Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 51 Да изхвърлим лапачите

Да изхвърлим лапачите

Е-поща Печат PDF

“Аман от лапачи!”, възкликна финансовият министър, който се е оплел в бюджета като пате в кълчища. За “лапачи” той обяви пенсионерите, железничарите, фермерите, полицаите и други служители на реда и сигурността, които нищо не правели, а само искали пари.
За подобни думи в друга, позната нему държава още на другия ден щеше да бъде от другата страна на вратата на министерски съвет. В България обаче сме по-артистични, и това, естествено, не може да се случи. Когато тонът на властниците е последователно арогантен, всеки разбира, че може да се упражнява в хули към народа както си иска. Все пак същият този народ от “лапачи” вече бе определен и за лош човешки материал, и тази теза очевидно си намери нови последователи. Дянков обаче надмина всякакви граници. Обяви за лапачи цяло поколение, благодарение на чийто труд повече от две десетилетия хора от неговата порода лапат твърде добре - от фабрики и заводи до... Държавния резерв. Като лапачи са квалифицирани и железничарите, които недохранени и недоспали все още намират сили да поддържат градената цял век кръвоносна система на българската икономика.
Не са лапачи, Дянков, нито фермерите, нито полицаите, нито спецагентите. Добри или лоши, без тях държава няма. Както и без БАН, и още много други сектори на стопанството... Но май вече е крайно време българският народ да хване сопата и да покаже правия път на истинските лапачи. За Дянков сме спокойни, той мирно и кротко обяви, че ще си ходи след края на мандата.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата