Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 23 (2012) ЧЕ КОЛКО СА 7 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА МИЛИОНЕРИ КАТО НАС?!

ЧЕ КОЛКО СА 7 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА МИЛИОНЕРИ КАТО НАС?!

Е-поща Печат PDF

Както е известно, всеки редови българин притежава милиони левове в банките и все не може да измисли за какво да ги похарчи.

Точно заради това строителната министърка Лиляна Павлова е изродила идея как въпросният българин да намести първите 10 бона от тях – като си санира панелката, естествено! – веднага ще се сети читателят.

И с пълно право, защото няма съмнение, че и той самият вече потрива ръце, че пак ще излезе на далавера. И наистина – сметката на министърката показва, че който от нас инвестира 10 хилядарки и си санира апартамента, ще изразходва от 40 до 70 на сто по-малко енергия. А това вече означава, че има-няма само след 200-300 години редовият българин вече ще си е възвърнал десетте хилядарки, израходвани за това изключително печелившо капиталовложение.

Рзбира се, колкото и да е парадоксално, у нас все още има неколкостотин български граждани, които кой знае защо не са милионери. Но като внучка на някогашен член на ЦК на БКП, министър Лиляна мъдро е помислила и за това. Който от нас по някакво странно стечение на обстоятелствата не разполага с 10 хил. лв. джобни пари, може да изтегли 5 хил. лв. банков кредит. Заедно с лихвите по него, разбира се. Още в настоящия момент г-жа Павлова като нищо може да кредитира от 200 до 500 блока в цялата страна, така че санирането на останалите 750 хил. панелни жилища също не е никакъв проблем. Като сложим и за тях по 10 хил. лв., излиза, че “санационнитефирми ще облекчат джобовете на българите само с около 7,5 млрд. лв. Ама какво значат тия пикливи 7,5 млрд. за милионерски народ като нас! Че нали горе-долу толкова джобни пари бе оставило предишното правителство на настоящето такова в т.нар. Държавен резерв!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата