Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 49 Очакваме реванш

Очакваме реванш

Е-поща Печат PDF

Сръбската държава е конфискувала имущество, придобито от престъпна дейност в размер на 500 милиона долара, твърди в своя статия Йована Гец от белградското бюро на Асошиейтед прес. Разкошна вила, която някога била собственост на наркобос, сега е дом за деца, лекувани от рак; лаборатория за обработка на наркотици е превърната в младежки център, а използвани от гангстери автомобили са предадени на полицията, която ги е преследвала.
Сръбските власти решиха, че най-добрият начин за справяне с могъщите престъпни босове е да бъдат ударени там, където най-много боли. Затова след години на относителна безнаказаност властите започнаха да отнемат ценните им неща и да ги използват, подчертава авторката. Част от конфискуваното имущество е принадлежало на някогашни босове като магната, който бе собственик на мобилен оператор, по времето на Слободан Милошевич, както  и на бившия генерален директор на държавната енергийна компания.
На фона на всички тези мерки неизбежно се налага въпросът какво става у нас? Някой да е видял нещо реално конфискувано, въпреки постоянните хвалби на министър Цветанов и многобройните доклади на “комисията Кушлев”? Единственото черно на бяло са няколко съборени незаконни вилички на дребни рекетьори от митниците... Дано дочакаме справедливостта да отвори и нашата врата!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата