Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 15 (2012) НАЗАД КЪМ ФЕОДАЛИЗМА

НАЗАД КЪМ ФЕОДАЛИЗМА

Е-поща Печат PDF

След 1989 г. България уж стана част от т. нар свободен свят. Хеле пък след като ни приеха в НАТО и ЕС... Само дето Отечеството ни не само не върви напред, но и се връщаме назад – кажи-речи, до Средновековието. Защото няма друга оценка за наглото искане на новооглашения зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов да бъде въведена пълна забрана за отказ на гражданите от централното парно. И това не е изцепка на самозабравил се чиновник - работна група вече обмисляла забраната да влезе като една от промените в Закона за енергетиката, които скоро ще са на второ четене в икономическата комисия на парламента!
Цинизмът на зам.-министъра наистина е безграничен. “Когато си купите апартамент с централно топлоснабдяване, не трябва да използвате примерно въглища, където всички дишаме този прах, или електрическа енергия, от която потребителите сами ще се откажат.” Ами ако не става въпрос за нови собственици, а за самотни пенсионери, които и без това са на ръба на оцеляването? И за да не умрат от глад, и за да си осигурят необходимите лекарства, просто мръзнат през зимата?
Целта на занятието май е ясна - хората да се принудят да продадат последното, което им остана от социализма - собствените жилища. Купувачи от югоизток, ще се намерят.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата