Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2015 Брой 27 (2015) ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ...

ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ...

Е-поща Печат PDF

Пропагандата и политиците непрекъснато се позовават на евроатлантическите ценности, но доста българи не си дават сметка от какви ценности всъщност са били лишени преди влизането в Европейския съюз и НАТО. Една от основните евроатлантически ценности - както се вижда и от насрочения за 27 юни гейпарад, е хомосексуализмът. И в Европа, и в Америка тази мода е широко осветлявана в медиите, и дефакто – това е един от благовидните начини да се намали населението на света и да се стигне до така мечтания “златен милиард”. И в Ню Йорк, и в Берлин, а и в София, се правят гейпаради, закриляни от властта. Трийсетина ЛГБТ се чекнат по улиците, а стотина полицаи ги охраняват, което показва, че промяната на традиционната сексуална ориентация на българите е вече държавна политика. И така все по-успешно се доближаваме до Западна Европа и Америка... В цивилизования Запад все по-често се сключват еднополови бракове. Във всяка епоха от историята на човечеството е имало подобни прецеденти, но днес за пръв път тези групи гордо демонстрират своята „нетрадиционност” (а всъщност извратеност). В някои европейски страни еднополовите бракове са узаконени. Тези двойки не раждат деца, но могат да ги осиновяват и да ги възпитават... Засега България някак „изостава” от модерностите на западната цивилизация, но ако се получи заповед от Вашингтон или Брюксел, Народното събрание веднага ще навакса изоставането.

Не са пренебрегнати и децата. На Запад за тях се грижи армия от... педофили. Медиите известяват, че в това поприще се изявяват и множество католически свещеници. Поради “вековна изостаналост”, у нас на педофилията не се гледа с добро око, но ако Европа и Америка заповядат...

В цивилизованите западни страни все по-модно става кръвосмешението. Дочува се, че половите връзки между родители и деца били толерирани не толкова строго от закона. За консервативните българи това вече е прекалено. Все още...

Всичко изброено дотук е гарнирано с всевъзможни наркотици. Почти всеки младеж смята, че който не е опитвал никакъв наркотик, напразно е живял... В България наркотиците са една “нова традиция”, придобивка на годините на демокрация и пазарна икономика, на годините като член на Европейския съюз и НАТО.

Българите май трудно възприемат новите ценности. Но и не се бунтуват твърде. Затова се сещам за един от героите на Алеко Константинов в „Бай Ганю”, който казва: „Ти ми каза едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти? В това рабско племе, което търпи всичко това? Народът, в когото вярваш ти, е роб... робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, раболепието геройство, презрителното хъркане отгоре музика! И пак този народ е клет и нещастен, триж нещастен. Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели и още повече от приятели и спасители, той няма нито една твърда точка, в която да спре погледа си... той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй „практичен” и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена.

Има ли кой да го съживи и да го повлече след себе си?...”

Жестока констатация, но бунтове наистина няма.

А натискът от Запад ще продължава. На световната олигархия са нужни (дали наистина?) хора, деградирали до нивото на животни, но не нормални животни, а извратени. И засега олигархията успява. Извращенията се подават на малки порции, но непрекъснато и по целия свят. България е по-нещастна от другите държави с това, че има управници-врагове, които, изпълнявайки заповеди отвън, съзнателно унищожават своя народ. Но такива ги избира българският народ. Докога ли?!