Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 41 Нещо ново в с. Буковлък

Нещо ново в с. Буковлък

Е-поща Печат PDF

Нещо ново в с. Буковлък

Патриотите от ПП ”Нова Зора” се отличават от екстремистите на “Атака” по това, че вместо да издигат лозунги като “Циганите на сапун!”, винаги са твърдели, че български граждани, определящи се като цигани или турци, трябва да имат място във властта, но номинирани от общобългарски партии.
Пример за такава национално отговорна политика е издигането на г-н Захари Борисов Маджаров (член на ПП “Нова Зора”) като кандидат за кмет на голямото село Буковлък, Плевенска област, от коалиция “Единен народен фронт”. В Буковлък повече от 3000 роми живеят в разбирателство с около 1500 българи.

На 2 октомври в селото се състоя предизборна среща на Румен Воденичаров, зам.-председател на ПП “Нова Зора”, с лидери на партии от ЕНФ и с избирателите.
Своите програми огласиха Христофор Дочев, кандидат за кмет на община Плевен, Пламен Дилов и Татяна Кюркчиева, водачи на листата за общински съветници на ПП “Нова Зора”.
В дискусията в залата и извън нея стана ясно, че децата на циганите в с. Буковлък редовно посещават училище, а техните родители желаят за кмет човек, който ще реши категорично въпросите с канализацията, с настилката на няколко улици и с узаконяване на парцелите, върху които преди време са построени техните масивни фамилни къщи. “Искаме работа, а не привилегии” – споделяха присъстващите.
На фона на размириците около Катуница, диалогът с циганите в с. Буковлък, предпочели членство в патриотичната формация “Нова Зора” (вместо в различните ромски етнически партии), показва на практика една много различна визия за бъдещето на България, без дирижирани от задкулисието етнически сблъсъци с малцинствата.
Нека пожелаем успех на кандидатите на ЕНФ в община Плевен. Техният успех ще бъде знаков и за възможния успех на патриотичните сили, обединени за следващите парламентарни избори.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар