Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 49 Загубим ли България загубили сме всичко

Загубим ли България загубили сме всичко

Е-поща Печат PDF

Отворено писмо

До г-н Минчо Минчев
Копие: Румен Воденичаров, Велизар Енчев, Стефан Солаков, Корнелия Нинова, Мая Манолова


Многоуважаеми г-н Минчев, пише ви Злата Сариева от село Кръстевич, община Хисаря. Писала съм ви и друг път, всъщност много пъти. Даже бяхте публикували писмото ми във в. “Нова Зора”, без редактиране. Останах учудена и поласкана, и още повече се зарадвах, когато получих цял кашон поздравителни писма.
Писала съм ви по повод безразборното и нагло изсичане на горите, в цялата страна, и в нашата община, а секачи и горски са в съюз. И си делят, даже не се крият. Защо ли да го правят, щом наказание няма. Писала съм ви за ограбването на домовете, на дворовете, на полето, селският стопанин не може да си прибере една тиква и едно перо лук, от отгледаното. Не може да се начуди как така “демокрацията” отнесе като порой човешките, нравствени норми, закони, а закони по линия на държавата не донесе.
Сега ви пиша по повод на един национален въпрос. Затова упоменавам и другите лица, които също уважавам. Не искам отговор от никой, а просто да дадат знак, че проблемът ги вълнува. Сигурна съм, че самата аз, баба Злата от Кръстевич, виждам по-издълбоко нещата от настоящия президент, а пък бъдещия мерника не ми го лови даже, по-добре виждам нещата и от парламента, нищо, че са многохора там, и от правителството, особено от финансовия министър, изпратен очевидно с мисията да ликвидира България.
По телевизията чух Бойко Борисов да говори за разпродажба на държавна селскостопанска земеделска земя. Та това е една четвърт от България, г-н министър-председателю! И законът си остава в сила, сиреч разпродажбата продължава - на турци, копанари, холандци, англичани, евреи... все представители на държави, които ни наричат гяури, варвари, гои. Но за англичаните и за холандците какво да говоря, историята на колониите им говори достатъчно за тях, както и за турците, кръвопийци и колачи. Ами евреите, неблагодарните евреи по-добри ли са? Толкова нещо България направи за тях и вместо да ни помогнат, както ние им помогнахме навремето,  те се възползват от нашата изпадналост. А тя е последица и от намесата на Ран и на Ът, както и с действията на мега-жестокия Сорос и неговите платени хора. Изкупиха минералната вода, изкупуват чрез Соросовите представители и земята... Един декар тракийска земя - за 250 лв. Къде го има това? Престъпление, истинско престъпление! И няма друга държава, която да следи не за цените на корнишоните, тиквите и гроздето, а за продажбата на собствената земя! А какво е народ без земя? Дърво без корен!
С неуважение и с презрение гледам на по-голямата част от народните представители, които гласуват закони, без да се замислят дори. Българи ли са? Не са ли чували за Априлско въстание, за Перущица, за Батак, за Бояджик?.. Няма ли да се срамуват на старини от недомислените си парламентарни вотове?.. Още колко века ще ни напомнят за “присъствието” си с безбройните джамии нашите братя мюсюлмани? И докога нашите лъжеисторици ще искат те да си ги поддържат, ведно с текетата. Докога?
Дянков не дава пари нито за просвета, нито за наука, но Турция дава!.. Половината ни учени са вече дьонмета, капчица патриотизъм няма у тях...Не злорадствам, но и тия пари, които им се дават от залъка на бедните, са им много. Оабче тон даде историк, президент, Георги Първанов, заради него напуснах БСП...
Та ето какво предложение искам да направя на всички пенсионери, които дадоха толкова много за икономическото израстване на България, че това, което сега предлагам, е нищо в сравнение с вече даденото от тях. Ниенаистина си оставаме най-големите патриоти, и нека го докажем още веднъж! Ще си отидем от този свят с болката за България, но поне  да направим поще едно нещо за нея.
Предлагам да създадем един фонд – Пенсионерски фонд за закупуване на българска земя. Да дадем всички по една пенсия – да внесем по една пенсия в този фонд, може и на части, на вноски, и да купим, впрочем, да си откупим земята от управниците търговци. Да не търсим нито коледни, нито пролетни надбавки, защото и те ще са от продажба на земя, че то друго в България не остана, демокрацията изяде всичко, и заводи, и фабрики, сега е на път и железниците да глътне... Какви търговци е родила българска майка юнашка!
Мисля си и за друг вариант - да си купим земята, но без търг, защото не можем да наддаваме с англичани, евреи и турци. А просто да имаме предимство като българи. Да се направи вътрешен заем със съответните облигации и всеки – работен или безработен, да се включи в тази акция. И така да си откупим Отечеството.
Често се питам за какво си отидоха Ангел Кънчев, Христо Ботев, и много други герои ? Защо си отиде честният Левски, защо го гризаха мишки и плъхове в Диарбекирските тъмници Христо Сариев – Гълъб войвода, защо гниха в занданите братя Миладинови, поп Минчо Кънчев? Защо загина от чума, под навеса, без всякаква помощ поетът родолюбец Стамен Панчев? Защо си отиде млад и зелен Димчо Дебелянов. Защо, защо, защо? За да има какво да продават нашите дьонмета, предатели и нови еничари ли?!
Ей така виждам нещата аз, баба Злата Сариева от Кръстевич, и се моля на Бога да си отида от този свят, преди да си отиде България...
Драги приятели, на всички пиша с голяма надежда, че ще отстоявате интересите на България, защото както казваше Николай Хайтов, с когото бяхме близки и поддържахме кореспонденция, “Загубим ли България, сме загубили всичко”! Хайтов дори се канеше да пише за Христо Сариев – Гълъб войвода, сравняваше го с Капитан Петко... И сега виждам, че в разгара на разпродажбата не на “Булгартабак”, не на “Кремиковци”, а на територията българска, той ни е още повече необходим. Но каквото и да ви струва, кариера, работа – жертвайте се за нея, за България, както много преди вас са го правили!

С уважение,
Злата САРИЕВА, с. Кръстевич

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар