Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2014 Брой 38 (2014) ОТКЪДЕ ИДВА ЗАПЛАХАТА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ

ОТКЪДЕ ИДВА ЗАПЛАХАТА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ

Е-поща Печат PDF

Към края на август 2014 г. служебният кабинет на Република България прие изготвения от българския президент Росен Плевнелиев и министъра на отбраната Велизар Шаламанов документ, озаглавен „Визия: България в НАТО и в Европейската отбрана 2020”. Този документ почива на лъжата, че руските власти са предизвикали гражданската война в Украйна, доброволното присъединяване на полуостров Крим към Руската федерация и въоръженото въстание на милионите рускоезични граждани срещу украинските олигарси. При първото му обсъждане на заседание на Министерския съвет в документа е имало формулировки, като: „Русия е заплаха за националната сигурност на България” и „Ние се намираме в информационна война с Русия”. После вместо тези изречения е написано: „Незаконното анексиране на Крим от Русия и конфликтът в Източна Украйна се превърнаха в сериозна заплаха за мира и сигурността в Европа след Втората световна война. Те доведоха до сериозна промяна в съотношението на силите в Черноморския район. Това негативно развитие има непосредствено отношение към сигурността на България”.

Фактите показват, че не Русия, а Америка е заплаха за съществуването на българската нация. Потвърждават и тезата, че без братска Русия и нейните огромни пазари нашата нация ще изчезне. Документиран и неопровержим факт е, че настоящите политически и военни събития в Украйна са предизвикани от Америка. С американски пари, военни инструктори и съветници са подготвени започналите през ноември 2013 г. на киевския площад (майдана) „протести” срещу законно избрания украински президент. По време на няколко месечната окупация на този площад „протестиращите” са посетени, приветствани и подстрекавани от американски държавни секретари, сенатори и високопоставени държавни служители.

През февруари 2014 г. в Украйна бе извършен въоръжен държавен преврат, при който са избити стотици милиционери и цивилни лица. Държавната власт е завзета от „военна хунта” на финансови и търговски олигарси като украинският президент Петро Порошенко, Игор Коломойский, Вадим Рубинович, които през 2012 г. са били главни учредители на Европейския еврейски парламент.

Предприетите от новите киевски власти прозападни и расистки управленски мерки (в т.ч. забрана официално да се използва руския език), както и масовото обедняване на населението в Украйна, породиха желанието на десетките милиони руснаци и жители на нейните югоизточни области да получат автономия, или да се присъединят към родината-майка Русия. На 16 март 2014 г. в полуостров Крим бе проведен референдум, на който местните граждани използваха правото си на самоопределение и масово са гласували за доброволно присъединяване на Кримската автономна република към Руската федерация, където средната работна заплата е два-три пъти по-висока от тази в бедна Украйна, разпределяна от неколцина олигарси, заграбили ресурсите на цялата страна.

По-късно, през май 2014 г., въз основа на резултатите от състоялите се референдуми са създадени Донецка и Луганска народни републики, в които е извършено реституционно одържавяване на обсебените от олигарсите държавни банки, предприятия и имоти. Жителите на тези републики са решени да се обединят и да образуват независима република Новорусия с южна граница Черно море.

Представители на американската администрация и техните украински протежета се мъчат да оправдаят провала на водената от тях военна кампания срещу Донецката и Луганската република с твърдението, че изпращаните там украински военни части били унищожавани от руски войски, които с танкове пресичали украинската граница, пренасяли оръжия и помагали на местните опълченци (според тях „сепаратисти”). Те прикриват истината, че руски доброволци, включително офицери и войници, защитават техни близки и роднини в Югоизточна Украйна (в началото на 20 в. много българи, включително гениалният български поет Пею Яворов, доброволно са участвали с хайдушки чети в борбите за освобождението на Македония от феодалната турска държава).

Извършените с помощта на руски доброволци социално-икономически и геополитически промени в полуостров Крим и Новорусия показват какво може да се случи на налаганите и протежирани от Америка олигархични режими в балтийските държави (Естония, Латвия, Литва,), Полша, Румъния и България, където живеят руснаци и милиони проруски настроени местни граждани. С оглед да бъдат укрепени въпросните режими през септември 2014 г. ръководителите на държавите-членки на НАТО са решили тези и други съседни на Русия страни (Грузия и Молдова) да бъдат превъоръжавани (за тяхна сметка), а в балтийските републики да бъдат разположени войскови части от новосформиран натовски корпус, наброяващ около 4 хиляди души. С тези военни мерки се цели да бъдат сплашени и неутрализирани политическите опоненти на проамериканските и прозападните режими в постсоциалистическите източноевропейски страни. Правят се отчаяни опити за модернизиране на военния алианс НАТО, като се задължават неговите държави-членки да увеличат военните си бюджети в размер на 2 % от БВП.

В кампанията за колонизиране на Украйна, водена от Америка, се въвлича и българската държава. Наши военни части, заедно с американски и войски на държави-членки на НАТО, провокират Русия с учения в Черно море и Западна Украйна, което създава заплаха за сигурността на българската нация.

Гражданските и междудържавните войни, които Америка разпалва в Украйна, Сирия и други близки до България страни, подкопават устоите на нашата национална сигурност. В страната ни пристигат хиляди сирийски, афганистански и други чуждестранни бежанци, в т.ч. деца, за чието настаняване, изхранване, образование и охрана се отделят значителни парични суми от оскъдния държавен бюджет.

След започналото през 1997 г. партньорство на българската държава с НАТО, Америка безвъзмездно използва наши батальони във войните, които води срещу Афганистан и Ирак. Само при изпълнението на окупационните мисии в Ирак са убити и осакатени стотина български войници.

При налаганото от Америка световно господство на финасовата олигархия българската държава напълно загуби своята независимост и суверенитет. Днес у нас почти всички големи банки и предприятия са собственост на чужденци и нашите национални правителства нямат икономическа опора, осигуряваща провеждане на самостоятелна и независима национална политика.

В българската държава е разрушена изгражданата при социализма социална сигурност. В сравнение с 1989 г., през 2014 г. броят на заетите в нашата страна е намалял от над 4 млн. до по-малко от 3 млн. души, а останалите без работа българи са принудени да емигрират и да търсят препитание в чужбина. Днес милиони български граждани нямат социални осигуровки, много от тях работят, без да са сигурни, че техните работодатели ще им изплатят трудовите възнаграждения.

Не Русия, а Америка разруши отбранителната сигурност на България. През периода 1989-2014 г. по съвети на американски „експерти” неколкократно е намален броят на войниците и офицерите в Българската армия и е съсипан създаденият с руска техническа помощ български военнопромишлен комплекс, който осигуряваше работа за над 180 хиляди български граждани и ежегодно са получавани по около 2-2,5 млрд. долара от износ на оръжие, военна техника и боеприпаси.

Почти е разрушена и нашата национална продоволствена сигурност. При социализма, когато българите имат свободен достъп до огромните и всепоглъщащи руски пазари, нацията ни напълно се самозадоволява с храни и изнася в чужбина десетки и стотици хиляди тонове месо и месни изделия, яйца, сирене, пресни и преработени зеленчуци и плодове.

Днес по-голямата част от потребяваните у нас основни хранителни продукти се внасят от чужбина (Германия, Гърция, Италия, Македония, Турция). В сравнение с 1989 г. през 2013 г. в нашата страна потреблението на храни на човек от населението е намаляло неколкократно: месо - от 77 кг на 32 кг; мляко - от 189 л на 48 л; зеленчуци - от 112 кг на 70 кг; плодове - от 88 кг на 45 кг.

При налагания от Америка олигархичен модел на социално-икономическо развитие в България няма финансова стабилност. Банковата система се разтърсва от ликвидни и други парични кризи. Въведеният през 1997 г. у нас (с американска „методическа” помощ) колониален валутен борд не позволява на Българската народна банка (БНБ) да инвестира и кредитира и да води парична политика. Главно поради това днес БНБ не може да се справи с ликвидната криза в Корпоративна търговска банка. Нейните собственици и вложители настояват държавата, т.е. данъкоплатците, да им осигурят нужните милиарди левове за изплащане на пропилените банкови влогове.

Понастоящем най-силно е застрашена териториалната сигурност на българската нация. Родните земеделски земи повсеместно се изкупуват от американски, израелски и турски граждани и се променя смисълът на понятието „национална сигурност”.

Очевидно след 1989 г. представители на американската финансова олигархия и местните им лакеи причиняват големи злини на мнозинството от българския народ. Най-голямата от тях е, че в нашата богата социалистическа държава е установен финансово-олигархичен обществен строй, при който населението масово обедня и избухна демографска криза, застрашаваща съществуването на българската нация.

Надеждата за спасението на България е, че светът стана многополюсен (многополярен) и Америка няма повече да бъде глобален хегемон. Появяват се нови глобални сили като социалистически Китай и Русия. Създаден е Евразийски икономически съюз (ЕИС), в който засега членуват Русия, Беларус и Казахстан и се очаква приемането на Армения и Киргизстан. Държавите Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка (БРИКС), чието население наброява общо около 3 млрд. души (от над 7-милиардното население на Земята), са учредили кооперативна банка, която е алтернатива на Международния валутен фонд и Световната банка и вместо с вездесъщите щатски долари разплащанията между страните-членки ще се извършват в национални валути.

Представителите на американската финансова олигархия се мъчат да запазят глобалната си хегемония и при многополюсния свят, като поставят повече свои протежета в ръководните органи на ЕС и упражняват натиск с него да бъде подписано „Споразумение за трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство”. Това споразумение предвижда да се премине към свободна търговия между САЩ и Евросъюза чрез махане на митническите бариери, уеднаквяване на регламентите и стандартите на страните. Тази търговия неминуемо ще доведе до безпрепятствен внос на огромни количества евтини американски селскостопански стоки в Европа (в т.ч. и генномодифицирана царевица) и до разоряване на десетки милиони малки европейски ферми.

Европейският съюз ще се разпадне и ще се създадат условия за освобождаване на народите от господството на американските финансови олигарси.

17.09.2014 г