Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 брой 25 (2012) ЕВРОПА ЩЕ СЕ СПУКА ОТ ЗАВИСТ, ЧЕ СИ НЯМА БОЙКО

ЕВРОПА ЩЕ СЕ СПУКА ОТ ЗАВИСТ, ЧЕ СИ НЯМА БОЙКО

Е-поща Печат PDF

Както е известно, всички европейски народи се пукат от завист, че си нямат Бойко Борисов, който да ги научи на бюджетна дисциплина и футбол. Точно заради това всички тамошни политици вече подражават на нашенския гений и тук-там вече постигат известни успехи. А ето и конкретните доказателства: вместо да точат бира, чехите вече поминуват с източване на ДДС.

Германците също я карат на ДДС, а в минутите на отдих си изхвърлят през прозорците боклука, който се събира и извозва от някой си Волф, известен столичен вълк.

За разлика от тях австрийците връзват двата края, като си държат ръцете в джобовете, спасявайки по този начин семейните си бюджети от червенобрежките джебчийки.

Британците пък, щом чуят, че някой е узрял за Четвърти километър, веднага го назначават за здравен министър или финансов вицопремиер. Останалите се препитават кой с дивиденти, кой с коприва и лапад островно производство.

Още по-хитро го дават в Холандия. Умъртви ли там данъкоплатец куче, холандската екоминистърка тутакси му конфискува имуществото. Умъртви ли обаче някоя улична глутница данъкоплатец, веднага я наказват с 600 евро глоба. По тия два начина в държавната хазна се натрупват огромни суми, които се раздават на данъкоплатците за Бог да прости.

Що се отнася до испанците, то те покриват насъщните си нужди от кориди, фиести и сиести, като припечелват от заменки. Казано фигуративно, всяка сутрин Хосе заменя съдържанието на кризисния си джоб с кризисната кесия на Хуан. И обратно.

Французите, от своя страна, гледат първом да нахранят богопомазаните роми, а едва после мислят за себе си. Ала и ромите, които пафкат само цигари “Житан” с акцизи, хич не чакат със скръстени ръце. През някои сезони те финансират своите матинета, соарета и прочие веселийки, прибирайки реколтата на френската рая, а през други - като продават за вторични суровини експонатите на “Лувъра” или като грабят, насилват и трепят бабичките в тамошния Прованс.

Белгийците също са си надвили на масрафа, та пак се превъоръжават по натовските стандарти. И за да се превъоръжат до зъби - изкупуват от военното ни ведомство техните си бракувани фрегати, с които после ловят бракониерски калкан в мътните води на техните си Кобурги.

Само във Финландия не работи никой. Това е така, защото финландците до един членуват в Хелзинкския комитет на филантропа Сорос. И точно тук е съществената им отлика от България, където, както знаем, от същата ръчица папкат едва 70 на сто от народните ни избраници.

Та такова, общо взето, е напоследък положението в целокупния Евросъюз. Въпреки постигнатите успехи обаче всичките му народи продължава да ги гризе черната завист към България – защото цялата им работа е едно голо подражание, докато оригиналът Бойко така и си остава само и единствено наше достояние и благослов.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата