Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 23 (2012) RE- RE- REFRESH-ЪТ НА ЖОРЖ ГАНЧЕВ

RE- RE- REFRESH-ЪТ НА ЖОРЖ ГАНЧЕВ

Е-поща Печат PDF

Размисли по повод една пресконференция на Георги Петрушев в Стара Загора

Мине - не мине време, току се пръкне някой нов политически субект (обект), особено като наближат избори. Българинът залита все по новото и непознатото, привлекателното и атрактивното, а после се чуди на хала си. Имаме си обаче един феномен, който се рефрешва периодично, или казано поетично – като същий Феникс възкръсва! Този същият широко прокламира re-re-refresh-а си все под име ново (партийно), но с вънкашност съща. Познахте, Жорж Ганчев! Тръгнал е сега да прави комитети с размразяващата се в момента формация – „Национално патриотично обединение”, създадено през 2004 г., но оставено във фризера за по-добри времена. И те дойдоха.

 

Ама да знаете как му пречат, ама как искат да го купят, някакъв крупен бизнесмен с фирми по цял свят, и в Щатите, и в Южна Африка, и в Англия се появил с руски шофьор и скромно пожелал да финансира всичко, но пък поискал да бъде и вторият човек. „Моляяяяяяяяя?!? Не може да ме купи никой!”, резнал го народният любимец.

Според него “големите пари” не обичали независимите, ама при него това не минава. Твърдо отстояване на българската национална памет, развитие на духовните ценности, битка с нихилизма и чуждопоклонничеството, национална кампания за популяризиране на културното и историческото ни минало, антимонополно законодателство, защита на енергетиката, укрепване на българската армия и службите за сигурност, пряка демокрация чрез референдуми – това са част от приоритетите на партията. Само за 4 седмици били изправени на крака организациите в 24 големи града и ако някой може да се похвали с такава динамика – да даде телефона си на Жорж, да го знае. Но до юни догодина трябва да станат 262. Той припомни, че досега два пъти е вкарвал по 13 депутати „с джобни пари” и се зарече да успее и догодина.

За 30 септември е насрочен конгрес, на който ще бъдат приети някои промени в устава и програмата.Ние ще бъдем пробългарският баланс в центъра и не ме интересува някой да ме признава в ПЕС, в Брюксел, най-малко в Америка, не можем да се прави на леви, десни, сини и червени”, каза още Жорж Ганчев, който специално си облича зелените дрехи, защото “На война като на война!”.

„Няма време за губене. Патриотите идват тогава, когато никой не ги очаква”, цитира свое интервю от май 2004 г. Жорж Ганчев, и подчерта, че точно сега моментът да бъдат подкрепени българският национален идеал, българският език, българската религия, българските герои, защото „патриотичната идея е по-голяма от нас, можем да бъдем само радАтели”. И три пъти повтори думичката точно по този начин.

Партийки-мартийки, националисти разни, се издъниха, изпокараха, купиха си разни телевизийки, ходят по цял свят на курорт, разведоха се, но ние даваме личен пример”, размаха пръстче патриотът, припомняйки кои провокатори са му пращали, но той не приемал хора, които действат с омраза. Всички са маскари, естествено, всички са виновни, бивши и настоящи политици са му откраднали идеите, пречат му. Пък една носталгия го е завладяла по добрата стара икономика и външна търговия, една любов към красивите и умни млади българчета, които напъждаме по чужбина... И не иска никакви партньори освен народа. Че какви партньори – те все недостойни, я мърльовци, я мурджовци, къде са тръгнали с титана да се съюзяват. „Аз Бойко може да си го наричам както искам, но той в момента е нужен и несменяем до края на мандата си. Ние не искаме хаос в България, това ще бъде антибългарски ход на който и да било безотговорен политик, ако го поиска. Бойко може да си поиска извънредни избори, когато реши. Народът му е дал отговорност и трябва да си свърши работата докрай. Някои закони са неприемливи и ще бъдат удряни от нас при всяка възможност, ако не се откажат”, не пропусна да коментира Жорж.

Заедно с отдавна омръзналите хвалби сега има и нови. Стана ясно, че Жорж бил ученик на Ханс-Дитрих Геншер, който три пъти идвал в България и три пъти се срещал с “Бизнесблока”. Пък Романо Проди му бил колега – фехтовач, и като го видял, само възкликнал „Джорджи!” и 40 минути си говорили. Небрежно се споменаха още няколко учители, някакви разходки и вечери с Джеймс Уорлик. Междувременно публиката научи къде се е губил този родолюбец – три години, молен лично от „лицето Георги Първанов” в петостъпен ямб, възстановявал българската диаспора по света – това Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, Великобритания, Ирландия, Канада, Щатите... Навсякъде вече е наред всичко, храмове, телевизии, вестници...

Както се вижда, правилото за хляба и зрелищата ще е валидно и за следващите избори. Така че – не гледай умно, българино! То с гледането се видя, време е да мислим.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата