Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 31 (2014) РОНАЛД РЕЙГЪН „ЗНАЕ” КОЙ Е СВАЛИЛ МАЛАЙЗИЙСКИЯ САМОЛЕТ

РОНАЛД РЕЙГЪН „ЗНАЕ” КОЙ Е СВАЛИЛ МАЛАЙЗИЙСКИЯ САМОЛЕТ

Е-поща Печат PDF

На 17.07.2014 г. над Източна Украйна беше свален малайзийски пътнически самолет с 298 души на борда, сред които и много деца (смята се, че са над 40). От този момент в света се разгоря ожесточена информационна война за причините, довели до трагедията: страни и държави се обвиняват една друга, чуват се обиди, размахват се закани. Би било смешно, ако не ставаше дума за трагедия. Онова, което се случи обаче, не е изненада, а просто резонанс от нещо много по-сериозно, което взема много повече жертви и което ще продължи – войната на западния свят срещу Русия на територията на Украйна.

Според британската консултантска компания “Флайглобал асценд” от 1967 г. насам повече от 700 души са станали жертва в 19 отделни случая на стрелба по самолети. Само в три от тях загиналите са над 500 души.

През 1988 г., по пътя от Бандар Абас за Дубай, полет 655 на Иранските авиолинии (Iran Air) е свален от американския крайцер „Винсенс” край бреговете на Иран. Загиват всичките 290 души на борда, в това число 66 деца! Американският военноморски флот обяснява после, че объркали пътническия “Еърбъс А 300” (Airbus A300) с ирански боен самолет “F-14”. По повод трагедията изявление прави американският президент Роналд Рейгън. Ето пълния текст на изявлението: “С дълбоко съжаление съм принуден да съобщя, че днес сутринта в Персийския залив над Ормузкия пролив, в резултат на отбранителни действия на нашия крайцер “Винсенс” беше свален ирански пътнически самолет. Това е ужасна човешка трагедия. Поднасям нашите съболезнования за гибелта на всички пасажери и екипажа на членовете на техните семейства. Министерството на отбраната ще проведе пълно разследване.

Ние дълбоко съжаляваме за всяка смърт. Посоката на движение на иранския граждански самолет минаваше точно над “Винсенс”, който в този момент водеше бой едновременно с пет ирански кораба, които го бяха нападнали. След като самолетът не отговори на повторно предупреждение, “Винсенс”, следвайки съответните инструкции и широко публикувани процедури, е стрелял за самозащита и за да предотврати възможна атака.

Единственият интерес на САЩ в Персийския залив е мирът и тази трагедия за пореден път доказва необходимостта той да бъде постигнат колкото се може по-бързо”.

Какво всъщност ни казва американският президент: „Извинявайте момчета, но не се пъхайте там, където се води война. Сами сте си виновни”. В САЩ екипажът на „Винсенс” беше обявен за героичен, самият крайцер беше посрещнат в базата си с цветя, аплодисменти и оръдейни салюти.

Изглежда, от дистанцията на времето, Роналд Рейгън ни посочва истинската причина и истинския виновник за трагедията с малайзиския пътнически самолет – онзи, който допусна пътнически самолет да лети през територия, обхваната от гражданска война. Точно затова към Рейгън се „присъедини” и руският президент – той допълни американския президент и назова поименно виновниците - сваленият „Боинг” е преднамерена провокация на Вашингтон, организирана от бандеровските марионетки.

С това инцидентът е изчерпан. Останалото е демагогия!