Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 42 Да спрем диктатурата на ГЕРБ

Да спрем диктатурата на ГЕРБ

Е-поща Печат PDF

• Призив

Уважаеми съотечественици!

България встъпи в предизборна кампания, която по признание на видни наши политици ще бъде арогантна, брутална, нагла и най-тежката и най трудната в последните двадесет години. Срещу БСП и нейните ръководства се води непрекъснато кампания, за да я дискредитират като главна политическа сила от опозицията.

Нейните кандидати за президент и вицепрезидент, за кметове и съветници в общините са обект на шантаж, заплахи, подкупи и компромати, за да се откажат от битката в предстоящите избори.
Народът ни е объркан, демотивиран, обезверен и отчаян. Повече от двадесет години бе лъган и манипулиран с големи обещания за по-добро настояще и бъдеще в името на „преустройство”, ”реформи” и „демокрация”, с което доведоха до пълна разруха селското стопанство, промишлеността, здравеопазването и образованието. Чрез т.нар. приватизация разграбиха и най крупните комбинати, заводи и предприятия, а българинът бе доведен до просешка тояга. За съжаление, демократичните сили на този етап са разпилени и трудно ще се справят с жадната за власт управляваща партия ГЕРБ, която ще се стреми на всяка цена да овладее и президентската институция и да разшири успеха си за овладяване на още повече окръжни центрове и кметове на общини.
Като изхождаме от тежката политическа и икономическа обстановка в страната и призива на делегати на 47-ми конгрес към сдруженията, форумите, клубовете и пр. в БСП и други организации, партии и движения за обединяване на всички демократични и леви сили, подкрепяме този високо патриотичен зов за победа в изборите на 23 октомври.
За нас сега изключително важно е да разберем, че обединението и единодействието на левите движения партии и пр., на всички патриотични и демократични сили са верният път за спиране разширяването властта на ГЕРБ. Затова нека направим всичко възможно и да съдействаме за решаване на тази високо патриотична задача, обединявайки разпокъсаните демократични сили, движения и пр. за спечелване на президентската институция от левицата и по-високи резултати в местната власт. С упорита и всеотдайна работа да не пропуснем историческия шанс да спрем диктатурата на ГЕРБ !
Днес на България е нужен далновиден президент с държавническо мислене и опит, който да сплотява и обединява нацията, а не президент послушко, зависещ от онзи, който го е предложил. Затова ние подкрепяме най-подходящата кандидатура, издигната от БСП из средата на левицата за президент - Ивайло Калфин, и за вицепрезидент Стефан Данаилов.
Сдружение „Генерали и офицери от запаса - членове на БСП” призоваваме всички български патриоти да застанат зад Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, достойните кандидати за президент и вицепрезидент на България!
Председател на сдружение „Генерали и офицери от запаса – членове на БСП” о.з. генерал лейтенант архитект Дичо Дичев

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата