Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ЦЕЛТА НА САЩ

Е-поща Печат PDF

Пропагандата постигна целта си – американците повярваха на вашингтонските изявления за „руската заплаха“, а Европа дори вече иска помощ от САЩ срещу Русия. Според Пол Крейг РОБЪРТС, цената за войната на САЩ за световна хегемония ще бъде платена от американските и европейските данъкоплатци.

„Могат ли западните пропагандатори да излъжат който и да е, освен себе си“, пита Пол Крейг Робъртс на страниците на OpEdNews. Последното от поредицата абсурдни изявления е, че хуманитарната помощ, която Русия изпраща към Украйна, била само хитрост и повод за руско нахлуване. Пропагандаторите, както е видно, мислят хората от Запада за кретени, прави извод си авторът.

Дори последният глупак разбира, че ако Русия искаше да насочи войските си навътре в Украйна, нямаше да търси какъвто и да е повод, особено пък чрез мероприятие заедно с „Червения кръст“. Източна Украйна гласува за независимост от Киев веднага след като Крим гласува за присъединяването си към Русия. Така че ако на Русия й трябва повод, тя отдавна би решила въпроса с източните украинци.

На Русия не й трябва повод, за да спаси руснаците от изтребване от марионетките на Вашингтон“.

С действията си, руската власт дава на „васалните на Вашингтон държави в Европа“ време, за да осъзнаят, че главният проблем не е Русия, а Вашингтон. Да осъзнаят, че „Вашингтон иска отговорността за конфликта с Русия да падне върху европейците“.

„Вашингтон, неговите васали в ЕС и неговите марионетки в Киев“ са против хуманитарния конвой, защото отчаяно се опитват да попречат на света да разбере „каква катастрофа е налице в рускоговорещите територии от действията на екстремистите-русофоби, издигнати на власт в Киев“. „Западните медии са престъпни“ и не съобщават нищо за човешките жертви в региона”, пише Пол Крейг Робъртс.

Натовските генерали, шефът на Пентагона и американските сенатори са обзети от истерия, твърдейки, че Русия скоро ще нахлуе не само в Украйна, но и в Прибалтика, в Полша, а „и в цяла Европа“.

Тази истерия поглъща Запада, въпреки пълното отсъствие на каквито и да било признаци за руско нахлуване. Русия дори няма мотив да направи това. Вашингтон лъже, че Путин има намерение да възстанови Съветската империя“. Същият този Путин държеше Грузия в ръцете си, но я пусна.

Вашингтонската пропаганда работи“, прави извод авторът. Американците трябваше да се събудят след лъжите в Афганистан, Ирак, Сомалия, Либия, Сирия и Иран, а не да смятат Русия за заплаха. Сега корумпираният режим на Обама отново ги подготвя за война.

Надеждата за света е в „контрасанкциите“ на руснаците. В края на краищата те ще легнат върху плещите на американските и европейските данъкоплатци. Полската власт вече изиска от Вашингтон да купува техните ябълки. Доколкото САЩ имат намерение да разположат в Полша ракети срещу Русия, това е повод за натиск. Ако Вашингтон отстъпи пред Полша, подобни искания ще издигнат Гърция, Австрия и цяла Европа.

Това мошеничество, което тръгна от САЩ спрямо света в 21 век, няма исторически аналози, убеден е Пол Крейг Робъртс. И това се отнася не само за „лъжливите войни“, но и за финансовите машинации на Уолстрийт.

Европейците все някога ще се събудят и ще разберат, че Вашингтон ги защитава само от несъществувата „руска заплаха“, причинявайки им гигантски загуби, като ги въвлича във войни, заради амбицията на Щатите да останат световен хегемон. “Ще разберат, че действията на САЩ не са в интерес на Европа и водят само към Трета световна война, в която европейците ще бъдат първите жертви.”

 

OPEDNEWS:
http://worldtodaybg.com

15.08.2014 г.