Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 31 (2014) НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ!

НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ!

Е-поща Печат PDF

В бр. 25 и 26 от т.г. в. “Нова Зора” публикува фрагменти от книгата на французина Пиер Дерен “Манипулаторите и Европа”, отпечатана в изд. “МАТС” през 2013 г. В изследването си авторът се спира на различни аспекти от проблема за суверенитета, икономиката и като цяло механизма на съществуване и действие на страните членки на Евросъюза. Всъщност подзаглавието на книгата на Дерен е “Петдесет лъжи за Европейския съюз” и доста точно отразява тематиката на изследването.

В тази връзка публикуваме краткия текст на писмо-картичка, което се получи в редакцията на в. “Нова Зора”. Неговият автор е френски гражданин, и текстът, който ни изпраща е следният: “Скъпи български приятели, с тези кратки думи към вас искам да ви кажа да се съпротивлявате на тази Европа на търговците и безбожниците. Не се оставяйте да ви излъжат. Пазете вашата чест. Пиша ви от името на съпротивляващите се във Франция. Бог да ви пази!”.

Вълнуващо е да узнаем, че във Франция има хора, които се интересуват от публикациите в “Нова Зора”, които намират начин да се запознаят с текстовете, публикувани във вестника и които имат силата да ни окуражават от висотата на своя граждански опит.