Белене” трябва да е сигнал за всеобща борба срещу престъпната политика на правителството на ГЕРБ.
Гражданите на Белене не бива да бъдат оставени сами в борбата си за оцеляване. Тяхната борба е борба и за оцеляването на народа ни. Необходимо всички да се вдигнем в подкрепа на строежа на АЕЦ “Белене”, в подкрепа на гладуващото население в района на Белене, в защита на гладуващия ни народ.
Предлагам всички партии на националната отговорност да обявят в най-близките дни свикването в гр. Белене на национален протестен митинг срещу решението да се прекрати строежът на АЕЦ „Белене”. Трябва най-после да се проявим като отговорни граждани на своята страна. Никой няма да ни помогне, ако не си помогнем сами.
И така - на протестен общонационален митинг в Белене!
София, 5 април 2012 г.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата