Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 23 (2012) КОНЦЕПЦИЯТА КАТО ЦЕПЕНИЦА

КОНЦЕПЦИЯТА КАТО ЦЕПЕНИЦА

Е-поща Печат PDF

Нови гаври с инвалидите подготвя антисоциалното министерство на одиозния Тотю Младенов. Антисоциалното му ведомство вече мъдри поредната си новоизлюпена “концепция” в тристранката, в престъпен заговор с антисоциалните синдикати и антисоциалните работодатели.

Поредното съзаклятие срещу интересите на стотици хиляди българи предвижда определянето на инвалидните пенсии да се извършва от чиновниците на НОИ, а не от лекарите в ТЕЛК, както беше досега. Единственият довод на антисоциалното министерство е, че докторите взимат рушвети, в резултат на което държавата плаща инвалидни пенсии на хиляди измамници. От само себе си се разбира, че за разлика от докторите в ТЕЛК, чиновниците на НОИ не взимат рушвети, защото всички знаят, че те са света вода ненапита.

Ако се приеме новата “концепция”, лекарската комисия в ТЕЛК ще има право да се произнесе само за вида на заболяването. Така НОИ ще има последната дума кой ще получава подаянието, наречено инвалидна пенсия, и кой не. Това щяло да става в териториалните поделения на антинационалния осигурителен институт въз основа на медицинската експертиза. От там чиновниците на антисоциаолния НОИ ще установяват и причината за настъпването на трудовата злополука и дали работникът може да продължи да работи. Целта на занаятието уж била държавата да се пребори с менте инвалидите, които произвеждат нейните собствени структури и назначенци. Но малко ли са наказани стотиците хиляди инвалиди от своята нелека участ, та трябва да ги тъпче и мачка виновната за целия хаос антисоциална държава?

Навремето академик Петър Динеков обичаше да подхвърля, че в устата на някои люде думата “концепция” звучи като “концепеница”. Сега вече всеки може да се досети какво е имал предвид маститият учен. Но по-важно е нещо друго. Най-важното е и народът най-накрая да се освести,  да каже “Баста”! па да награби дебелата концепеница и да засурвака по гърбините умствените инвалиди, дето вече толкова години го мачкат и тъпчат с малоумните си “концепции”!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата